Şi Mazăre a făcut paraşutism cu instructorul Constandache. Udrea l-a depăşit pe fostul primar. Ce vedete au făcut salturi în aer (video)

Primarul Radu Mazăre a sărit, în premieră, cu paraşuta! Aşa titra în ediţia din 9 iulie 2009 cotidianul Telegraf de Constanţa anunţând că fostul primar a deschis FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula.

Acelaşi cotidian mai spunea la vremea respectivă că potrivit tandem-masterului Adrian Constandache, edilul s-a descurcat excelent, nelăsînd să se vadă că aceasta a fost prima sa încercare decît prin multitudinea de întrebări cu care i-a asaltat pe specialiştii de la aerodrom. Acest exerciţiu a fost un antrenament pentru „lovitura de maestru” pe care Mazăre o pregătea pentru deschiderea FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula, de sîmbătă: o săritură cu paraşuta de la o înălţime de peste 3.000 de metri! Tandem-master-ul Adrian Constandache a declarat că au zburat 30 de minute pentru a atinge altitudinea necesară, de peste 3.000 de metri. Pregătirile au început încă de la sol, primarul cerînd explicaţii despre echipament şi detaliile tehnice ale avionului. „Am sărit de la peste 3.000 de metri altitudine, şi am fost în cădere liberă pînă la 1.200. Timp de 37 de secunde, am „căzut” cu 215 km/h. Cînd am atins 1.200 altitudine, am deschis paraşuta. Radu Mazăre s-a comportat admirabil. N-aş fi zis că este prima sa săritură”, a declarat tandem-master-ul Adrian Constandache. Odată cu Radu Mazăre au mai sărit fiul său, Răducu (care a primit toate explicaţiile necesare chiar de la tatăl său), şi fratele său, Mihai Mazăre. În ciuda reticenţei pe care, pînă nu demult, o avea faţă de practicarea acestui sport, considerat de el „periculos”, paraşutismul a fost, pentru primarul Mazăre, „dragoste la prima vedere”.

Iulia Vântur-2009

Tot în 2009 Iulia Vântur, iubita de atunci a lui Marius Moga şi-a serbat ziua de naştere pe aerodromul de la Tuzla, unde a sărit pentru prima oară cu paraşuta.
„De multă vreme mi-am propus să sar cu paraşuta,  iar Marius, atent la dorinţele mele, a reuşit să mă surprindă în cel mai potrivit moment. Activităţile  care dau culoare vieţii, care ne scot din monotonie şi normalitate, m-au atras dintotdeauna. Pe lângă sărituri, am făcut parasailling, rafting şi scufundări", a povestit Iulia Vântur.
Şi Iulia Vântur a sărit în tandem cu instructorul Adrian Constandache.

Antonia, Velea, Morar-2013

În 2013, de 1 mai, au sărit cu paraşuta de la 4000 m cu TNT Brothers Antonia, Alex Velea şi Mihai Morar.
Antonia a sărit cu unul dintre fondatorii TNT Brothers, Bogdan Boeru, Mihai Morar a sărit cu cel mai experimentat paraşutist din România, Ramiro Nicolau (peste 8000 salturi atunci), iar Alex Velea a sarit cu Alex Nicolau, campion mondial la paraşutism, la aterizarea cu paraşuta în punct fix.

Elena Udrea salt de la 4000 de metri pentru PMP


Anul trecut la Clinceni a sărit cu paraşuta Elena Udrea care a făcut astfel promovarea Partidului Mişcarea Populară.
A făcut saltul de la patru mii de metri declarând apoi că „este o senzaţie care merită încercată”.

Trebuie remarcat că Udrea sărit de la o înălţime de patru mii de metri cu o mie de metri mai mult decât Mazăre.
Reamintim că ieri pe Aerodromul Clinceni, din judeţul Ilfov a avut loc un accident în timpul unui exerciţiu de paraşutism în urma căruia două persoane au murit iar o alta este în stare gravă după ce paraşutele lor sau încurcat în timpul coborârii.
Cei morţi sunt instructorul Daniel Floroiu, în vârstă de 49 de ani şi handablista Andreea Nica, o tânăra de 27 de ani.
Instructorul constănţean Adrian Constandache, în vârstă de 43 de ani, este în stare gravă, la spital.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.