Simpozion internațional dedicat Deltei Dunării organizat la Tulcea. Evenimentul a ajuns la cea de-a XXVI-a ediție

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, a participat joi, 17 mai, la deschiderea festivă a celei de-a XXVI-a ediții a Simpozionului Internațional „Delte și zone umede”, organizat de I.N.C.D.D.D. Tulcea și găzduit, ca-n fiecare din ultimii ani, de Sala „Mihail Kogălniceanu” a C.J. Tulcea.

Potrivit CJ Tulcea, evenimentul, derulat în an acest an sub semnul Centenarului Marii Uniri, se dorește a fi de o și mai mare anvergură, organizatorii dorind să marcheze aniversarea marelui moment istoric al românilor prin oferirea unui cadru de comunicare lărgit al rezultatelor cercetării pentru cercetători și specialiști și oportunitatea de a schimba informații în domeniul conservării biodiversității și al dezvoltării durabile în delte și zone umede.

Astfel, simpozionul, programat a se desfășura pe parcursul a patru zile, cuprinde lucrări structurate pe tot atâtea secțiuni, acoperind mai multe domenii de cercetare: biodiversitate și conservarea naturii, factori de mediu, reconstrucție ecologică și impact antropic, resurse naturale și socio-economice, GIS și modelare sisteme.

„Am deosebita plăcere de a participa, astăzi, la cea de-a XXVI-a ediție a simpozionului internațional «Delte și zone umede». Vorbim de un eveniment de amploare și, mai mult decât atât, unul de tradiție în rândul cercetătorilor tulceni și care, în acest an, al Centenarului Marii Uniri, capătă noi și profunde valențe, ceea ce ne face să ne înclinăm cu și mai mult respect în fața valorilor de necontestat din domeniul cercetării la nivel național și, implicit, local.
Aș dori să salut prezența la Tulcea a specialiștilor în domeniu și să le mulțumesc organizatorilor pentru inițiativa de a aduce în mijlocul nostru personalități importante în ceea ce înseamnă studiul aprofundat al protecției mediului. În calitate de administrator al teritoriului care include această esențială zonă umedă a Europei, Delta Dunării, Consiliul Județean a dat și continuă să dea dovadă de susținere totală și implicare permanentă în protecția mediului, a biodiversității, în promovarea Deltei Dunării pentru specificul ei natural”, a declarat, în deschiderea evenimentului, vicepreședintele Dumitru Mergeani

Sursa foto: CJ Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Uniunea Democrată Turcă din România Ediția cu numărul 20 a simpozionului „Implicarea femeii turce în societatea contemporană” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 826

LIVE TEXT Unirea Principatelor Române, sărbătorită la MINA Constanța printr-un simpozion (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 864

Simpozion despre Unirea Principatelor Române la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

22 Jan 2024 699

LIVE TEXT Simpozion de 1 decembrie la MINA Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Nov 2023 1062

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța pregătește un simpozion pentru celebrarea Zilei Naționale

28 Nov 2023 754

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța deschide lucrările Simpozionului Internațional care marchează 100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia (LIVE + FOTO)

12 Oct 2023 988

Simpozion internațional care marchează 100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia, organizat la MINA Constanța

10 Oct 2023 795

Simpozion internațional despre restaurarea și conservarea artei religioase, la Universitatea Ovidius din Constanța

23 May 2023 970

LIVE TEXT Simpozion organizat de Organizația Femeilor Liberale Constanța de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2023 1855

Simpozion prilejuit de Ziua Mondială a Sănătății, la Constanța

05 Apr 2023 1270

Galerie foto+VIDEO Sărbătoarea Etniei Tătare în România. Identitatea dobrogeană, sărbătorită printr-un simpozion la UDTTMR Constanța

14 Dec 2022 1825

Sărbătoarea Etniei Tătare din România. Simpozion organizat astăzi la sediul UDTTMR Constanța

13 Dec 2022 1293

Simpozion „Dobrogea unitate în diversitate. 144 de ani de la revenirea Dobrogei la România“ la Liceul Tehnologic ,,IC Brătianu” din Nicolae Bălcescu

15 Nov 2022 1660

Program de weekend în Constanța Evenimente 11 - 13 noiembrie 2022

10 Nov 2022 6870

Simpozion dedicat Zilei Dobrogei, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

10 Nov 2022 1659