Stiri calde

Societatea Europeană pentru Justiţie cere demisia lui Raed Arafat

 
Societatea Europeană pentru Justiţie (SEJ) solicită demisia şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,  Raed Arafat, pentru proasta gestionare a căutărilor în cazul planorului prăbuşit în Bucegi.
În opinia celor de la SEJ România, autorităţile din România au gestionat defectuos căutările în cazul pilotului Mircea Crăciun, la aproape o săptămână de la momentul dispariţiei sale. Din informaţiile oficiale remise de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reiese faptul că nu există un plan efectiv de căutare, activitatea desfăşurându-se în haos, necoordonată eficient, localizarea zonei de prăbuşire extinzându-se pe raza a nouă judeţe.
„Această „operaţiune de salvare” este o ruşine pentru statul român, relevând o situaţie comparabilă cu ţările subdezvoltate. Nu vorbim despre căutarea unei mingi de fotbal prin pădure, ci de un planor de dimensiuni considerabile care lasă urme. Solicităm demisia de urgenţă a domnului Raed Arafat din funcţia de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi stabilirea unui plan concret de căutare, nu este şi în niciun caz nu era timp pentru această debandadă pe bani publici: nu ne jucăm de-a salvarea”, afirmă George Velcea, preşedintele Societaţii Europene pentru Justiţie.

Cazul pilotului, asemănător cu cele din Apuseni şi Siutghiol

SEJ atrage atenţia public că este încă un caz ruşinos pentru ţara noastră, după cazurile Apuseni şi Siutghiol: „În cazul din Apuseni, câţiva cetăţeni cu simţ civic de lăudat au găsit supravieţuitorii accidentului aviatic. Iar în cazul Siutghiol, pe lângă faptul că bărcile autorităţilor nu au funcţionat, domnul Arafat a afirmat public că niciunul dintre cei de la bord nu ar fi putut să strige după ajutor, lucru infirmat ulterior de o filmare de la faţa locului care dovedea că autorităţile n-au fost în stare să gestioneze urgenţa. Nu se poate să nu găsim un planor care pică în ţara noastră. Nu există scuze pentru aşa ceva. Dacă vom continua în felul acesta, cândva e posibil să descoperim că avem baze de antrenament pentru terorişti, deoarece ar fi intrat în ţară cu planorul şi nu ştim în ce judeţe să-i căutăm”.
În cazul în care autorităţile nu vor lua măsuri împotriva abaterilor grave ale celor responsabili de operaţiunea de salvare, la fel ca în cazurile precedente, Apuseni şi Siutghiol, SEJ România ia în considerarea depunerea unei plângeri penale, precum şi sesizarea Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Parlamentul României.


sursa foto: facebook

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

12 Aug, 2015 13:31

Ce gindire ilogica. Arafat se ocupa de cautari? De ce nu se solicita demisia generalului Oprea, care , intr-adevar, dupa nenorocirea din Apuseni, nu a luat nici o masura pentru imbunatatirea procedurilor de cautare. Pe el il preocupa Codul fiscal.Ce n-o sta asta acsa sa se ocupe de nepoti.Cum a ajuns asta general.Intrebarile astea,si altele ,ar trebui sa si le puna domnii de la ongul asta cu nume atit de bombastic.

Articole asemanatoare

La cererea familiei Căutările pilotului dispărut au fost reluate

04 Sep 2015 578

Nu şi-a pierdut speranţa Fiul planoristului dispărut îşi caută tatăl în continuare

12 Aug 2015 939

Pilotul dispărut va fi căutat şi astăzi

12 Aug 2015 638

Continuă căutările pilotului dispărut şi astăzi!

11 Aug 2015 721

Arafat, despre căutările pilotului dispărut „Am cerut reverificarea zonei Postăvarului”

10 Aug 2015 691

11 aeronave, două drone şi peste 1.350 de oameni îl caută pe pilotul dispărut

10 Aug 2015 702

Desfăşurare de forţe Pilotul planorului dispărut acum trei zile va fi căutat şi astăzi

09 Aug 2015 717

MAI Căutările pilotului planorului dispărut continuă

08 Aug 2015 734

Alertă la Braşov Planor dispărut în zona Postăvarul

07 Aug 2015 1246

Autorităţile federale au suspendat operaţiunile de căutare a pilotului constănţean Andrei Postelnicu

14 Feb 2014 1121