Stiri calde

Semnal de alarmă tras de Europol Garda de Coastă. Incredibil în ce condiții își desfășoară activitatea polițiștii de frontieră (galerie foto)

Reprezentanții sindicatului EUROPOL Garda de Coastă trag un semnal de alarmă și cer șefilor din MAI să se dedice și problemelor cu care se confruntă polițiștii de frontieră în loc să își dedice tot timpul analizei unui număr de înmatriculare antiPSD. 

”Noi nu știm ce e M…PSD, dar am văzut că-i singură vorba de duh care-i mobilizează pe șefii din MAI până la cel mai înalt nivel și fac și treaba fulger ;) Unii spun că înseamnă "Muncesc Undeva În Europa Pe Salariu Decent" dar un reprezentant al MAI spune că în România "e Legal, dar Imoral"! Deci, noi nu mai sperăm la ceva bun, însă ideea a prins... bine ;)” - se arată în mesajul EUROPOl postat pe pagina de Facebook. 

 
În același mesaj se povestesc problemele reale cu care se confruntă polițiștii de frontieră de la malul mării care au ajuns să se confrunte cu haite de câini maidanezi care s-au aciuat în curtea instituției, dar și cu șobolani, șoareci sau gândaci în clădirea Gărzii de Coastă. 

”Aseară, o colegă a intrat în serviciul de tură la sediul Gărzii :(
În parcarea unitățîi a fost întâmpinată, ca de fiecare dată de o haită tolănită cu 6 câini la vedere și alți 5 sub mașinile parcate. N-a îndrăznit să meargă mai aproape pentru că-i știe foarte agresivi, mai ales de la lăsarea serii. Din parcare către clădirea în care lucrează, în 20 metri, a întâlnit și "o familie". Aceștia sunt doar cei care "prestează serios pază" în această zonă din curtea unității, pentru că, de fapt, fiecare haită are bucățica ei de curte și în total sunt vreo 30 de maidanezi și se înmulțesc. Curând putem reduce deficitul de personal din unitate. Sunt suportați cu greu ziua, de luni bune, dar mai ales în pauzele de la turele de noapte, când ar fi în stare să sfâșie tot într-o secundă. Există și colege care sună de la poartă unității cerând ajutor unor colegi să le însoțească la schimbul de tură. Unele s-au plâns și la "împārāție", nu o dată, de mai multe ori, crezând că se vor lua măsuri... și s-au luat: milogeala în stânga și-n dreapta (că așa ne-a învățat MAI de când nu există bani) și se pare că nu merge!
Noi ne-am pus și pe scris. Primăria nu se bagă că nu-i curtea ei, iar o firma specializată cere niște bani frumoși să prindă un exemplar (300-500 lei/buc), bani pe care Garda nu îi are și nu îi va avea niciodată, după cum ne-a și comunicat după ce a încercat să rezolve problema.
În aceste condiții, avem două variante: ori îi dresăm pentru ca fiecare câine să fie "al doilea" dintr-o patrulă... deci Garda se va lauda cu vreo 30 de patrule regulamentare, ori scriem pe ei M...PSD și se ocupă doamna ministru să dea niște fonduri suplimentare Gărzii de Coastă la rectificarea bugetară ori în regim de urgență, ca să dispară maidanezii care ne-au invadat, culmea, dintr-un cartier de locuințe sociale, amplasat fix lângă gardul unității, în buricul orașului, pentru alegătorii colorați ai fostului primar roșu al Constantei.
 
Și după cum vedem că stau lucrurile în ultima vreme, cu varianta a două am avea succes! Pentru că tot ce e agresiv și e cu PSD, confisca partidul. Și cum noi suntem apolitici, trebuie să ne scape de acești câini urgent, mai ales dacă vor avea "eticheta" celebra.
Și când ne scăpați de câinii M...PSD, doamna ministru, să luați și șobolanii care-s cât pisica (cu șoriceii ne-am obișnuit să conviețuim) și gândacii cât măslina Colosal, că omizile le mai suportăm și anul asta” - se arată în mesajul EUROPOL Garda de Coastă.

 
În plus, sindicaliștii mai amintesc și alte probleme cu care se confruntă polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă. 

