Septimiu Bourceanu - „Rolul șefului statului este să acționeze și apoi să informeze. Și Klaus Iohannis asta a făcut”!


În calitate de Președinte al României, Klaus Iohannis și-a propus să facă din România o țară în care fiecare cetățean să se simtă ca acasă. În viziunea sa, România trebuie să devină puternică, să fie un stat care are grijă de cetățenii săi, prin mijloace legale și diplomatice, oriunde s-ar afla ei, o țară care își apără valorile, interesele, simbolurile, dar și bunurile naționale și resursele naturale. O țară care știe să-și protejeze patrimoniul, domeniile de excelență, care pune prioritate pe educație și sănătate, și un stat care contribuie, alături de partenerii săi, la menținerea securității colective și la promovarea democrației și libertății.
În calitate de susținător al candidaturii lui Klaus Iohannis, prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu a vorbit în cadrul unei interviu acordat cotidianului nostru despre programul prezidențial ”România normală”, despre mobilizarea electoratului PNL pentru votul din 10 noiembrie, precum și despre atuurile  președintelui în raport cu principalii săi contracanditați.

Sloganul de campanie al președintelui Klaus Iohannis este: “Pentru o Românie normală”. De ce acest slogan și ce înseamnă ”România normală?”


Septimiu Bourceanu: România normală este țara pe care o vrem cu toții. Este țara în care guvernul lucrează pentru cetățean și nu invers, este țara cu spitale moderne și un sistem de sănătate pus la punct, este țara în care educația primează și fiecare copil are acces la un sistem de învățământ eficient, școlile sunt spații sigure pentru elevi și profesori, iar școala formează cetățeni activi și implicați. România normală înseamnă solidaritate socială, eradicarea sărăciei și protejarea tuturor cetățenilor indiferent de vârstă sau statut social printr-un pachet de legi eficient și sănătos. Sloganul președintelui Klaus Iohannis, “România Normală”, înglobează trei componente vitale pentru țara noastră: Educația, Sănătatea și Solidaritatea, elemente ignorate constant de guvernările de după 1989.
 
Cum va proceda Partidul Național Liberal pentru a se asigura că electoratul se va mobiliza în primul tur al alergerilor prezidențiale?

Septimiu Bourceanu: Noi am dus și ducem o campanie onestă pe stradă, din ușă în ușă,în care vorbim cu oamenii și le explicăm că singura șansă a acestei țări este Klaus Iohannis. Argumentele noastre sunt de bun simț, fără promisiuni deșarte și fără “cadouri electorale”, Să știți că oamenii sunt din ce în ce mai informați și mai activi cu privire la profilul candidaților și de multe ori ne spun ei de ce vor merge la vot și de ce vor pune ștampila pe Klaus Iohannis. Românii sunt inteligenți și asta nu o poate contesta nimeni, așa că mobilizarea se face în primul rând din nevoia oamenilor de a alege un candidat corect, vizibil și cu o platformă sustenabilă. Eu îl susțin pe Klaus Iohannis dar cel mai important, susțin politica acestuia care este îndreptată doar spre cetățean. Am văzut pe stradă oameni care au semnat pentru Klaus Iohannis și care ne-au spus că îl vor vota împreună cu familiile lor pentru că își doresc să trăiască într-o țară normală.
 
Sondajele de opinie care îl arată favorit pe Klaus Iohannis. Care sunt principalele avantaje ale președintelui în raport cu principalii săi contracanditați – Dan Barna, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu și Mircea Diaconu?

Septimiu Bourceanu: În primul rând, dacă luați toate mesajele și sloganurile candidaților pe care i-ați menționat veți vedea că se regăsesc în programul lui Klaus Iohannis. Președintele este alături de fiecare român, scopul măsurilor propuse este ca românii să trăiască fericiți în țara lor, să beneficieze cu bună credință de respect, educație și bineînțeles să facă performanță. Dincolo de toate acestea, Klaus Iohannis este cel mai vizibil președinte român de după 1989 în afara granițelor țării. Este președintele care discută în privat ore întregi cu liderul de la Casa Albă, este unul dintre cei mai respectați șefi de state de omologii lui din Europa. Asta înseamnă că politica externă din România a făcut pași importanți în mandatul lui Klaus Iohannis și acesta este un motiv în plus ca președintele să primească un nou vot de încredere.
 

Poate că președintele a folosit fiecare pârghie constituțională ca să blocheze politica PSD, mai ales in domeniul justitiei. Însă pe de alta parte, i se reproșează faptul ca în cei cinci ani de mandat nu a comunicat foarte mult cu românii. Românii vor sa știe cum arată „România normală” pentru ei?

Septimiu Bourceanu: PSD a dus o politică dezastruoasă care a întors România în timp. Președintele Klaus Iohannis a fost cel care a combătut cu toate armele constituționale măsurile și acțiunile păguboase ale partidului de guvernământ. Cât privește comunicarea cu românii aceasta a existat constant. De fiecare dată când a avut ceva de spus, Klaus Iohannis s-a adresat românilor. Nu cred că avem nevoie de un președinte care să apară în fiecare zi la televizor și să nu spună nimic. Cred că rolul șefului statului este să acționeze și apoi să informeze. Și Klaus Iohannis asta a făcut.

 
 
În această campanie i se reproșeaza președintelui, inclusiv de către contracandidații săi că fuge de o dezbatere…

Septimiu Bourceanu: După cum ați văzut de-a lungul timpului, președintele nu fuge de nimeni și de nimic. A răspuns constant tuturor celor care i-au adresat întrebări pertinente legate de mandatul său. Eu vă spun doar că Klaus Iohannis este un președinte activ și implicat, un președinte care are ca prioritate cetățeanul și nu politicianul. În această perioadă este mai important să discute cu cetățenii decât să facă jocul politicienilor. E clar că toți contra candidații lui Klaus Iohannis vor să fie legitimați de acesta prin așa zisele dezbateri care, aproape de fiecare dată, se transformă în circ electoral.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD că „a încercat să acapareze întregul stat, toate marile sisteme”. Șeful statului a afirmat că PSD, dinspre care vine un „iz de comunism”, este „înşurubat” în toate structurile statului. Cum îi va deșuruba din administratia publică de pildă și din instituțiile de forță?

Septimiu Bourceanu: Sunt mai multe direcții care pot duce la curățarea sistemului și toate pot fi regăsite în România Normală.
 
PNL și-a asumat formarea guvernului într-o situație dificilă pentru România. În acest moment, foarte mulți români, parte și din electoratul președintelui se uită cu speranță si au așteptări mari din partea cabinetului Orban. Ce le transmiteți acestor oameni?

Septimiu Bourceanu: Le transmit tuturor să aibă încredere într-un guvern liberal a cărui prioritate este normalizarea României.
 
Comandat de Partidul Național Liberal Executat de  ZIUA de Constanța – portal: www.ziuaconstanta.ro Cod mandatar financiar: 31190005
Sursa foto: Partidul Național Liberal
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1729

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1833

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 764

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1441

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 3811

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 753

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 888

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 871

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 560

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 727

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1248

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1099

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 946

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1663