Stiri calde

Sindicatul Național al Agenților de Poliție va asigura suport juridic polițiștilor implicat în cazul numărului de înmatriculare anti-PSD

Sindicatul Național al Agenților de Poliție va asigura suport juridic polițiștilor de frontieră și oricărui agent de poliție implicat în cazul numărului de înmatriculare anti-PSD. 

”În data de 17 iulie 2018, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Nădlac, a pătruns în țară un român stabilit în Suedia cu autoturismul său marca Audi, având numere de înmatriculare preferențiale, care pot fi interpretate ca un mesaj împotriva partidului aflat la guvernare.
 
Agenții Poliției de Frontieră Române au procedat conform atribuțiilor, la verificarea în bazele de date, atât a persoanei, cât și a autoturismului, fără se constate nereguli.
 
Apărând pe diverse rețele de socializare, în scurt timp, mașina astfel înmatriculată a devenit un subiect de presă, fiind oprită în trafic, în repetate rânduri, de către echipajele de poliție, aceștia constatând că documentele sunt legale, inclusiv rovinietă plătită pentru acest autoturism.
 
,,Eminențele cenușii” din birourile Poliției Române, din proprie inițiativă sau ca urmare a unor ordine primite, au efectuat o serie de demersuri către statul suedez cu privire la numerele respective, auzind de Convenția de la Viena asupra circulației rutiere, au început să o studieze, dar se pare că au uitat de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, materie ce ar trebui predată în școală. Prin corespondența cu autoritățile suedeze se căuta o variantă prin care să-i fie retrase numerele sau orice altă alternativă, astfel încât să nu mai poată circula, lăsând impresia că Poliția Română este neputiincioasă și nu știe cum să acționăm în această situație, legislația din România nefiind aliniată la cea europeană/internațională.
 
Grav este că, în spațiul public, Poliția Română este suspectată, pe bună dreptate, că acționează la comanda politică și că are specialiști bine plătiți, cu salarii de excelență, dar care nu cunosc legea și nu știu cum trebuie să acționeze în astfel de situații.
 
În urma acestui scandal care depășește granițele țării, probabil că vinovați vor fi găsiți tot agenții de poliție, eventual doamna polițist care a asistat la ridicarea plăcuțelor-vedetă, noi doar ne întrebăm ce căuta ofițerul coordonator la fața locului, întâmplare sau ordin primit ?!
 
Prin natura meseriei, polițiștii întâmpină tot felul de situații inedite în activitatea lor, ei având obligația de a aplica legea, nu de a acționa după cum dispune un șef sau altul, de aceea solicităm tuturor agenților de poliție să ceară dispoziții scrise când au suspiciuni asupra ordinelor primite, ca să evite astfel cercetarea lor disciplinară/penală, ulterior.
 
Dacă va fi nevoie, Sindicatul Național al Agenților de Poliție va asigura suport juridic polițiștilor de frontieră și oricărui agent de poliție implicat în acest caz, cu mențiunea că doar polițiștii de frontieră au fost instruiți cu privire la Convenția ONU de la Viena ratificată în 1980 de Statul Român, la care nu au fost depuse amendamente privind ultimele modificări.
 
P.S.: În cazul în care se va demonstra că ridicarea plăcuțelor-vedetă a fost făcută ca urmare a unui ordin politic, atunci putem vorbi și despre conducerea unui nou ,,stat paralel”!” - se arată în comunicatul transmis de SNAP. 

Sursa foto: SNAP

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist de frontieră reținut de procurorii DNA. Este acuzat de luare de mită și trafic de influență

06 May 2019 345

Polițist de frontieră acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile

04 May 2019 593

Militarii Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu, alergare între Galaţi şi Tecuci. Eveniment cu multiple semnificaţii (galerie foto)

02 May 2019 664

Poliţist, agresat de un recidivist în Gara Braşov

30 Apr 2019 355

Polițiștii în alertă. Un deținut condamnat pentru omor a evadat din penitenciar. Unde a fost găsit bărbatul

09 Apr 2019 584

Polițist, obligat de instanță să îi achite daune unui bărbat pe care l-a prins în flagrant în timp ce fura dintr-un magazin

08 Apr 2019 581

Dosarul în care un bărbat din Constanţa a fost condamnat pentru ultraj se rejudecă. Un poliţist a fost muşcat

08 Apr 2019 547

IPJ Constanţa, în alertă Pachete pe plajă, care conţin droguri cu o concentrație foarte mare (foto+video)

06 Apr 2019 5157

Clasat pe podium la Maratonul Nisipului Laurențiu Cobzaru a primit o diplomă de excelență din partea Ligii Militarilor Profesioniști (galerie foto)

01 Apr 2019 777

Polițiști, amenințați cu cuțitul de un bărbat. Agenții au deschis un dosar

30 Mar 2019 547

Poliţist local, ultragiat de un bărbat prins în autobuz fără bilet. Dosarul, la Curtea de Apel

30 Mar 2019 955

A scăpat de puşcărie! Fost poliţist local, condamnat definitiv şi obligat la muncă în folosul comunităţii

26 Mar 2019 2702

„Unii şefi se răzbună pe subordonaţi“ SPR Diamantul şi decizia care „foloseşte tuturor poliţiştilor aflaţi în activitate“

22 Mar 2019 3401

Militarul Laurenţiu Cobzaru, pe podium şi la Crosul Mărţişorului, de la Tulcea (galerie foto)

18 Mar 2019 1238

Bărbat reținut după ce a fost depistat în zona plajei Modern din Constanța având un comportament indecent

12 Mar 2019 631