Stiri calde

Simpozion internațional dedicat Deltei Dunării organizat la Tulcea. Evenimentul a ajuns la cea de-a XXVI-a ediție

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani, a participat joi, 17 mai, la deschiderea festivă a celei de-a XXVI-a ediții a Simpozionului Internațional „Delte și zone umede”, organizat de I.N.C.D.D.D. Tulcea și găzduit, ca-n fiecare din ultimii ani, de Sala „Mihail Kogălniceanu” a C.J. Tulcea.

Potrivit CJ Tulcea, evenimentul, derulat în an acest an sub semnul Centenarului Marii Uniri, se dorește a fi de o și mai mare anvergură, organizatorii dorind să marcheze aniversarea marelui moment istoric al românilor prin oferirea unui cadru de comunicare lărgit al rezultatelor cercetării pentru cercetători și specialiști și oportunitatea de a schimba informații în domeniul conservării biodiversității și al dezvoltării durabile în delte și zone umede.

Astfel, simpozionul, programat a se desfășura pe parcursul a patru zile, cuprinde lucrări structurate pe tot atâtea secțiuni, acoperind mai multe domenii de cercetare: biodiversitate și conservarea naturii, factori de mediu, reconstrucție ecologică și impact antropic, resurse naturale și socio-economice, GIS și modelare sisteme.

„Am deosebita plăcere de a participa, astăzi, la cea de-a XXVI-a ediție a simpozionului internațional «Delte și zone umede». Vorbim de un eveniment de amploare și, mai mult decât atât, unul de tradiție în rândul cercetătorilor tulceni și care, în acest an, al Centenarului Marii Uniri, capătă noi și profunde valențe, ceea ce ne face să ne înclinăm cu și mai mult respect în fața valorilor de necontestat din domeniul cercetării la nivel național și, implicit, local.
Aș dori să salut prezența la Tulcea a specialiștilor în domeniu și să le mulțumesc organizatorilor pentru inițiativa de a aduce în mijlocul nostru personalități importante în ceea ce înseamnă studiul aprofundat al protecției mediului. În calitate de administrator al teritoriului care include această esențială zonă umedă a Europei, Delta Dunării, Consiliul Județean a dat și continuă să dea dovadă de susținere totală și implicare permanentă în protecția mediului, a biodiversității, în promovarea Deltei Dunării pentru specificul ei natural”, a declarat, în deschiderea evenimentului, vicepreședintele Dumitru Mergeani

Sursa foto: CJ Tulcea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii din Constanța au celebrat apa la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Fetești

25 Mar 2019 866

Suită de evenimente la Ovidiu Inaugurarea ansamblului statuar „Poet Ovidiu“, în aplauzele locuitorilor orașului (galerie foto)

29 Nov 2018 940

LIVE TEXT. Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu (galerie foto)

28 Nov 2018 695

Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri la Muzeul de Istorie Națională și Arhelogie Constanța

28 Nov 2018 639

Comunicat de presă Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu

20 Nov 2018 1052

Simpozionul național „Părintele Daniil Sandu Tudor și chipul Rugului Aprins”, la Palatul Arhiepiscopal din Constanța

16 Nov 2018 529

Momente istorice la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“. Simpozionul „Unitate în diversitate pe pământ“, organizat de ISJ Constanţa, de Ziua Dobrogei (galerie foto + document)

15 Nov 2018 1383

Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” la ceas aniversar. S-au împlinit 122 de ani de la înființare

01 Nov 2018 564

Dedicat Centenarului Reîntregirii și împlinirii a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România Simpozionul „Clerici din Dobrogea în perioada 1916-1919“, un maraton de comunicări (galerie foto)

22 Oct 2018 1578

Profesorul universitar constănţean Stoica Lascu a vorbit în Statele Unite ale Americii de Marea Unire şi Dobrogea

04 Oct 2018 971

Adrian Rădulescu la un simpozion din 1998

30 Sep 2018 122

Generalul de flotilă aeriană Vasile Toader, prezent la Simpozionul Forţelor pentru Operaţii Speciale

27 Sep 2018 665

Adrian Rădulescu, simpozion internațional din 1998

25 Sep 2018 123

Simpozionul "Femeia turcă din Balcani" are loc la Constanţa

31 Aug 2018 842

Întrunirea Cercului Pastoral al Clerului Militar din MAI, la Constanţa

30 Aug 2018 407