Stiri calde

Semnal de alarmă tras de Europol Garda de Coastă. Incredibil în ce condiții își desfășoară activitatea polițiștii de frontieră (galerie foto)

Reprezentanții sindicatului EUROPOL Garda de Coastă trag un semnal de alarmă și cer șefilor din MAI să se dedice și problemelor cu care se confruntă polițiștii de frontieră în loc să își dedice tot timpul analizei unui număr de înmatriculare antiPSD. 

”Noi nu știm ce e M…PSD, dar am văzut că-i singură vorba de duh care-i mobilizează pe șefii din MAI până la cel mai înalt nivel și fac și treaba fulger ;) Unii spun că înseamnă "Muncesc Undeva În Europa Pe Salariu Decent" dar un reprezentant al MAI spune că în România "e Legal, dar Imoral"! Deci, noi nu mai sperăm la ceva bun, însă ideea a prins... bine ;)” - se arată în mesajul EUROPOl postat pe pagina de Facebook. 

 
În același mesaj se povestesc problemele reale cu care se confruntă polițiștii de frontieră de la malul mării care au ajuns să se confrunte cu haite de câini maidanezi care s-au aciuat în curtea instituției, dar și cu șobolani, șoareci sau gândaci în clădirea Gărzii de Coastă. 

”Aseară, o colegă a intrat în serviciul de tură la sediul Gărzii :(
În parcarea unitățîi a fost întâmpinată, ca de fiecare dată de o haită tolănită cu 6 câini la vedere și alți 5 sub mașinile parcate. N-a îndrăznit să meargă mai aproape pentru că-i știe foarte agresivi, mai ales de la lăsarea serii. Din parcare către clădirea în care lucrează, în 20 metri, a întâlnit și "o familie". Aceștia sunt doar cei care "prestează serios pază" în această zonă din curtea unității, pentru că, de fapt, fiecare haită are bucățica ei de curte și în total sunt vreo 30 de maidanezi și se înmulțesc. Curând putem reduce deficitul de personal din unitate. Sunt suportați cu greu ziua, de luni bune, dar mai ales în pauzele de la turele de noapte, când ar fi în stare să sfâșie tot într-o secundă. Există și colege care sună de la poartă unității cerând ajutor unor colegi să le însoțească la schimbul de tură. Unele s-au plâns și la "împārāție", nu o dată, de mai multe ori, crezând că se vor lua măsuri... și s-au luat: milogeala în stânga și-n dreapta (că așa ne-a învățat MAI de când nu există bani) și se pare că nu merge!
Noi ne-am pus și pe scris. Primăria nu se bagă că nu-i curtea ei, iar o firma specializată cere niște bani frumoși să prindă un exemplar (300-500 lei/buc), bani pe care Garda nu îi are și nu îi va avea niciodată, după cum ne-a și comunicat după ce a încercat să rezolve problema.
În aceste condiții, avem două variante: ori îi dresăm pentru ca fiecare câine să fie "al doilea" dintr-o patrulă... deci Garda se va lauda cu vreo 30 de patrule regulamentare, ori scriem pe ei M...PSD și se ocupă doamna ministru să dea niște fonduri suplimentare Gărzii de Coastă la rectificarea bugetară ori în regim de urgență, ca să dispară maidanezii care ne-au invadat, culmea, dintr-un cartier de locuințe sociale, amplasat fix lângă gardul unității, în buricul orașului, pentru alegătorii colorați ai fostului primar roșu al Constantei.
 
Și după cum vedem că stau lucrurile în ultima vreme, cu varianta a două am avea succes! Pentru că tot ce e agresiv și e cu PSD, confisca partidul. Și cum noi suntem apolitici, trebuie să ne scape de acești câini urgent, mai ales dacă vor avea "eticheta" celebra.
Și când ne scăpați de câinii M...PSD, doamna ministru, să luați și șobolanii care-s cât pisica (cu șoriceii ne-am obișnuit să conviețuim) și gândacii cât măslina Colosal, că omizile le mai suportăm și anul asta” - se arată în mesajul EUROPOL Garda de Coastă.

 
În plus, sindicaliștii mai amintesc și alte probleme cu care se confruntă polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă. 

