Doi constănţeni în sferturi la Miami Simona Halep o învinge pe Flavia Pennetta şi îl urmează pe Horia Tecău

După Camila Giorgi, sportiva din Constanța a mai eliminat o adversară din Italia, de această dată pe experimentata Flavia Pennetta (33 de ani, locul 28 WTA), în optimile de finală de la Miami, scor 6-3, 7-5.
 
A fost cea de-a patra întâlnire directă dintre cele două jucătoare, sportiva născută la Brindisi având câștig de cauză în precedentele 3 dueluri (2013 - US Open, 2013 - Bastad, 2010 - Marbella). Până în martie 2015, un singur set câștigase Simona Halep în cele trei meciuri jucate în compania Flaviei Pennetta.
 
"Ea e o mare jucătoare, a luptat foarte mult în setul doi, dar și eu am muncit din greu! Am jucat bine, dar au fost ceva emoții la un moment dat și în setul doi nu am lovit așa cum ar fi trebuit. Eu vreau doar să fiu mai agresivă și să lovesc cât mai adânc. Sunt foarte fericită că am câștigat. Am mai multă încredere în mine acum, cred în șansele mele", a declarat la final Halep, pe terenul de joc.
 
Simona Halep a ajuns astfel la cel de-al 23-lea succes în 2015, tot la fel de multe câte a acumulat și cehoaica Karolina Pliskova, de asemenea calificată în sferturi la Miami. Cele două dețin recordul sezonului în circuitul feminin de tenis. În turul următor, Halep va da piept cu tânăra Sloane Stephens (SUA), care a eliminat-o în optimi pe Belinda Bencic (6-4, 7-5).
 
Meciul va avea loc miercuri seara, la o oră care va fi anunţată de organizatori abia la noapte.
 
Stephens, 22 de ani, este clasată pe locul 45 în ierarhia WTA și a jucat de patru ori cu Halep, succesele fiind împărțite egal, câte două pentru fiecare sportivă. Pentru accederea în sferturi, Halep va primi 112.270 de dolari și 215 puncte WTA. Dacă va cuceri trofeul, Halep va reveni pe locul 2 WTA, deasupra rusoaicei Maria Sharapova.
 
Şi Horia Tecău s-a calificat aseară în sferturile probei de dublu masculin a turneului ATP de la Miami, alături de partenerul său, Jean Julien Rojer. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.