Senatorul PNL Andrei Volosevici renunță la candidatura pentru Primăria Ploiești

 
Senatorul PNL Andrei Volosevici a anunțat astăzi pe Facebook că își retrage candidatura la Primăria Ploiești, pentru că este vizat de o anchetă. Acesta este urmărit penal pentru fapte de corupție.
 
„Pe 24 martie 2016 am fost chemat la DNA Ploiești și mi s-a comunicat că sunt suspect pentru posibile fapte de corupție petrecute în anul 2012. În legătură cu aceste aspecte, sunt convins că îmi voi demonstra nevinovăția, dar doresc să fac acest lucru la instituțiile abilitate, fără a încerca să mă victimizez în spațiul public. Dată fiind această nouă situație în care mă aflu, din respect față de colegii de partid și mai ales față de dumneavoastră, ploieștenii, și așa greu încercați de incompetența celor care conduc orașul din 2012, am decis să îmi retrag opțiunea de a candida la primăria Ploiești”, a fost mesajul publicat de Andrei Volosevici pe platform de socializare.
 
Volosevici a fost primar al Ploieștiului din partea PDL, în mandatul 2008-2012, iar în toamna lui 2012 a fost ales senator într-un colegiul din Ploiești. De asemenea, Volosevici fusese anunțat oficial drept candidat al PNL pentru un nou mandat de primar al Ploieștiului, notează agerpres.ro.
 
Conform datelor furnizate de procurorii DNA, în anul 2012, Andrei Volosevici, în calitate de primar, a pretins unui om de afaceri, denunțător în cauză, suma de 80.000 de lei pe care a primit-o în trei tranșe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obținerea unui nou mandat), pentru ca, în schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes să câștige un contract pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploiești, finanțat de primărie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ursul „plimbăreț“ din Ploiești a fost capturat!

21 Aug 2023 856

Andrei Volosevici își anunță demisia din PNL

20 Sep 2016 1523

Un senator a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă

28 Jun 2016 1722

Andrei Liviu Volosevici, fostul primar al municipiului Ploiești, sub urmărire penală

24 Mar 2016 1490

Senatorul Andrei Volosevici, la DNA Ploiești

24 Mar 2016 2125