Senatorul Marian Vasiliev cere în instanţă anularea fuziunii UNPR-PMP. Cum îşi motivează politicianul gestul?

Noi tensiuni pe scena politică din România. Senatorul UNPR de Constanţa Marian Vasiliev a dezvăluit astăzi că este autorul unei solicitări înaintate Tribunalului Bucureşti, prin care a cerut anularea fuziunii dintre UNPR şi PMP, în urma căreia, partidul fondat de Gabriel Oprea a fost absorbit de formaţiunea politică prezidată de Traian Băsescu.

„Întotdeauna am considerat că actul de justiţie trebuie să se îndeplinească într-o totală independenţa şi cu maximă discreţie. Din acest motiv nu am făcut public demersul juridic pe care l-am iniţiat. Numai că într-o societate democratică secretele nu «trăiesc» mult în faţă presei. Iar astăzi presă m-a "deconspirat". Aşa că voi prezenţa public situaţia, o situaţie care interesează mii de oameni, membri ai UNPR( şi nu numai!)”, a scris Marian Vasiliev, astăzi, pe contul său de Facebook.

„În data de 10 august am depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intervenţie prin care am solicitat anularea fuziunii dintre UNPR şi PMP. Încă de la început, pentru a evita orice interpretare tendenţioasă, precizez că nu este un demers împotriva unei persoane sau a unui partid. Este un demers în numele miilor de membri UNPR care nu au fost consultaţi. Când decizi desfiinţarea unui partid( asta înseamnă «fuziune prin absorbţie»- radierea din Registrul partidelor politice) îl întrebi şi pe membrul simplu de partid din cel mai mic şi îndepărtat sat. Pentru că acel «membru simplu de partid» a muncit, a fost jignit de multe ori în campanie, a fost alături de cei care astăzi sunt consilieri, primari, deputaţi sau senatori. Iar deciziile luate de un grup, fără acceptul celor «mulţi şi tăcuţi» este o ofensă. Nu mă interesează că fuziunea s-a dorit cu PMP sau cu Partidul Cultivatorilor de Kiwi. Nu mă deranjează un partid sau altul. Nu am o problemă cu alte partide. Problema mea este cu partidul meu. Partid în care deciziile s-au luat fără că măcar un delegat dintr-un judeţ să aibă dreptul la cuvânt. Sau să voteze! Dar toate aceste detalii le voi prezenta, discret şi respectuos, instanţei de judecată”, continuă mesajul senatorului UNPR. 

„Închei adresându-mă direct membrilor UNPR: până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, sunteţi toţi membri UNPR! Şi nu puteţi primi dispoziţii de la membrii altor partide! Cei care şi-au asumat funcţii în alte partide, să îşi prezinte demisiile din UNPR şi să se înscrie în ce partid doresc. Nu poţi fi şef într-un partid şi membru în altul!!! Capul sus dragi colegi, drapelele UNPR pe sedii, insignele cu vulturul în piept şi...Dumnezeu să ne ajute! Scopul demersului meu este că UNPR, un partid de stânga, să meargă pe drumul sau pe care îl va decide împreună cu toţi membrii săi! Am făcut şi voi face tot ce ţine de mine pentru asta. Mai departe este decizia justiţiei. Mult succes şi curaj, dragi colegi UNPR! Şi, pentru că mereu am fost un politician fair-play, la doresc şi membrilor PMP succes pe drumul pe care vor merge. La fel şi tuturor membrilor celorlalte partide, mai mari sau mai mici. România are nevoie de o clasa politică formată din partide bine organizate şi de politicieni responsabili. Vă urez tuturor românilor o toamnă frumoasă, îmbelşugată şi liniştită!”, a conchis Marian Vasiliev.

sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 Prima candidatură pentru Primăria Constanța și CLM, respinsă de Biroul Electoral Municipal (documente)

17 Aug 2020 1409

Știați că….Data de 14 mai marchează Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste

14 May 2020 499

Valeriu Steriu, noul purtător de cuvânt al PSD. Teodor Meleșcanu va fi votat președinte al Senatului

09 Sep 2019 997

Şef la Sanatoriul de la Techirghiol, fost vicepreşedinte UNPR, mort în a doua zi de Rusalii

17 Jun 2019 9705

Fostul președinte al UNPR Constanța, George Lipoveanu, și-a făcut o firmă

25 Apr 2019 1267

UNPR a depus lista candidaților pentru alegerea membrilor Parlamentului European

27 Mar 2019 695

Ce anunț a făcut președintele UNPR, la Mamaia

02 Mar 2019 1528

Generalul Valeriu Nicuț s-a stins din viaţă

06 Dec 2018 1798

Gabriel Oprea și președintele Ion Răducanu, prezenţi la Reuniunea Regională a organizațiilor UNPR

18 Oct 2018 773

Fostul vicepremier Gabriel Oprea revine în politică. Intenționează să relanseze UNPR

23 Jun 2018 1558

COMUNICAT DE PRESĂ ÎNTÂLNIRE CU PREMIERUL POLONIEI

23 Jan 2018 588

Procesul de fuziune dintre PMP şi UNPR. Un nou termen, pe 19 ianuarie 2018!

11 Dec 2017 2634

Ancheta continuă în cazul celor doi bărbați găsiți împușcați pe un câmp de lângă Târgoviște. Se ia în calcul și varianta unui dublu asasinat

27 Oct 2017 1817

Curtea de Apel nu a soluţionat procesul de fuziune cu PMP UNPR mălai visează şi face un inventar al filialelor

26 Sep 2017 3149

18.874.634 de alegători români Peste 2,2 milioane de lei - subvenţie de la buget pentru partidele politice

21 Aug 2017 1146