”Aaaa... și să nu uităm, doamna ministru, la rectificare credeți că pe lângă banii pentru câini puteți să puneți un strop mai mult mărunțiș pentru Garda? Așa pentru niște nimicuri, fițe de polițist de frontieră:
-reparații la clădirile în care plouă sau în care cad pe noi tavanele
-investiții pentru toalete (da! avem structuri unde, va vine să credeți, e necesară și o toaletă în anul 20.18 - c-a s-o impresionăm și pe dna prim-ministru că-i știm limba)
-lemne pentru iarnă în zonele izolate în care există polițiști de frontieră
 
Fițele fițelor cred că le cerem în zadar: cartușe la imprimante, hârtie... să știți că avem și cătușe de jucărie ce trebuie schimbate (pt că neavând chei, avem voie să le folosim decât pentru zdrăngănit să nu adormim în patrulare), avem aparate de supraveghere sau pentru control la frontieră care-s defecte și pe care le cărăm după noi de "impresie" să fim regulamentari într-o eventuală poză, trebuie combustibil pentru mașini, vopsea pentru nave, piese de schimb pentru nave (că vreți patrulări pe mare și misiuni externe cu care să va lăudați), veste reflectorizante, lanterne și palete reflectorizante pentru post control (că nu-și permit toți polițiștii să-și cumpere din salariu un set complet de materiale pe care trebuie să le asigure unitatea) și tot felul de nimicuri d-astea pentru care ne-am săturat să facem chetă din salariile alea dublate de Olguța și mărite de 3 ori în 6 luni, de dvs. Mai are rost să ne gândim la o toaletare a vegetației? Știm, cerem prea mult... chiar avem tupeu: cât poate să fie pagubă pentru un polițist de frontieră a cărui mașină a fost avariată de crengile căzute din copacii din curtea unității și nimeni nu răspunde pentru că făptașul este Dumnezeu care dă furtuni și ploi?
 
Să nu mai lungim vorba, vă trimitem o listă exactă și vă faceți calculul la cheltuieli sau e suficient să ne mobilizăm și să vă punem etichete M...PSD acolo unde-s lipsuri și vă ocupați urgent de resuscitarea sistemului?
 
PS: cumpărăm vopsea specială și "etichetăm" maidanezii din curtea GC sau în curând o să tăiem frunze la câini că suntem familiarizați cu sclavagismul și cerșetoria din MAI” - se mai arată în mesajul EUROPOL Garda de Coastă. 

Sursa foto: Facebook/Europol Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii de frontieră împreună cu Moș Crăciun au ajuns la copiii din satul Vâlcelele, județul Constanța (galerie foto)

14 Dec 2018 260

Portul Constanţa Sud Agigea. Scutere electrice, confiscate de poliţiştii de frontieră

07 Dec 2018 719

Bijuterii fără documente legale, descoperite de polițiștii de frontieră în PTF Ostrov

05 Dec 2018 378

Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră în trei microbuze în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov (galerie foto)

29 Nov 2018 316

Mai multe kilograme de peşte fără documente legale şi plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

28 Nov 2018 357

Autoturism furat din Spania, descoperit la Constanţa (galerie foto)

23 Nov 2018 327

Jucării contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

22 Nov 2018 260

Electrocasnice contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

21 Nov 2018 486

Constanţa Produse de igienă personală şi artificii de tort, confiscate de poliţiştii de frontieră

16 Nov 2018 281

Posturi vacante la Garda de Coastă. Nu se solicită vechime

14 Nov 2018 1257

Jucării, susceptibile de a fi contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

13 Nov 2018 260

Un cetățean sirian a încercat să intre ilegal în România, prin zona Negru Vodă județul Constanța. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

12 Nov 2018 249

Captură a polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Ce au găsit pe malul românesc al Dunării, pe Braţul Chilia (galerie foto)

09 Nov 2018 609

Descoperire impresionantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite (galerie foto)

08 Nov 2018 493

Mărfuri susceptibile de contrafacere, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

07 Nov 2018 338

Jucării din China, descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea. Unde trebuiau să ajungă (galerie foto)

