Stiri calde

Şi-au exploatat proprii copii minori!

Imagini pentru procurorii DIICOTIeri, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Şomkereki Cipriana şi Berchi Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2006 şi până în prezent, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii Şomkereki Cipriana şi Berchi Nicolaeau  şi-au exploatat proprii copii minori, inclusiv minori cu vârste foarte fragede (începând chiar cu vârsta de 3 ani), prin obligarea la practicarea cerşetoriei”, conform DIICOT.
 
„S-a reţinut că  activitatea de exploatare a copiilor s-a realizat de către inculpaţi profitând de vulnerabilităţile datorate vârstei şi lipsei de experienţă de viaţă a minorilor, determinând astfel posibilitatea recrutării lor mai facile şi, în general, folosind diferite metode, atât persuasive (aducerea lor într-o stare accentuată de dependenţă emoţională de inculpaţi ca urmare a sentimentelor de ataşament faţă de părinţii lor manifestate firesc de copii), cât şi caracterizate de un accentuat specific violent, fizic şi verbal. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că minorii au fost abuzaţi prin folosirea repetată a unor mijloace de intimidare vizând acte de agresiune fizică şi verbală (ameninţări şi injurii cu un pronunţat caracter umilitor, bătăi inclusiv cu corpuri contondente, precum şi alte metode primitive de constrângere, cum ar fi legarea cu lanţul de pat pentru a-i determina să accepte participarea la acte de cerşetorie)”, susţinu procurorii DIICOT.
 
Totodată, inculpaţii Şomkereki Cipriana şi Berchi Nicolaeau  au exercitat acte de intimidare şi de control asupra victimelor şi prin intermediul fiului lor în vârstă de 17 ani, suspectul Ş. A. care a efectuat acte de constrângere şi de supraveghere asupra minorilor exploataţi. S-a reţinut că suspectul Ş. A. ţinea permanent legătura telefonic cu părinţii săi  şi le explica modul în care decurgea activitatea, dacă minorii au trebuit „stimulaţi” prin aplicarea unor corecţii fizice pentru a fi mai activi şi, de asemenea, îi transporta pe copii la locaţiile unde avea loc exploatarea.
 
Minorii erau plasaţi la cerşit de către inculpaţi în  diferite locuri publice de pe raza municipiului Baia Mare, locaţiile fiind schimbate frecvent, atât pentru a profita de posibilitatea de a obţine venituri băneşti prin acostarea cât mai multor cetăţeni, cât şi pentru a se eschiva de la eventuale raiduri ale poliţiei locale. De asemenea, în zilele de duminică şi în alte zile de sărbători religioase minorii erau trimişi la cerşit în apropierea lăcaşelor de cult.
 
Astăzi, Tribunalul  Maramureş a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Bărbat, reținut pentru trafic de droguri de mare risc. Ce au găsit anchetatorii în locuința acestuia

19 Apr 2019 411

Cetățean iordanian reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane. Cum acționa suspectul

19 Apr 2019 307

Percheziții în Bulgaria și în România la persoane suspectate de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce au stabilit anchetatorii

19 Apr 2019 416

Grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, destructurat de procurorii DIICOT. Cum operau suspecții

18 Apr 2019 415

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de substanțe psihoactive. Ce au stabilit anchetatorii

17 Apr 2019 367

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2019 417

DIICOT Doi bărbaţi, audiaţi într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri de risc. Ce alte acuzaţii li se mai aduc

15 Apr 2019 416

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

11 Apr 2019 490

DIICOT Percheziții în Capitală și în județele Călărași și Dâmbovița. Persoane audiate pentru trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate

10 Apr 2019 335

Autorul unei amenințări cu rachete asupra unei fundații, identificat de procurori. A fost întocmit dosar penal

10 Apr 2019 279

Droguri periculoase găsite pe litoral. Operațiunea de căutare a pachetelor, continuă. Câte kg de droguri au fost găsite în ultimele zile (galerie foto)

08 Apr 2019 1517

Traseul drogurilor din Marea Neagră Litoralul românesc, în centrul atenţiei internaţionale. Plajele, pline de cocaină pură! (galerie foto + video)

08 Apr 2019 3706

Un nou pachet cu droguri, găsit pe plaja din 23 August, judeţul Constanţa

07 Apr 2019 623

Ce facem noi dacă găsim nişte droguri, pe plajă, de la Vadu la Vama Veche? Le predăm! Forţe de poliţie, DIICOT, anchetatori, le caută (galerie foto)

06 Apr 2019 2166

Percheziţii la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto)

05 Apr 2019 548