Stiri calde

Semnal de alarmă tras de Europol Garda de Coastă. Incredibil în ce condiții își desfășoară activitatea polițiștii de frontieră (galerie foto)

Reprezentanții sindicatului EUROPOL Garda de Coastă trag un semnal de alarmă și cer șefilor din MAI să se dedice și problemelor cu care se confruntă polițiștii de frontieră în loc să își dedice tot timpul analizei unui număr de înmatriculare antiPSD. 

”Noi nu știm ce e M…PSD, dar am văzut că-i singură vorba de duh care-i mobilizează pe șefii din MAI până la cel mai înalt nivel și fac și treaba fulger ;) Unii spun că înseamnă "Muncesc Undeva În Europa Pe Salariu Decent" dar un reprezentant al MAI spune că în România "e Legal, dar Imoral"! Deci, noi nu mai sperăm la ceva bun, însă ideea a prins... bine ;)” - se arată în mesajul EUROPOl postat pe pagina de Facebook. 

 
În același mesaj se povestesc problemele reale cu care se confruntă polițiștii de frontieră de la malul mării care au ajuns să se confrunte cu haite de câini maidanezi care s-au aciuat în curtea instituției, dar și cu șobolani, șoareci sau gândaci în clădirea Gărzii de Coastă. 

”Aseară, o colegă a intrat în serviciul de tură la sediul Gărzii :(
În parcarea unitățîi a fost întâmpinată, ca de fiecare dată de o haită tolănită cu 6 câini la vedere și alți 5 sub mașinile parcate. N-a îndrăznit să meargă mai aproape pentru că-i știe foarte agresivi, mai ales de la lăsarea serii. Din parcare către clădirea în care lucrează, în 20 metri, a întâlnit și "o familie". Aceștia sunt doar cei care "prestează serios pază" în această zonă din curtea unității, pentru că, de fapt, fiecare haită are bucățica ei de curte și în total sunt vreo 30 de maidanezi și se înmulțesc. Curând putem reduce deficitul de personal din unitate. Sunt suportați cu greu ziua, de luni bune, dar mai ales în pauzele de la turele de noapte, când ar fi în stare să sfâșie tot într-o secundă. Există și colege care sună de la poartă unității cerând ajutor unor colegi să le însoțească la schimbul de tură. Unele s-au plâns și la "împārāție", nu o dată, de mai multe ori, crezând că se vor lua măsuri... și s-au luat: milogeala în stânga și-n dreapta (că așa ne-a învățat MAI de când nu există bani) și se pare că nu merge!
Noi ne-am pus și pe scris. Primăria nu se bagă că nu-i curtea ei, iar o firma specializată cere niște bani frumoși să prindă un exemplar (300-500 lei/buc), bani pe care Garda nu îi are și nu îi va avea niciodată, după cum ne-a și comunicat după ce a încercat să rezolve problema.
În aceste condiții, avem două variante: ori îi dresăm pentru ca fiecare câine să fie "al doilea" dintr-o patrulă... deci Garda se va lauda cu vreo 30 de patrule regulamentare, ori scriem pe ei M...PSD și se ocupă doamna ministru să dea niște fonduri suplimentare Gărzii de Coastă la rectificarea bugetară ori în regim de urgență, ca să dispară maidanezii care ne-au invadat, culmea, dintr-un cartier de locuințe sociale, amplasat fix lângă gardul unității, în buricul orașului, pentru alegătorii colorați ai fostului primar roșu al Constantei.
 
Și după cum vedem că stau lucrurile în ultima vreme, cu varianta a două am avea succes! Pentru că tot ce e agresiv și e cu PSD, confisca partidul. Și cum noi suntem apolitici, trebuie să ne scape de acești câini urgent, mai ales dacă vor avea "eticheta" celebra.
Și când ne scăpați de câinii M...PSD, doamna ministru, să luați și șobolanii care-s cât pisica (cu șoriceii ne-am obișnuit să conviețuim) și gândacii cât măslina Colosal, că omizile le mai suportăm și anul asta” - se arată în mesajul EUROPOL Garda de Coastă.

 
În plus, sindicaliștii mai amintesc și alte probleme cu care se confruntă polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă. 