26 Oct 2018 381

Peşte fără documente legale și plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră constănțeni (galerie foto)

20 Oct 2018 355

Mărfuri contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

19 Oct 2018 357

Peşte fără documente legale, confiscat de poliţiştii de frontieră tulceni (galerie foto)

19 Oct 2018 493

Constănţeni, prinşi în flagrant în timp ce transportau ţigări de contrabandă (galerie foto)

10 Oct 2018 1492

Descoperire impresionantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China

06 Oct 2018 973

Garda de Coastă cumpără lemne de foc. Iată ce sumă alocă! (document)

06 Oct 2018 522

Tragedie! Un poliţist din Garda de Coastă a fost găsit împuşcat

05 Oct 2018 2715

Peste 50 de kilograme de peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră

04 Oct 2018 456

Ambarcațiune în pericol de scufundare pe Brațul Chilia, salvată de poliţiştii de frontieră

03 Oct 2018 571

Bijuterii din aur fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

02 Oct 2018 471

Cetăţean bulgar, prins pe Autostrada A2 în timp ce transporta şaşe irakieni

01 Oct 2018 1292

Garda de Coastă cumpără combustibil pentru producerea energiei termice (document)

01 Oct 2018 600

Desoperire în Portul Constanţa Sud Agigea într-un container sosit din China. Bunurile au fost confiscate (galerie foto)

30 Sep 2018 998

Judeţul Constanţa Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit poliţiştii de frontieră în bagajul unui bărbat sosit din Turcia (galerie foto)

30 Sep 2018 1808

Cetăţeni albanezi reţinuţi la frontieră. Suspecţii depistaţi în zona Ostrov, judeţul Constanţa. Unde intenţionau să ajungă aceştia

30 Sep 2018 517

Autoutilitară oprită în trafic la Topraisar de polițiștii de frontieră. Ce au descoperit oamenii legii în mașina condusă de un cetățean moldovean

24 Sep 2018 672

Constanța. Captură impresionantă la frontieră. Ce au descoperit polițiștii de frontieră în bagajele a doi cetățeni români (galerie foto)

24 Sep 2018 741

Judeţul Constanţa Peste 60 kilograme de peşte fără documente, depistate într-un autoturism

21 Sep 2018 343

Constanţa Autovehicul căutat în Belgia, depistat de poliţiştii de frontieră

19 Sep 2018 349

Garda de Coastă își completează stocurile de hrană pentru câini (document)

19 Sep 2018 549

Constanţa Autovehicul căutat în Marea Britanie, depistat de poliţiştii de frontieră (galerie foto)

18 Sep 2018 603

Hotărâre importantă pentru Garda de Coastă, publicată în Monitorul Oficial!

13 Sep 2018 804

Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa a intrat sub administrarea Primăriei localităţii. Ce trebuie să facă aceasta în termen de cinci ani

12 Sep 2018 567

Constanţa Persoană cu probleme medicale, preluată de un echipaj al Poliţiei de frontieră . Află în ce stare se află

10 Sep 2018 649

Poliţiştii de frontieră din Tulcea au descoperit mai multe kilograme de peşte fără documente

06 Sep 2018 2631

Garda de Coastă cumpără hrană pentru câini. Iată ce condiţii impune ofertanţilor! (document)

06 Sep 2018 343

Portul Constanţa Sud Agigea Sute de componente hidro nedeclarate, confiscate de poliţiştii de frontieră

05 Sep 2018 422

Mamă şi bebeluş de origine turcă, depistaţi în timp ce încercau să iasă din ţară

03 Sep 2018 768

Captură în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China

29 Aug 2018 977

Constanța. Cetățean albanez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

27 Aug 2018 370

Articole vestimentare în valoare de peste 300.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

24 Aug 2018 428

Un cetățean iranian, oprit la frontiera cu Bulgaria

22 Aug 2018 358

Paşaport irakian falsificat, prezentat la control de comandantul unei nave sosite în Portul Constanța

13 Aug 2018 445

Oficial de la Garda de Coastă despre problema maidanezilor din curtea instituției. Cu ce alte probleme se confruntă instituția

06 Aug 2018 509