Sindicat OMNIA „Cerem demiterea conducerii Penitenciarului Poartă Albă“

Sindicatul Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a emis un comunicat de presă în care cer măsuri urgente de protecție a personalului întrucât, susţin ei, acesta este expus unor pericole greu de imaginat. 

„Administrația Națională a Penitenciarelor a făcut public, astăzi 14.10.2016, incidentul în care o angajată de la Penitenciarul Poartă Albă a fost sechestrată cu intenția de a fi violată de către doi deținuți extrem de periculoși. N-a făcut însă publice și condițiile în care această grozăvie a fost posibilă: tolerarea abuzurilor la nivel de management, lipsă de personal și lipsă celor mai elementare mijloace și proceduri de siguranță pentru personal. Personalul din penitenciare este expus unor riscuri profesionale și personale greu de imaginat de către cineva care nu lucrează în fiecare zi cu tâlhari, criminali, violatori și alte categorii de infractori; în cea mai mare parte recidiviști. Agresiunile asupra personalului se întâmplă la locul de muncă și se întâmplă în comunitate, atunci când aceștia se întâlnesc cu foști deținuți. Angajații sunt atacați chiar și în propria casă, iar nu puține cazuri sunt cele în care bunuri le sunt distruse și sunt agresați în public“, spun reprezentanţii Sindicatului Omnia. 
  
„Deși de-a lungul timpului au fost reclamate numeroase abateri ale conducerii Penitenciarului Poartă Albă, foarte multe în legătură cu modul în care coordonează siguranță misiunilor în interiorul și exteriorul penitenciarelor, acestea au fost ignorate. Cazul cel mai recent ignorat este cel al unui deținut favorizat care părăsea când vroia punctul de lucru fără să se știe ce face. Putea să facă orice, așa cum s-a dovedit că au încercat cei doi susamintiti. Aproximativ 280 de posturi mai sunt necesare, conform estimărilor ANP, pentru a putea fi asigurate în condiții optime misiunile la Penitenciarul Poartă Albă. Altfel grozăvii că cea de ieri se pot întâmplă oriunde  și oricând din lipsă personalului care să asigure toate activitățile în condiții de siguranță pentru personal și pentru persoanele deținute. Și acest aspect ar fi trebuit să fie o prioritate pentru conducerile Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor și a Penitenciarului Poartă Albă“, mai susţine sindicatul. 
  
„Cadrul normativ privind protecția personalului din penitenciare este o glumă sinistră. Iar mijloacele tehnice și procedurile prin care această se realizează la locul de muncă sunt, atunci când există măcar cu numele, depășite și nefuncționale. Lipsesc mijloace de protecție individuală, de alarmare sau de intervenție. Chiar și banalele sisteme de alarmare individuală se dovedesc imposibil de achiziționat, ANP returnând bani la buget. Cerem măsuri urgente de protecție a personalului. Cerem îmbunătățirea condițiilor de lucru. Cerem eliminarea deficitului de personal. Cerem demiterea conducerii Penitenciarului Poartă Albă“, au mai spus cei din Sindicat. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 643

Bărbat condamnat definitiv la închisoare, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

26 Mar 2024 553

IPJ Constanța Doi bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă. Pentru ce infracțiuni au ajuns în spatele gratiilor

20 Mar 2024 606

Achiziții Constanța Penitenciarul Poarta Albă caută firmă pentru lucrări de reparații curente la o clădire (DOCUMENT)

19 Mar 2024 731

Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța, cumpără autobuz!

18 Mar 2024 401

Constanța Doi bărbați condamnați definitiv la închisoare cu executare, încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă

15 Mar 2024 524

În județul Constanța Încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Pentru ce faptă a ajuns după gratii

14 Mar 2024 521

Penitenciarul Poarta Albă renovează o secție de deținere! Valoarea estimată a lucrărilor este aproape 67.000 de euro

08 Mar 2024 535

Afaceri Constanța Penitenciarul Poarta Albă caută firmă pentru colectarea deșeurilor. Peste 230.000 de euro puși la bătaie (DOCUMENT)

05 Mar 2024 556

IPJ Constanța Bărbat încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Ce faptă a comis

28 Feb 2024 664

Ministrul Justiției - cazul Vlad Pascu, „un caz extrem de sensibil“. Alina Gorghiu a trimis Corpul de Control la Penitenciarul Poarta Albă

28 Feb 2024 697

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Ce faptă l-a adus după gratii?

27 Feb 2024 547

Constanța Doi bărbați încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă. Iată de ce

01 Feb 2024 761

Trei bărbați și o femeie, încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă

21 Dec 2023 1069

Constanța Bărbați condamnați la închisoare, încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă.

20 Dec 2023 1144