”Aaaa... și să nu uităm, doamna ministru, la rectificare credeți că pe lângă banii pentru câini puteți să puneți un strop mai mult mărunțiș pentru Garda? Așa pentru niște nimicuri, fițe de polițist de frontieră:
-reparații la clădirile în care plouă sau în care cad pe noi tavanele
-investiții pentru toalete (da! avem structuri unde, va vine să credeți, e necesară și o toaletă în anul 20.18 - c-a s-o impresionăm și pe dna prim-ministru că-i știm limba)
-lemne pentru iarnă în zonele izolate în care există polițiști de frontieră
 
Fițele fițelor cred că le cerem în zadar: cartușe la imprimante, hârtie... să știți că avem și cătușe de jucărie ce trebuie schimbate (pt că neavând chei, avem voie să le folosim decât pentru zdrăngănit să nu adormim în patrulare), avem aparate de supraveghere sau pentru control la frontieră care-s defecte și pe care le cărăm după noi de "impresie" să fim regulamentari într-o eventuală poză, trebuie combustibil pentru mașini, vopsea pentru nave, piese de schimb pentru nave (că vreți patrulări pe mare și misiuni externe cu care să va lăudați), veste reflectorizante, lanterne și palete reflectorizante pentru post control (că nu-și permit toți polițiștii să-și cumpere din salariu un set complet de materiale pe care trebuie să le asigure unitatea) și tot felul de nimicuri d-astea pentru care ne-am săturat să facem chetă din salariile alea dublate de Olguța și mărite de 3 ori în 6 luni, de dvs. Mai are rost să ne gândim la o toaletare a vegetației? Știm, cerem prea mult... chiar avem tupeu: cât poate să fie pagubă pentru un polițist de frontieră a cărui mașină a fost avariată de crengile căzute din copacii din curtea unității și nimeni nu răspunde pentru că făptașul este Dumnezeu care dă furtuni și ploi?
 
Să nu mai lungim vorba, vă trimitem o listă exactă și vă faceți calculul la cheltuieli sau e suficient să ne mobilizăm și să vă punem etichete M...PSD acolo unde-s lipsuri și vă ocupați urgent de resuscitarea sistemului?
 
PS: cumpărăm vopsea specială și "etichetăm" maidanezii din curtea GC sau în curând o să tăiem frunze la câini că suntem familiarizați cu sclavagismul și cerșetoria din MAI” - se mai arată în mesajul EUROPOL Garda de Coastă. 

Sursa foto: Facebook/Europol Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autoturisme date în urmărire de alte state membre ale Uniunii Europene, confiscate la Constanța. Ce valoare au mașinile depistate (galerie foto)

23 Mar 2019 470

Tulcea. Zeci de kilograme de peşte, descoperite la bordul unei ambarcaţiuni

22 Mar 2019 669

Autoturisme căutate de autoritățile din Austria şi Belgia, găsite la Constanţa. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră (galerie foto)

21 Mar 2019 298

Constanța. Captură impresionantă la frontieră. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din Pakistan. A fost întocmit dosar penal(galerie foto)

19 Mar 2019 433

Utilaj forestier suspect a fi sustras, depistat în P.T.F. Negru Vodă, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii de frontieră (galerie foto)

18 Mar 2019 338

Captură a poliţiştilor de frontieră constănţeni Mii de pachete de ţigări de contrabandă, depistate în ultima lună

14 Mar 2019 325

Constanţa. Bunuri contrafăcute, descoperite de poliţiştii de frontieră într-un autoturism

13 Mar 2019 437

Jocuri creative în valoare de mii de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

12 Mar 2019 436

Autoturism dat în urmărire de autoritățile din Italia, descoperit la Constanţa. Ce le-a spus șoferița polițiștilor de frontieră (galerie foto)

11 Mar 2019 829

Județul Constanța. Continuă operațiunea de căutare a pescarilor dispăruți săptămâna trecută pe Marea Neagră

11 Mar 2019 1016

Cine sunt pescarii dispăruţi în Marea Neagră. Unul este patronul Cherhanalei din 2 Mai

07 Mar 2019 14279

Bijuterii din metal galben, fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră în P.T.F. Vama Veche

07 Mar 2019 504

Continuă căutările ambarcațiunii cu trei pescari, dispărută în Marea Neagră

07 Mar 2019 738

Misiune dificilă a polițiștilor de frontieră. O ambarcațiune, cu trei pescari, a dispărut în Marea Neagră

06 Mar 2019 601

Captură impresionantă a polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Ce au găsit într-un container sosit în Portul Constanța din China

06 Mar 2019 445