Simpozion final al proiectului MISIS, în Delta Dunării

La Mahmudia,  în Delta Dunării,  se desfăşoară simpozionul final al proiectului MISIS: „Îmbunătăţirea sistemului integrat de monitoring în Marea Neagră în conformitate cu Directiva-Cadru Strategia pentru mediul marin”. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul: Marea Neagră şi spaţiul Mediteranean 2011. Scopul principal al simpozionului este de a se prezenta activităţile de cercetare desfăşurate în cadrul proiectului. Simpozionul se desfăşoară în perioada 23-26 iunie.
 
 Proiectul MISIS (MSFD Guiding Improvements in the Black Sea Integrated Monitoring System) presupune structurarea unor sisteme naţionale de colectare a datelor, monitorizare şi interpretare a acestora în vederea caracterizării mediului marin. Proiectul MISIS a fost elaborat în 2011, iar în cadrul lui participă două state membre ale Uniunii Europene - România şi Bulgaria, dar şi Turcia. În cadrul proiectului au participat cinci institute de cercetare - Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” (INCDM-România), Institutul GeoEcoMar (România), Institutul de Oceanologie din Varna (IO-BAS, Bulgaria), Universitatea „Ovidius” din Constanţa (România), Facultatea de Piscicultură a Universităţii din Sinop (Sinop, Turcia) şi Centrul de Cercetări TUBITAK (Istanbul, Turcia).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Sine Qua Non, înființată anul acesta, a primit peste 200.000 de lei de la Primăria Constanța pentru organizarea unui simpozion

27 Aug 2021 2280