Simion Nicolaev, medaliat pentru protejarea Mării Negre

În data de 30 octombrie, 2012, în cadrul Întâlnirii Finale a Proiectului EnviroGRIDS şi cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre, organizate la Batumi, Georgia, reprezentanţii Comisiei Mării Negre i-au acordat Dr. Simion Nicolaev, director al INCDM Grigore Antipa, Medalia Mării Negre 2012. Ziua Internaţională a Mării Negre a fost sărbătorită prin marcarea a 20 de ani de la semnarea Convenţiei pentru Protecţia Mării Negre Împotriva Poluării. Cu această ocazie, Dr. Simion Nicolaev a fost răsplătit pentru serviciile sale extraordinare dedicate protejării mediului Mării Negre. Acesta a primit premiul cu emoţie, însă nu a uitat să menţioneze că activitatea sa prodigioasă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul constant al autorităţilor naţționale, al echipei de la INCDM Grigore Antipa şi al Grupului Consultativ al Comisiei Mării Negre.

„Este pentru mine o mare onoare să primesc medalia Mării Negre. În primul rând, aş dori să transmit mulţumirile mele Ministerului Mediului şi Pădurilor din România, pentru numirea mea la Comisia Mării Negre, precum şi autorităţilor georgiene. Cu toate acestea, trebuie să subliniez că întreaga mea activitate s-a desfăşurat în cadrul a două echipe de experţi de prestigiu. Prima este reprezentată de colectivul de cercetare al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină Grigore Antipa, unde se desfăşoară majoritatea programelor naţionale de cercetare marină din România. Cea de-a doua echipă, ce include experţi cu renume în studiul resurselor marine vii, este AG FOMLRM (Grupul Consultativ pentru Managementul Pescăriilor şi al altor Resurse Marine Vii), care colaborează îndeaproape cu Grupul de Lucru pentru Marea Neagră al Comisiei Generale pentru Pescărie la Marea Mediterană (GFCM). Aş dori să dedic această Medalie celor două echipe cu care am colaborat, precum şi întregii comunităţi ştiinţifice şi decizionale prezentă astăzi aici, şi nu numai, pentru eforturile lor colective dedicate protejării ecosistemului Mării Negre. Am început să lucrez în scopul procesului de recuperare a Mării Negre acum mai bine de 20 de ani, alături de câteva personalităţi de mare prestigiu şi extrem de dedicate invitate astăzi aici. Vă rog să îmi permiteți să nominalizez doar pe câţiva dintre aceţtia: dr. Ioan Jelev (fost secretar de stat, România), dr. Merab Sharabidze (secretar de stat, Georgia), dr. Ecatherina Antonidze, dr. Akaki Komahidze, dr. Boris Alexandrov", a declarat Simion Nicolaev.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce achiziție a făcut Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” înainte de evenimentul „Zilele Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin - 6 ani de la inaugurare” (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 288

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 432

Licitații Primăria Constanța Arasound SRL va asigura serviciile de sunet pentru evenimentele muzicale care vor avea loc în Piața Ovidiu în perioada 4 -6 mai! (DOCUMENT)

11 Apr 2024 556

Economistul Ilie Șerbănescu s-a stins din viață. Fostul ministru avea 81 de ani

08 Apr 2024 676

IPJ Constanța, o nouă achiziție pentru poligon! (DOCUMENT)

05 Apr 2024 551

Expoziția „Dobrogea Otomană în documente și artefacte de epocă” este găzduită de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. Cine a adus contribuții din partea MINA Constanța

31 Mar 2024 495

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 632

IPJ Constanța cumpără de la Draeger România kit de prelevare salivă pentru Drager Drog Test! Care este valoarea achiziției (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 745

IPJ Constanța repară sediul inspectoratului și sediul Secției 3 Poliție!

24 Mar 2024 628

Mohammad Murad, candidat AUR la CJ Constanța - „Nu îmi este frică să duc această luptă și sunt convins că voi fi învingător“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 921

Mohammad Murad, candidat din partea AUR la Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1457

Cine sunt candidații AUR la alegerile locale din județul Constanța. Lista oficială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 5999

LIVE VIDEO+TEXT AUR Constanța prezintă candidații pentru alegerile din 9 iunie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1165

Sâmbătă, 30 martie 2024, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”Constanța ne încântă cu spectacolul „Ma dame”

20 Mar 2024 638

AUR şi-a prezentat oficial candidatul la Primăria Capitalei. Despre cine este vorba

16 Mar 2024 704