Stiri calde

Serviciile secrete americane Rusia a furnizat rachete performante insurgenţilor din Ucraina

Serviciile de spionaj americane confirmă că Rusia a furnizat sisteme sofisticate de rachete insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, încercând să aducă echipamentele înapoi pe teritoriul rus după doborârea avionului de pasageri malaysian, incident soldat cu 298 de morţi, afirmă un oficial SUA, conform Mediafax.
 
"Rusia a oferit sisteme sofisticate de rachete insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei", declară un oficial din cadrul serviciilor de informaţii americane citat de ziarul The Washington Post. "Credem că au încercat să readucă în Rusia cel puţin trei sisteme de rachete de tip Buk. Serviciiile secrete americane aveau indicii de circa o săptămână că astfel de sisteme fuseseră aduse în Ucraina", a precizat oficialul american, care a preferat să rămână anonim.
 
Potrivit serviciilor de spionaj americane, avionul malaysian a fost doborât cu o rachetă de tip Buk SA-11, de fabricaţie rusească. Administraţia de la Kiev afirmă că echipajul care a lansat racheta spre avionul de pasageri malaysian era format din cetăţeni ruşi.
 
La rândul său, Rusia a cerut explicaţii Ucrainei în legătură cu sistemele de rachete de tip Buk pe care armata ucraineană le-ar avea în zona în care s-a prăbuşit avionul de pasageri malaysian.
 
Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de persoane. Nu există supravieţuitori.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bild Europa, ameninţată de un val de atentate teroriste

11 Jan 2015 1422

Serviciile secrete germane ar fi spionat-o pe Hillary Clinton

15 Aug 2014 1017

Legătura dintre Serviciile Secrete Americane, FBI-ul și constănțeanul Adrian Tiberiu Oprea

20 Apr 2014 2023

Iată hotărârea definitivă! Curtea Supremă a României a închis procesul celor 19 constănţeni cu serviciile secrete americane

15 May 2013 1112