”Aaaa... și să nu uităm, doamna ministru, la rectificare credeți că pe lângă banii pentru câini puteți să puneți un strop mai mult mărunțiș pentru Garda? Așa pentru niște nimicuri, fițe de polițist de frontieră:
-reparații la clădirile în care plouă sau în care cad pe noi tavanele
-investiții pentru toalete (da! avem structuri unde, va vine să credeți, e necesară și o toaletă în anul 20.18 - c-a s-o impresionăm și pe dna prim-ministru că-i știm limba)
-lemne pentru iarnă în zonele izolate în care există polițiști de frontieră
 
Fițele fițelor cred că le cerem în zadar: cartușe la imprimante, hârtie... să știți că avem și cătușe de jucărie ce trebuie schimbate (pt că neavând chei, avem voie să le folosim decât pentru zdrăngănit să nu adormim în patrulare), avem aparate de supraveghere sau pentru control la frontieră care-s defecte și pe care le cărăm după noi de "impresie" să fim regulamentari într-o eventuală poză, trebuie combustibil pentru mașini, vopsea pentru nave, piese de schimb pentru nave (că vreți patrulări pe mare și misiuni externe cu care să va lăudați), veste reflectorizante, lanterne și palete reflectorizante pentru post control (că nu-și permit toți polițiștii să-și cumpere din salariu un set complet de materiale pe care trebuie să le asigure unitatea) și tot felul de nimicuri d-astea pentru care ne-am săturat să facem chetă din salariile alea dublate de Olguța și mărite de 3 ori în 6 luni, de dvs. Mai are rost să ne gândim la o toaletare a vegetației? Știm, cerem prea mult... chiar avem tupeu: cât poate să fie pagubă pentru un polițist de frontieră a cărui mașină a fost avariată de crengile căzute din copacii din curtea unității și nimeni nu răspunde pentru că făptașul este Dumnezeu care dă furtuni și ploi?
 
Să nu mai lungim vorba, vă trimitem o listă exactă și vă faceți calculul la cheltuieli sau e suficient să ne mobilizăm și să vă punem etichete M...PSD acolo unde-s lipsuri și vă ocupați urgent de resuscitarea sistemului?
 
PS: cumpărăm vopsea specială și "etichetăm" maidanezii din curtea GC sau în curând o să tăiem frunze la câini că suntem familiarizați cu sclavagismul și cerșetoria din MAI” - se mai arată în mesajul EUROPOL Garda de Coastă. 

Sursa foto: Facebook/Europol Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judeţul Constanţa Peste 60 kilograme de peşte fără documente, depistate într-un autoturism

21 Sep 2018 227

Constanţa Autovehicul căutat în Belgia, depistat de poliţiştii de frontieră

19 Sep 2018 220

Garda de Coastă își completează stocurile de hrană pentru câini (document)

19 Sep 2018 404

Constanţa Autovehicul căutat în Marea Britanie, depistat de poliţiştii de frontieră (galerie foto)

18 Sep 2018 425

Hotărâre importantă pentru Garda de Coastă, publicată în Monitorul Oficial!

13 Sep 2018 664

Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa a intrat sub administrarea Primăriei localităţii. Ce trebuie să facă aceasta în termen de cinci ani

12 Sep 2018 455

Constanţa Persoană cu probleme medicale, preluată de un echipaj al Poliţiei de frontieră . Află în ce stare se află

10 Sep 2018 546

Poliţiştii de frontieră din Tulcea au descoperit mai multe kilograme de peşte fără documente

06 Sep 2018 2458

Garda de Coastă cumpără hrană pentru câini. Iată ce condiţii impune ofertanţilor! (document)

06 Sep 2018 282

Portul Constanţa Sud Agigea Sute de componente hidro nedeclarate, confiscate de poliţiştii de frontieră

05 Sep 2018 345

Mamă şi bebeluş de origine turcă, depistaţi în timp ce încercau să iasă din ţară

03 Sep 2018 645

Captură în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China

29 Aug 2018 881

Constanța. Cetățean albanez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

27 Aug 2018 271

Articole vestimentare în valoare de peste 300.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

24 Aug 2018 365

Un cetățean iranian, oprit la frontiera cu Bulgaria

22 Aug 2018 277

Paşaport irakian falsificat, prezentat la control de comandantul unei nave sosite în Portul Constanța

13 Aug 2018 397

Oficial de la Garda de Coastă despre problema maidanezilor din curtea instituției. Cu ce alte probleme se confruntă instituția

06 Aug 2018 370

Portul Constanţa Sud Agigea. Control amănunţit la un container sosit din China. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

01 Aug 2018 496

Patru cetățeni turci, opriți la frontiera cu Ucraina. Suspecții au trecut Dunărea cu o barcă. Ce au declarat la audieri

31 Jul 2018 397

Nava „Ştefan cel Mare“ a Gărzii de Coastă, locul unde profesioniştii fac diferenţa pe mare (fotoreportaj)

