Slujba de hram a bisericii „Sfântul Haralambie” din Constanţa

La invitaţia Arhiepiscopiei Tomisului, Înaltpreasfinţitul Meletie, Arhiepiscopul Cernăuţilor şi Bucovinei (Ucraina), şi Preasfințitul Tihon, Episcop de Tiberias și superior al catedralei Alexander Nevski din Sofia (Bulgaria), vor fi prezenţi mâine, 10 februarie, la slujba de hram a bisericii „Sfântul Haralambie” din Constanţa (bulevardul Tomis, nr. 301).

IPS Teodosie, împreună cu cei doi ierarhi, va oficia Sfânta Liturghie, începând cu ora 9.00.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, Odighitria sau Îndrumătoarea, adusă de la mănăstirea Baytali (de lângă Odessa, Ucraina), va rămâne spre închinare până pe data de 16 februarie.

Pe 10 februarie Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie, care a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credinţă, ci a reușit să îi aducă pe alții spre Hristos, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.