UPDATE. Primarul Decebal Făgădău s-a sesizat Situație critică pentru familiile care locuiesc în căminul fostului Liceu „Vasile Pârvan” din Constanța. Au rămas fără utilități. Ce spun autoritățile

Familiile care locuiesc în căminul fostului liceu Vasile Pârvan au reclamat la redacția ziarului ZIUA de Constanța ca începând cu data de 28 februarie au rămas fără căldură, se încălzeau pe gaze, iar de astăzi le-a fost oprită și apa. Aceștia se tem că în următoarele zile vor fi debranșati și de la energie electrică.
 
Aceștia susțin că nu înregistrează niciun fel de datorii nici la chirie nici la utilități. De asemenea, locatarii spun că de când locuiesc au plătit pe lângă chirie, taxa pe cladire care echivalează cu un impozit și utilități. Mai exact aceștia spun că o familie achita pe lună aproximativ 800-1000 de lei pentru o cameră de 20 mp. 
 
Contactat telefonic, Florin Gheorghe a declarat pentru ZIUA de Constanța că RAEDPP nu mai este administratorul căminul fostului liceu „Vasile Pârvan” din Constanța și aceasta a intrat în administrarea Primăriei municipiului Constanța.
 
Acesta a menționat că unii dintre locatari au depus dosar la cartierul social Henri Coandă din Constanța unde de altfel se și vor muta, dar sunt alții care nu au făcut demersuri.
 
Florin Gheorghe a mai adăugat că locatarii au fost înștiințați că vor ramane fără utilități și că trebuie să își ia măsuri. Cu toate acestea, locatarii susțin că nimeni nu le-a spus nimic în acest sens.
 
În imobilul respectiv locuiesc în prezent 28 de familii, iar patru dintre acestea se vor muta în cartierul Henri Coandă.

Contactat telefonic, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a declarat pentru ZIUA de Constanța că nu a știut de situația gravă în care se află cele 28 de familii care locuiesc în căminul fostului liceu „Vasile Pârvan” din Constanța, mai exact că au fost debranșați de la utilități. 

Edilul a precizat că va face o ședință de îndată pentru a reda clădirea respectivă în administrare din nou către RAEDDP. 

Decebal Făgădău a menționat că este inadmisibil să afle din presă de situația gravă cu care se confruntă locatarii căminului fostului liceu „Vasile Pârvan” din Constanța și că fosta conducere a RAEDDP nu l-a înștiințat de cazul acestor familii.

UPDATE. 1 ora 18.00


Primarul Decebal Făgădău a precizat pentru ZIUA de Constanța că va rezolva problema cu utilitățile. Mai exact dacă nu din seara aceasta, cel târziu mâine locatarii vor avea din nou apă la robinete. În plus va purta discuții cu ENEL pentru a nu se mai efectua debranșarea de la energie electrică, iar săptămâna viitoare se va relua furnizarea de gaze. 

UPDATE. 2 ora 18.30

Directorul RAEDPP Constanța, Florin Gheorghe se află acum față locului și discută cu familiile din cămin. 

UPDATE: 3 ora 20.45

Potrivit primarului Decebal Făgădău, în această seară a fost reluată furnizarea apei potabile. De asemenea s-a anulat debranșarea de la ENEL, iar de săptămâna viitoare se va relua și furnizarea gazelor. 



Reamintim că, noul director al RAEDPP, Florin Gheorghe a declarat săptămâna trecută la Interviu LIVE la ZIUA de Constanța ca familiile din căminul fostului Liceu „Vasile Pârvan” din Constanța vor rămâne pe poziții pana în vara, când vor fi transferați cel mai probabil în fostele cămine ale RATC pe care RAEDPP urmează sa le preia.
 
Florin Gheorghe a mai spus ca cine nu va îmbrățișa aceasta alternativa oferita de autorități sunt liberi să-și găsească locuințe pe piața liberă.
 
Amintim că, la sfârşitul lunii august 2018, familiile care locuiesc cu chirie în căminul Liceului „Vasile Pârvan”, pe strada Industrială nr. 7 din Constanţa, administrat încă de RAEDPP, îi cereau ajutorul primarului Decebal Făgădău prin intermediul unei scrisori deschise publicate de cotidianul ZIUA de Constanţa.
 
