Șeful ASPA acuză ONG-urile că ar fi exportat maidanezii capitalei unor rețele de zoofilie. Replica lor „Băncescu e Pinocchio”

 
Potrivit Mediafax, coordonatorul de proiect al ASPA Răzvan Băncescu a declarat, astăzi, că peste 90% din câinii adoptaţi internaţional sunt folosiţi în alte scopuri, unii ajung în bordeluri din Europa de Vest sau sunt folosiţi la zoofilie, precizând că există dovezi în acest sens şi acuzând ONG-uri de ilegalităţi.

„Nu vom tolera imixtiunea diverselor ONG-uri cu interese, mai mult decât dovedite, privind stocul permanent de câini din Bucureşti pe care l-au avut la dispoziţie atâţia ani pentru exporturile lor", a spus Răzvan Băncescu, după ce a anunţat că din octombrie 2013 au fost strânşi de pe străzi peste 51.000 de câini fără stăpân şi au mai rămas aproximativ 4.000, care urmează să fie ridicaţi.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de zoofilie, pentru care au fost prezentate mai multe fotografii, Răzvan Băncescu a spus că din imagini se vede că sunt folosiţi foarte puţini câini de rasă, cele mai multe exemplare fiind „maidanezi". „Sursa pentru Europa de Vest, şi cel mai mult Germania şi Danemarca, este reprezentată de România şi Bulgaria. Nu pot să spun că Azorel, de pe strada Lăcătuşului nr. 5, a ajuns în Germania, la bordelul lui Franz, dar legătura este că pleacă afară volume foarte mari de câini şi numai 10 la sută ajung la adopţia reală, 90 la sută fiind folosiţi în alte activităţi", a mai spus Răzvan Băncescu, precizând că există dovedi în acest sens, care au fost deja prezentate procurorilor.

Asociaţia "Cuţu, cuţu" transmite că nu a trimis niciodată câini în afara ţării iar coordonatorul ASPA Răzvan Băncescu ar trebui să dea numele ONG-urilor pentru care are dovezi că ar fi trimis în străinătate câini folosiţi pentru zoofilie, relatează Mediafax.

Reprezentanţii asociaţiei precizează că nu au trimis niciodată câini în afara ţării, fapt ce poate fi verificat în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân şi în documentele autorităţilor sanitar-veterinare.

Potrivit reprezentanţilor „Cuţu, cuţu", acuzaţia de zoofilie este una extrem de gravă iar Răzvan Băncescu ar trebui să dea numele ONG-urilor pentru care are dovezi în acest sens, „pentru a nu denigra toate organizaţiile serioase şi muncitoare".

„În loc să-şi apropie ONG-urile, cum ar fi normal pentru un reprezentant al statului, şi să lucreze cu ele pentru binele animalelor şi al oamenilor, Răzvan Băncescu aruncă în permanenţă acuzaţii asupra lor, ceea ce este nepermis. În curând se va aproba bugetul ASPA şi probabil (Băncescu, n.r.) doreşte să abată atenţia de la sumele fabuloase care vor fi încasate", se arată în comunicatul asociaţiei.

„Este un mincinos, nu degeaba i se zice Pinocchio al României. O să îi cerem dovezi și o să-l dăm în judecată. Politica noastră nu ne permite adopția în străinătate'', spune Anca Tomescu de la Vier Pfoten, scrie Știrileprotv.ro.



Sursa: Mediafax, Stirileprotv.ro
Sursa foto: ampress.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Maidanezii din România, exportați și folosiți la filmele porno

15 Jan 2015 2293