Soarta angiografului depinde de avize și firme...

 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul „Apostol Andrei“ (SCJU) din Constanţa a semnat un parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale, în baza căruia un angiograf, aparat folosit în orice tip de intervenţie pe vasele de sânge, în valoare de peste jumătate de milion de euro, urma să ajungă la Constanţa.
 
Dănuț Căpățînă, managerul Spitalului Județean a declarat, astăzi că încă sunt în perioada de avize: ”Azi depunem la Inspectoratul de stat în Construcții… Apoi, toate avizele obținute le depunem la Primărie pentru autorizație de construire.” Căpățînă a adăugat: ”Noi am făcut tot ce trebuia să  facem legal. Când dosarul va fi gata, îl vom preda celor care se vor ocupa de instalarea lui”.
 
Întrebat dacă angiograful va fi montat până la sfârșitul anului, Căpățînă a spus că nu depinde de spital, ci de firma care îl va monta.
Precizăm că tehnicienii producătorului angiografului - firma Siemens - au obligația montării acestuia.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa oferă la această dată tratamente parţiale în ceea ce priveşte cardiologia. Spre exemplu, SCJU nu dispunea de un angiograf, iar pacienţii care aveau nevoie de tratament cu acest aparat erau nevoiţi să apeleze la clinica privată Cardioscan, care deţinea singurul astfel de aparat din Constanţa.

Pe 20 noiembrie, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, profesor doctor Radu Deac, făcea următoarea declaraţie:„Nu toţi pacienţii îşi permit să plătească servicii la privat. Ştiu că există un angiograf la Constanţa, dar în sistem privat. În câteva zile (n.r. în jurul datei de 24 noiembrie), un nou angiograf va ajunge la Constanţa. Instalarea lui va dura aproximativ o săptămână şi sperăm ca începutul lunii decembrie să găsească aparatul funcţional, spre bucuria celor care au nevoie de el ca de aer“.

Între timp, pacienţii sunt nevoiţi să apeleze la serviciile medicale ale unei firme private care deţine un angiograf. Costurile, în caz că nu ai trimitere de la medicul specialist, sunt foarte mari în comparaţie cu salariile, iar cei care ar dori să beneficieze de examinare gratuită sunt obligaţi să se programeze şi să aştepte mai bine de o lună.

Noul angiograf va permite, atunci când va deveni funcţional, şi efectuarea intervenţiilor chirurgicale din sfera neurologică. Cu ajutorul angiografului, pacienţii sunt reperfuzaţi prin angioplastie primară, un procedeu ce trebuie aplicat pacientului în primele 12 ore de la producerea infarctului miocardic şi care constă în dezobstrucţia arterelor coronariene şi introducerea unui stent, adică a unui dispozitiv medical sub forma unui cilindru, care menţine artera deschisă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Continuă efectuarea chemoembolizărilor, la SCJU Constanţa

30 Jul 2018 2561

După ce doi ani a zăcut nedespachetat Angiograful adus de Academia de Ştiinţe Medicale la Spitalul Judeţean Constanţa este funcţional!

19 Apr 2018 3596

Angiograful adus de Academia de Ştiinţe Medicale la Spitalul Judeţean, îşi „caută” specialiştii! Cine face parte din echipa de medici? (documente)

03 Dec 2016 10920

Exclusiv De ce nu a plătit CJC suma destinată pentru amenajarea spaţiului unde a fost amplasat angiograful (document)

22 Nov 2016 2842

Ieri. S-a mai făcut un pas pentru instalarea angiografului la Constanța. Dar...

29 Dec 2015 2606

Sondaj de opinie 74% dintre respondenţi, sceptici privind punerea în funcţiune a angiografului primit gratis de Spitalul Judeţean Constanţa

21 Dec 2015 3681

Sondaj de opinie Credeţi că Spitalul Judeţean Constanţa va pune în funcţiune la timp angiograful primit recent?

14 Dec 2015 3697

Editorial Spitalul Judeţean Constanţa, între dezinteres şi interese personale

11 Dec 2015 4531

Cristinel Dragomir drege busuiocul - „Trebuie să finalizăm lucrările pentru amenajarea angiografului până la 31 decembrie“

11 Dec 2015 2411

Cristinel Dragomir spune că angiograful va rămâne la Constanţa

10 Dec 2015 2016

Unul dintre avizele necesare punerii în funcţiune a angiografului, emis azi de Primăria Constanţa

10 Dec 2015 2384

UPDATE. Căpăţînă protejează Cardioscan? Dr. Deac - „Constanţa nu a reuşit să obţină autorizaţiile pentru angiograf. Este rea-voinţă!“ (galerie foto)

10 Dec 2015 11008

Cu sprijinul dr. Radu Deac În ciuda „bâlbâielilor“ managerului Căpăţînă, angiograful va ajunge la SCJU până pe 24 noiembrie

20 Nov 2015 5229

Litoral Tv Aparatură modernă la SJU Tulcea

13 Jun 2014 2682