Stiri calde

Şeful Statului Major al Apărării, participant la festivitatea de absolvire a Universității Naționale de Apărare „Carol I”

Generalul Nicolae Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, a participat astăzi, 19 iulie, la festivitatea de absolvire a programelor de studii de licență și master, Promoția 122 „Nicolae Bălcescu 200” a Universității Naționale de Apărare „Carol I” (UNAp), care a avut loc pe esplanada din fața Monumentului Eroilor Patriei.
 

,,Ceremonia de astăzi reprezintă un moment unic în cariera militară, care va rămâne înscris pentru totdeauna, în sufletul dumneavoastră, la care vă veți raporta cu mândrie de aici înainte, în evoluția ulterioară socio-profesională. Învățământul militar românesc prin calitatea actului didactic, cu atât mai mult prestigioasa instituție pe care ați absolvit-o, înființată acum 130 ani, asigură comandanți și specialiști militari cu înalte competențe, capabili să lucreze alături de parteneri și aliați, după proceduri specific, în acord cu cerințele actuale ale evoluției sistemului militar și cu exigențele interoperabilității cu structurile NATO, UE și ONU.
 
Rolul pe care Armata României l-a încredințat dascălilor este extrem de important, acela de a modela personalități, de a cultiva spiritul pregătirii personale, care s-a concretizat prin folosirea cu încredere, discernământ și responsabilitate a arsenalului pedagogiei militare.
 
Dragi absolvenți, procesul de transformare și modernizare a Armatei României continuă, dumneavoastră sunteți cei care va trebui să contribuiți la acest efort, să asigurați coerența acestui proces și integrarea capabilităților tehnologice și pregătirea personalului ce va utiliza noile echipamente. Personal, consider că din multele calități care definesc un lider trei sunt esențiale: viziunea, asumarea decizei și creșterea altor lideri.
 
Viziunea trebuie corelată cu resursele și expertiza celor mai buni specialiști, luarea deciziei și asumarea răspunderii asigură precizia și cresc încrederea grupului, iar creșterea altor lideri asigură coerența leadershipului militar. Cu ocazia absolvirii programelor de studii de licență și master, vă felicit pentru rezultatele obținute, vă doresc succes în tot ce veți întreprinde, multă sănătate și împliniri!” a precizat generalul Ciucă în cadrul ceremoniei.

 
UNAp a sărbătorit, cu acest prilej, 130 de ani de la înființarea, prin Înaltul Decret al Regelui Carol I, a Școlii Superioare de Război, care era, la acea dată, a șasea instituţie militară de învăţământ superior din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles.
 
UNAp. a făcut paşi importanţi, de-a lungul timpului, pentru modernizarea învăţământului şi pentru constituirea bazei unei instituţii de prestigiu, cu o educaţie de calitate compatibilă cu sistemele de pregătire a personalului din armatele statelor membre NATO şi UE, pregătind de la înființare până în prezent, 122 de promoții de absolvenți.
 
În acest an universitar, în cadrul UNAp  s-au desfășurat patru programe de studii universitare de licenţă cu 325 de studenţi, 17 programe de studii universitare de master cu 816 studenţi precum şi studii doctorale în domeniile „Ştiinţe militare” şi „Informaţii şi securitate naţională” cu 215 studenţi doctoranzi.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Distinşilor Vizitatori Armata României, prezentă la Exerciţiul multinaţional „CETATEA 2019”

17 Oct 2019 266

Regional Air Services, la judecată cu MApN şi Statul Major al Apărării Adrian Vasilache, directorul Aeroportului Tuzla - „Este o chestiune internă“

16 Oct 2019 899

Detașamentul „Carpathian Pumas” își începe misiunile în teatrul de operații Mali

15 Oct 2019 319

România va participa la Jocurile Mondiale Militare. Sportivii, primiţi de conducerea Statului Major al Apărării

15 Oct 2019 265

Unitatea Militară 02022 Constanța cumpără legume proaspete de la trei societăți (document)

15 Oct 2019 555

MApN participă la Exercițiul „SEISM 2019” condus de IGSU

14 Oct 2019 364

Reuniunea miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est, organizată în România

14 Oct 2019 299

Post vacant la Unitatea Militară nr. 02546 Constanța. Condiții

11 Oct 2019 1106

Ce firme vor furniza produse alimentare către UM 02022 Constanța (document)

10 Oct 2019 494

Șantierul Naval Constanța se va ocupa de reparația unei nave care aparține Bazei Logistice Navale (document)

10 Oct 2019 456

Reacţia oficială a Damen Contestaţia depusă de olandezi, respinsă de Tribunalul București

08 Oct 2019 2022

Deschiderea Exercițiului CONCORDIA 19. Caravana SMURD ,,Fii pregătit”, prezentă la eveniment

07 Oct 2019 420

Rezultate remarcabile, obţinute de elevii și profesorii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”

03 Oct 2019 305

Ministerul Apărării Naționale, la exercițiul cibernetic național CyDEx19 organizat de SRI

02 Oct 2019 351

Generalul-locotenent Daniel Petrescu, decorat cu prilejul marcării a 100 de ani de relații diplomatice între România și Polonia

02 Oct 2019 295