Sfârşit de săptămână tumultos, la Bucureşti! Traficul rutier va fi monitorizat cu elicopterul

Primăria Generală a Municipiului București, prin  Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, a aprobat pentru sâmbătă, 9 iunie, treisprezece manifestări publice, precum spectacole, marşuri, evenimente sportive, acţiuni de informare ş.a. Participarea se anunţă a fi numeroasă.
 
Poliţia Română recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și ale polițiștilor aflați în teren.

Mâine, 9 iunie a.c., în Bucureşti, în contextul desfășurării unor manifestări publice, este estimată participarea unui număr mare de persoane. Căile de comunicație rutieră și pietonală din oraș, precum și transportul în comun se pot aglomera, în special pe traseele către și dinspre zonele de desfăşurare a acestora. Recomandăm participanților să respecte indicațiile organizatorilor și ale polițiștilor aflați în teren, precizează reprezentanţii Poliţiei Române.

Pentru menţinerea siguranței publice și asigurarea fluenței traficului rutier şi pietonal, Poliția Română, împreună cu Jandarmeria Română și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor acționa în sistem integrat. Polițiștii vor constitui dispozitive flexibile, pregătite să gestioneze eventualele evenimente apărute. De asemenea, polițiștii de ordine publică, împreună cu cei rutieri, vor fi prezenți în zona principalelor puncte de staționare de pe itinerariile de deplasare.
 
Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie va survola deasupra Capitalei și a împrejurimilor, pentru monitorizarea valorilor de trafic rutier și a le transmite informații utile echipajelor aflate în teren.
 
Recomandările Poltiţiei Române
 
•        Fiți prudenți dacă vă aflați la volan și treceți pe lângă un grup de persoane. Reduceți viteza, pentru a nu îi pune în pericol. Nu încercați să treceți de barajele instituite de polițiștii rutieri. Acestea au rolul de a proteja vieți și a preveni accidentele.
•        Manifestați înțelegere și respectați indicațiile polițiștilor cu privire la rutele ocolitoare.
•        Nu parcați autovehiculele în apropiere de locul de desfășurare a manifestațiilor sau pe traseele de deplasare a manifestanților.
•        Folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare.
•        Manifestați pașnic! Respectați indicațiile organizatorilor, dar și ale polițiștilor și jandarmilor. Misiunea lor este să vă protejeze!
•        Dacă sunteți victima sau martorul unei fapte antisociale, cereți sprijinul celui mai apropiat polițist sau sunați la 112. Informați polițiștii și dacă sesizați persoane ce au asupra lor obiecte periculoase.
 
Zonele și intervalele orare cu restricții rutiere, precum și hărțile cu rute ocolitoare pot fi găsite pe site-ul Brigăzii Rutiere București, https://bpr.politiaromana.ro, sau pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.

 
 Citeşte şi: Mai multe evenimente programate sâmbătă în București. MAI asigură cetățenii că este pregătit să gestioneze corespunzător adunările publice anunțate

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE La un an de la protestul din 10 august 2018, manifestație de amploare în Piața Victoriei (galerie foto)

10 Aug 2019 3050