24 Jul 2018 710

Garda de Coastă, raport de activitate după şase luni! A primit cinci bodycam-uri de la Sindicatul Europol (galerie foto)

24 Jul 2018 800

Imagini de la eveniment Poliţia de Frontieră şi-a prezentat bilanţul. A fost semnat protocolul de colaborare între Garda de Coastă şi Europol (galerie foto + video)

23 Jul 2018 1292

Au spus că sunt în luna de miere! Judeţul Constanţa. Tânăr şi tânără din Liban, depistaţi în apropierea frontierei României cu Bulgaria

15 Jul 2018 3578

Migranți irakieni și iranieni, depistați în zona Mănăstirii Dervent din județul Constanța. Ce au stabilit polițiștii Gărzii de Coastă

10 Jul 2018 1939

Garda de Coastă Constanța. Măsuri importante, în legătură cu punctele de trecere în Bulgaria

05 Jul 2018 650

Județul Tulcea. Peste 600 kg de pește și plase de pescuit, confiscate de polițiștii de frontieră! (galerie foto)

30 Jun 2018 1810

Zeci de mii de bunuri nedeclarate, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

27 Jun 2018 591

Container cu sucuri contrafăcute, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea. Află cine este implicat

22 Jun 2018 576

Garda de Coastă, chemată la judecată. Un motor Yamaha ar fi dispărut fără urmă din Camera de Corpuri Delicte

16 Jun 2018 707

UPDATE Alertă în stațiunea Neptun! Un bărbat a murit (video)

10 Jun 2018 2286

Constanța. Garda de Coastă a participat la exercițiul SARPOL 2018. Care a fost scopul exercițiului și cum s-a desfășurat (galerie foto)

07 Jun 2018 494

Focuri de armă pe Marea Neagră. Cum au acționat polițiștii de frontieră pentru prinderea unui pescador surprins la braconat

06 Jun 2018 1230

Constanţa. Bolid de lux semnalat ca fiind furat din Marea Britanie, confiscat de poliţiştii de frontieră

06 Jun 2018 1204

Descoperire importantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii într-un container sosit din Egipt

25 May 2018 966

Judeţul Constanţa Un tânăr a vrut fure un autoturism. L-a ameninţat pe şofer cu un pistol cu bile (document)

21 May 2018 1935

Portul Constanţa Sud Agigea. 10.000 de seturi produse pentru igienă personală, confiscate de poliţiştii de frontieră

18 May 2018 652

Bijuterii din aur fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră de la Vama Veche

15 May 2018 862

Constănţeni, prinşi în timp ce sustrăgeau motorină de la o navă (galerie foto)

15 May 2018 2660

Licitație la Garda de Coastă pentru repararea și întreținerea gardurilor

13 May 2018 889

Descoperire importantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii de frontieră la bordul unei nave sub pavilion Belize (galerie foto)

11 May 2018 1800

Autoutilitară oprită în trafic şi percheziţii în judeţul Constanţa. Ce urmăreau oamenii legii şi ce au confiscat (galerie foto)

06 May 2018 6003

Trei persoane au fost depistate în timp ce transportau cu maşina 160 de kilograme de peşte. Marfa a fost confiscată

02 May 2018 513

Nava MAI 1103 a Poliţiei de Frontieră Române în misiune în Marea Egee. Va participa la operaţiunea Poseidon 2018

30 Apr 2018 655

Percheziții la Constanța la suspecți de contrabandă cu țigări. Polițiștii de frontieră au urmărit autoturismul unui suspect în trafic

25 Apr 2018 1016

Mașină furată din Belgia, găsită la Constanța. Ce a declarat șoferul autoturismului oprit în trafic

23 Apr 2018 1544

Garda de Coastă. Autoturisme, depistate în trafic cu sute de kilograme de peşte. Ce sancţiuni au aplicat poliţiştii

20 Apr 2018 744

Judeţul Constanţa. Familie din Siria călăuzită de un cetățean turc, depistată de poliţiştii de frontieră

20 Apr 2018 1205

Tulcea. Aproximativ 32 de kilograme de sturion fără documente legale, descoperite de poliţiştii de frontieră

18 Apr 2018 1045

Achiziție de circa 4.000 de lei Garda de coastă cumpără detectoare portabile de metale

15 Apr 2018 815

Focuri de armă pe Marea Neagră. Garda de Coastă a surprins un pescador turcesc la braconat la 50 de mile marine de Constanța

11 Apr 2018 2872