Sindicatul Liber al Navigatorilor, precizări despre cei trei marinari răpiți de pirați. Cum s-a întâmplat totul (galerie foto)


 Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis precizări cu privire cei trei marinari români răpiți de pirați duminica seara, în Togo: 

Ieri în jurul orelor 19:30- 19:40 ora locala, nava Histria Ivory sub pavilion Malta a fost subiectul unui incident de piraterie la 20 de mile departare de portul Lome-Republica Togoleza.

MAE, printr-un comunicat de presa, a confirmat ca trei navigatori de origine română au fost rapiti de pirați, restul echipajului reusind sa ajunga în timp util in locul de siguranta prestabilit pentru cazul de atac pirateresc. S-a activat o celulă de criză la nivelul autorităților din România.

Dupa atac pirații au părăsit zona, nava fiind escortata in zona sigura de ancoraj a portului Lome.

Cazul este de acum în responsabilitatea entitatilor abilitate care vor lua masurile adecvate pentru ca navigatorii sa fie eliberati in siguranta.

Sindicatul Liber al Navigatorilor atrage atenția că în zona Golfului Guinea incidentele piraterești au crescut în intensitate ajungând la cote fără precedent, lucru care afecteaza navigatorii și transportul maritim global. 

În zonele cu risc ridicat trebuie sporita veghea pe comanda de navigatie, radarul sa fie folosit si pentru distante mici pentru a putea preintampina orice tentativa de reusita a unor atacuri de acest fel. Deasemenea procedurile trebuiesc însușite foarte bine de fiecare navigator și urmate întocmai în cazul unor incidente de piraterie.

Citește si: Marinari români, răpiţi de pe nava Histria Ivory, în Togo


Sursa foto: SLN

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cei trei navigatori români răpiți de pirați în Togo au ajuns acasă (galerie foto)

11 Apr 2019 2358

Teodor Meleşcanu, despre incidentul din Togo "Nu ştim dacă a fost o acţiune de piraterie "

04 Mar 2019 2223

Marinari români, răpiţi de pe nava Histria Ivory, în Togo

04 Mar 2019 8943