Aproape 80 de suflete aşteaptau cu inima la gură să vadă ce le rezervă viitorul, după ce oamenii fuseseră înştiinţaţi verbal de administratorul clădirii, Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa (RAEDPP), că Primăria Constanţa vrea transformarea acestui imobil în birouri pentru o direcţie care funcţionează în subordinea sa.
 

„Pe 30 sau 31 august 2018, primarul împreună cu mai multe persoane au fost în zonă, nu să discute cu noi, cred că au vizitat clădirea liceului. Întâmplător l-am văzut şi împreună cu un alt vecin l-am abordat şi l-am rugat să ne spună ce se va întâmpla cu noi”, povestea la acea dată unul dintre locatarii de pe strada Industrială nr. 7 din Constanţa.

 

„Primarul ne-a spus că nu ştie nimic despre evacuarea noastră, cu toate că cei de la RAEDPP ne arătaseră hârtia pe care au primit-o de la Primărie. Nu ne-a plăcut că s-a arătat total deranjat de scrisoarea noastră şi ne-a spus că nu îl impresionăm procedând aşa. Ne-a vorbit de sus şi ne-a transmis că, dacă voia să ne dea afară, ne trimitea hârtii şi ne evacua”, a mai susţinut bărbatul în august 2018. 

 
 Citește și: 

Familiile care locuiesc în căminul fostului Liceu „Vasile Pârvan”, păsuite până la primăvară. Schimb de replici între locatari şi primarul Făgădău! 


Constănţeanul supărat Aproape 30 de familii cer ajutorul primarului Făgădău. Oamenilor li s-a spus că urmează să fie evacuaţi pentru a face loc noului sediu al Poliţiei Locale! (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Sasu

08 Mar, 2019 23:13

Probleme tot au fost in acest camin Vasile Pârvan.Uimiti veti tamine cind o sa vedeti facturile.200 lunar căldura pt o camera :-/.Plus răutatea asa zisului administrator Munteanu care cinstit sa fi fost sa fi plecat o data cu ceilalti care dezinformau locatari de aici.Oameni sînt bun platnici majoritatea dintre ei.Binenteles lichelele pot să plece.

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită în avans la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța

07 Mar 2024 466

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 730

Primăria Saligny, județul Constanța, reabilitează căminul din localitate

04 Mar 2024 442

Ședință CLM Constanța Consilierii stabilesc costul mediu lunar de întreținere pentru beneficiarii de la Căminul pentru persoane vârstnice (DOCUMENT)

26 Feb 2024 569

Dragobetele, sărbătorit în avans la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 494

Oficial de la CNI Stadiul lucrărilor la noul cămin studențesc al Universității „Ovidius“ din Constanța au ajuns la 70%

18 Feb 2024 774

Bărbat bătut în fața Căminului Cultural din Tariverde! Începe procesul

14 Feb 2024 566

Licitații Constanța Comuna Cobadin caută firmă pentru reabilitarea Căminului Cultural din Viișoara. Contract estimat la peste 470.000 de euro (DOCUMENT)

02 Feb 2024 750

Compania lui Lăcusteanu, contracte pe bani publici cu primăriile din județ Un creditor îi cere falimentul. Primul termen de judecată este programat pe 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

02 Jan 2024 817

Licitații Constanța LCS Ideal Top Construct SRL și Cybersofconstruct SRL renovează Căminul Cultural din Gârliciu (DOCUMENT)

28 Dec 2023 1027

„Este de datoria noastră să arătăm respect, grijă și empatie“ Primarul Vergil Chițac, în vizită la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța (VIDEO)

27 Dec 2023 944

Seniorii Constanței n-au fost uitați. Elevii unor școli au mers la colindat la Căminul pentru Persoane Vârstnice

22 Dec 2023 599

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în zona Căminului de bătrâni din Eforie Nord! Persoane evacuate

12 Dec 2023 893

Au început colindele și la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța!

11 Dec 2023 554

Sfântul Nicolae, sărbătorit astăzi și la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța

06 Dec 2023 716