„Siguranţa în şcoală", prioritatea poliţiştilor constănţeni

politie.jpgDacă anul şcolar 2011 - 2012, s-a circumscris priorităţii naţionale „Prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor", poliţiştii consideră că anul 2012 - 1013 trebuie să aibă ca obiectiv „Siguranţa în şcoală".

Prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor şi aplicarea cu operativitate a unor măsuri de corecţie pentru minorii autori de infracţiuni pot determina, cu un grad mare de reuşită, formarea unor generaţii de tineri care resping tentaţiile ilicite şi anturajele delicvente.

Astfel, la Şcoala Generală numărul 39 „Nicolae Tonitza" din municipiul Constanţa, specialişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Compartimentul de Informare şi Educaţie Rutieră şi poliţiştii de ordine publică din cadrul secţiei 4 Poliţie, au desfăşurat activităţi preventive.

Aceştia au distribuit materiale informativ-preventive pe linia prevenirii delicvenţei juvenile şi a prevenirii victimizării minorilor, răspunderea penală şi contravenţională a minorilor şi noţiuni de educaţie rutieră în vederea prevenirii implicării acestora în evenimente rutiere.

Elevilor li s-a spus să nu urce în lift cu persoane necunoscute, să nu se joace în locuri virane, să nu se afişeze ostenativ cu bijuterii ori telefoane mobile; să nu accepte invitaţia de a urca în maşina persoanelor necunoscute şi să nu dea relaţii despre valorile pe care le deţin în locuinţă; să se confeseze părinţilor în legătură cu faptele sau comportamentul unor persoane suspecte; să nu stabilească relaţii ocazionale şi nu accepte fără discernământ compania şi anturajul unor persoane necunoscute, cu un comportament dubios a căror intenţii pot fi imprevizibile; să evite deplasările la ore târzii din noapte, pe străzi neiluminate sau zone periferice; să circule numai pe trotuare; să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor; să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje; să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat; să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice şi să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Activităţile derulate în scop preventiv, au constat în discuţii interactive cu aceştia, iar poliţistul de proximitate din zonă, prin discuţii purtate cu conducerea unităţii de învăţământ a luat cunoştinţă de toate problemele cu care se confruntă aceştia, în vederea analizării cauzelor şi împrejurărilor favorizante pentru remedierea tuturor problemelor apărute.

Prelucrarea problematicii şi solicitările apărute în cadrul unităţilor de învăţământ vor fi discutate lunar, conform protocolului încheiat între IPJ Constanţa şi ISJ Constanţa, în cadrul şedinţei grupului de lucru.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 643

Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

27 Mar 2024 460

Acțiuni de control cu radare, în județul Constanța. S-au aplicat amenzi și s-au suspendat permise de conducere

26 Mar 2024 514

Autoritatea Navală Română cumpără echipamente IT în valoare de peste o jumătate de milion de euro! Iată de la cine (DOCUMENT)

25 Mar 2024 654

Încălcări grave ale legii în trafic, la Mircea Vodă, județul Constanța Motivele pentru care șoferului unei autoutilitare s-a ales cu dosar penal

24 Mar 2024 523

Tulcea Cursuri gratuite de educație digitală pentru copii și adulți, în cadrul proiectului Siguranța Online

21 Mar 2024 350

Șofer drogat și fără permis implicat într-un accident rutier pe Bulevardul 1 Mai din Constanța

20 Mar 2024 636

​Acțiune a polițiștilor rutieri, la Constanța! S-a lăsat cu amenzi (FOTO)

18 Mar 2024 565

Amenzi și persoane legitimate, în urma unor acțiuni ale poliției la Tulcea (FOTO)

18 Mar 2024 503

Anunț pierdere document de înregistrare sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor

18 Mar 2024 320

Atenție, șoferi! Primăria Năvodari montează parapet metalic pe un drum important! Iată cât costă și cine va evalua lucrarea

16 Mar 2024 539

Violență în familie în Medgidia, județul Constanța. Un bărbat a lovit două femei

14 Mar 2024 453

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Băneasa! Un pieton a murit

14 Mar 2024 807

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 731

Oficial de la IPJ Constanța despre evenimentul rutier în care a fost implicată o mașină de poliție (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Mar 2024 1613