Şeful Statului Major al Apărării, participant la festivitatea de absolvire a Universității Naționale de Apărare „Carol I”

Generalul Nicolae Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, a participat astăzi, 19 iulie, la festivitatea de absolvire a programelor de studii de licență și master, Promoția 122 „Nicolae Bălcescu 200” a Universității Naționale de Apărare „Carol I” (UNAp), care a avut loc pe esplanada din fața Monumentului Eroilor Patriei.
 

,,Ceremonia de astăzi reprezintă un moment unic în cariera militară, care va rămâne înscris pentru totdeauna, în sufletul dumneavoastră, la care vă veți raporta cu mândrie de aici înainte, în evoluția ulterioară socio-profesională. Învățământul militar românesc prin calitatea actului didactic, cu atât mai mult prestigioasa instituție pe care ați absolvit-o, înființată acum 130 ani, asigură comandanți și specialiști militari cu înalte competențe, capabili să lucreze alături de parteneri și aliați, după proceduri specific, în acord cu cerințele actuale ale evoluției sistemului militar și cu exigențele interoperabilității cu structurile NATO, UE și ONU.
 
Rolul pe care Armata României l-a încredințat dascălilor este extrem de important, acela de a modela personalități, de a cultiva spiritul pregătirii personale, care s-a concretizat prin folosirea cu încredere, discernământ și responsabilitate a arsenalului pedagogiei militare.
 
Dragi absolvenți, procesul de transformare și modernizare a Armatei României continuă, dumneavoastră sunteți cei care va trebui să contribuiți la acest efort, să asigurați coerența acestui proces și integrarea capabilităților tehnologice și pregătirea personalului ce va utiliza noile echipamente. Personal, consider că din multele calități care definesc un lider trei sunt esențiale: viziunea, asumarea decizei și creșterea altor lideri.
 
Viziunea trebuie corelată cu resursele și expertiza celor mai buni specialiști, luarea deciziei și asumarea răspunderii asigură precizia și cresc încrederea grupului, iar creșterea altor lideri asigură coerența leadershipului militar. Cu ocazia absolvirii programelor de studii de licență și master, vă felicit pentru rezultatele obținute, vă doresc succes în tot ce veți întreprinde, multă sănătate și împliniri!” a precizat generalul Ciucă în cadrul ceremoniei.

 
UNAp a sărbătorit, cu acest prilej, 130 de ani de la înființarea, prin Înaltul Decret al Regelui Carol I, a Școlii Superioare de Război, care era, la acea dată, a șasea instituţie militară de învăţământ superior din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles.
 
UNAp. a făcut paşi importanţi, de-a lungul timpului, pentru modernizarea învăţământului şi pentru constituirea bazei unei instituţii de prestigiu, cu o educaţie de calitate compatibilă cu sistemele de pregătire a personalului din armatele statelor membre NATO şi UE, pregătind de la înființare până în prezent, 122 de promoții de absolvenți.
 
În acest an universitar, în cadrul UNAp  s-au desfășurat patru programe de studii universitare de licenţă cu 325 de studenţi, 17 programe de studii universitare de master cu 816 studenţi precum şi studii doctorale în domeniile „Ştiinţe militare” şi „Informaţii şi securitate naţională” cu 215 studenţi doctoranzi.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 348

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 751

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 290

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 233

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 230

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 496

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 743

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 481

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

12 Apr 2024 309

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 795

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 659

Ministrul Apărării Naționale, Tilvăr va fi prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 442

MApNMinistrul apărării naționale, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 262

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul sloven la București

11 Apr 2024 264

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii

09 Apr 2024 343