Stiri calde

Șeful Statului Major al Apărării în vizită de lucru în garnizoana Mangalia. Ce a declarat generalul Nicolae Ciucă

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a efectuat marți, 17 iulie, o vizită de lucru în garnizoana Mangalia.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate, comandantul flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpățână, i-a prezentat șefului S.M.Ap. aspecte privind starea echipamentelor, stadiul proiectelor de infrastructură și nevoile de modernizare și înzestrare.

De asemenea, șeful S.M.Ap. a participat și la exercițiul integrator cu trupe în teren din cadrul cursului de calificare pentru operatorii de forțe speciale, organizat și condus de instructorii Școlii de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale, împreună cu militari din cadrul Grupului 10 Forțe Speciale al SUA. Modulul de luptă urbană, ultima parte a cursului, s-a desfășurat la Mangalia timp de mai multe săptămâni și a urmărit verificarea deprinderilor cursanților de a executa o acțiune în mediul urban, utilizând platformele aeriene (elicoptere), pentru infiltrare și sprijin.

,,Forțele pentru operații speciale rămân un instrument strategic foarte valoros, care poate fi întrebuințat pentru acțiuni chirurgicale, pe întreg spectrul acțiunii militare, dar mai ales în contextul conflictelor de tip hibrid, generate de actualul mediu de securitate. Pregătirea acestora este la fel de importantă ca dotarea cu echipamente și tehnică specifice. Eficiența lor este strâns legată de capacitatea de adaptare și interoperabilitate, în mod deosebit cu structurile de informații militare și celelate capabilități de nișă, precum și de cea a atributelor esențiale de integrare și coordonare cu celelalte structuri aliate sau partenere. Astăzi au demonstrat că au depășit barierele psihice și fizice și că au mentalul pregătit pentru a face față evaluărilor de final de curs și pentru a se integra în familia forțelor speciale!”, a subliniat generalul Ciucă la finalul exercițiului.

,,Deși s-au făcut pași importanți în procesul de planificare a înzestrării și modernizării echipamentelor, concluzia desprinsă este că, în continuare, în atenția comandanților și a întregului personal trebuie să se mențină linia de voință individuală și colectivă pentru o continuă adaptare și modelare a procesului de instruire, de educare a liderilor de la baza carierei militare și ridicarea nivelului de ambiție pentru a fi în măsură să ținem pasul cu impactul evoluției tehnologice pe întreg spectrul acțiunii militare”, a mai spus șeful S.M.Ap.

În opinia generalului Nicolae Ciucă, cea mai importantă resursă de care Armata României dispune la acest moment este resursa umană, precizând că a întâlnit comandanți de navă foarte tineri, aspiranți și locotenenți femei care au în subordine marinari cu experiență, mult mai în vârstă, ”însă abilitatea lor generată de voință, ambiție și dedicare profesională au făcut ca trecerea de pe băncile Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" la realitățile echipajului ambarcat să permită maturizarea profesională, poate înainte de vreme, dar cu rezultate care creează speranță și, totodată, certitudinea că vom avea o generație de lideri militari demni de toată încrederea”.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare, desfășurată de Forțele Navale Române. În ce județ vor ajunge marinarii militari

15 Feb 2019 299

Şi aşii catapultează (galerie foto)

15 Feb 2019 1032

Autocisternă încărcată cu motorină, răsturnată pe DN17 în județul Suceava. Pompierii, chemați în ajutor (galerie foto)

12 Feb 2019 337

Militarii din structurile de cercetare ale Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești", la tabăra de instrucție de iarnă din raionul Diham (galerie foto+video)

12 Feb 2019 558

Accident aviatic la Istanbul. Un elicopter militar s-a prăbuşit într-un cartier de pe malul asiatic al orașului

11 Feb 2019 477

Vești bune pentru militarii profesioniști. LMP a semnat protocol de colaborare cu Sanatoriul EFOSAN din Eforie Nord. De ce servicii vor beneficia militarii (galerie foto)

11 Feb 2019 3116

Bărbat, în stare de inconștiență după ce a căzut într-un bazin cu vapori de combustibil

09 Feb 2019 446

Sindicaliştii din poliţie şi penitenciare, precum şi rezerviştii militari, continuă protestele

08 Feb 2019 480

Tragedie la metrou. Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în fața trenului care intra în stație

07 Feb 2019 584

Protest al sindicaliștilor din poliție și penitenciare în fața Ministerului de Interne. Ce au solicitat protestatarii (video)

07 Feb 2019 521

Proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari. Ce revendicări au manifestanții

07 Feb 2019 1311

Mandate de aducere în dosarul fostei conduceri a ISU Constanţa

06 Feb 2019 1448

UPDATE Tren încărcat cu gaz, deraiat. Traficul a fost oprit

05 Feb 2019 440

FSANP anunţă proteste în stradă ale polițiștilor, lucrătorilor de penitenciare și rezerviștilor militari

04 Feb 2019 503

Incendiu violent într-o gospodărie. O femeie a fost găsită decedată

04 Feb 2019 435