Stiri calde

SN Nuclearlectrica SA şi Politehnica Bucureşti oferă burse pentru studenţii din anii III şi IV

SN Nuclearlectrica SA (“SNN”) anunţă că a semnat o convenţie cu Universitatea Politehnica Bucureşti pentru acordarea unui număr de 25 de burse pentru studenţii din anii III şi IV de facultate, diferite specializari. Fiecare bursa este în cuantum de 2000 lei/lună şi va fi acordată în anii universitari 2018-2019 şi respectiv, 2019-2020, potrivit unui comunicat remis de Nuclearelectrica SA.

Selecţia facultăţilor din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti a fost realizată în baza necesităţilor SNN/CNE Cernavodă de recrutare, retenţie şi formare de specialişti atât pentru activitităţile curente de operare şi producţie ale companiei, pe termen mediu şi lung, cât şi pentru proiectele majore de investiţii, pe termen foarte lung: proiectul retehnologizarii Unităţii 1 şi proiectul Unităţilor 3 şi 4.

Astfel în funcţie de necesităţile estimate, SNN va acorda cele 25 de burse după cum urmează:
  • Facultatea de Inginerie Electrica, specializarea Inginerie electrică-3 burse;
  • Facultatea de Inginerie Mecanica şi Mecatronica, specializarea Inginerie mecanică-6 burse;   
  • Facultatea de Energetica, specializările Inginerie energetică, Energetică şi tehnologii nucleare, Ingineria sistemelor electroenergetice-12 burse;   
  • Facultatea de Automatică şi Calculatoare, specializările Ingineria sistemelor şi Calculatoare şi tehnologia informaţiei-4 burse.

SNN îşi propune o rată de retenţie de 80% a bursierilor.

 

„Parteneriatul cu mediul economic reprezintă o prioritate în Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, fiind definitoriu în pregătirea practică a studenţilor noştri, contribuind astfel la dezvoltarea competenţelor profesionale necesare unor cariere de succes. Atragerea şi implicarea mediului economic şi de afaceri în procesul educaţional, în special în cel ingineresc, contribuie la realizarea cerinţelor actuale legate de inovare, de progres, de schimbare a culturii afacerilor, ca şi de întărirea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. Aceste parteneriate pot fi valorificate totodată şi prin implicarea directă a specialiştilor din mediul economic în procesul didactic.

Bursele private oferite studenţilor de către companii şi societăţi comerciale reprezintă o componentă importantă a acestor parteneriate, alături de stagiile de pregătire practică.  Evident, aceste burse oferă un stimul suplimentar pentru studenţii cu performanţe în procesul educaţional şi perspective reale de angajare după finalizarea studiilor”, a precizat Prof. dr. ing. Horia Necula, Decanul Facultăţii de Energetică, Universitatea Politehnică din Bucureşti.
 
„Acordarea acestor burse este un prim pas concret de implicare activa a companiei in selectarea si recrutarea studentilor foarte bine pregatiti. Este parte a strategiei de resurse umane readaptata recent, iar obiectivul vizeaza formarea unei generatii de specialisti, asigurarea competentelor necesare si mai a ales a continuitatii acestor competente in operare, productie si domeniile suport. Dincolo de motivare si eforturile de retentie a specialistilor pe care compania le face constant, identificarea si cresterea unei noi generatii este in sine garantia performatei industriei nucleare. Vom continua sa ne implicam activ, sa cooperam cu institutiile de invatamant superior si sa extindem direct proportional cu nevoile noastre acest sistem de atragere si recrutare”, a declarat Cosmin Ghiţă, Director General Nuclearelectrica.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă cu acționariat canadian a semnat cu Nuclearelectrica. Socitatea va încasa peste 49.000 de euro. Ce servicii va presta (document)

16 Jan 2019 424

O firmă din Cernavodă va face mai multe reparaţii la Centrala Nucleară (document)

14 Jan 2019 408

Zeci de componente pentru staţiile de respirat, achiziţionate de CNE Cernavodă (document)

10 Jan 2019 457

CNE Cernavodă va elabora inspecţia periodică pentru unităţile 1 şi 2 (document)

09 Jan 2019 487

Unitatea 1 a CNE Cernavodă ar urma să fie închisă pe termen lung pentru retehnologizare (document)

04 Jan 2019 625

O societate din București a obținut un contract cu Nuclearelectrica. Ce valoare are și ce servicii vor fi oferite (document)

27 Dec 2018 359

SN Nuclearelectrica retehnologizează un tronson al magistralei de agent primar termoficare în Cernavodă (document)

19 Dec 2018 481

Nuclearelectrica cumpără servicii de recepție pentru spațiile de cazare ale Centralei Nucleare Cernavodă (document)

18 Dec 2018 471

Societatea Națională Nuclearelectrica va acorda dividende acționarilor. Ce valoare va avea un dividend

12 Dec 2018 334

Nuclearelectrica va acorda dividende acționarilor. Ce valoare va avea un dividend și când vor fi distribuite

10 Dec 2018 312

O firmă din Bucureşti încheie un nou contract cu CNE Cernavodă! Iată despre ce este vorba (document)

06 Dec 2018 473

Societatea Națională Nuclearelectrica cumpără cartele cu internet pentru 50 de tablete (document)

03 Dec 2018 449

Firma General Concrete Cernavodă SRL a prins un contract cu Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (document)

30 Nov 2018 628

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA, unul din membrii ARIR

19 Nov 2018 395

Anunț important pentru acționarii Nuclearelectrica SA cu privire la distribuirea dividendelor

08 Nov 2018 384