Socrul lui Traian Băsescu, condus pe ultimul drum

 
Socrul fostului preşedinte, tatăl Mariei Basescu va fi înmormantat astăzi la Suceava. Avea 96 de ani, iar ultimii trei ani după moartea soţiei i-a trait într-un azil de bătrâni. Cel mai mare regret al lui Traian Basescu este ca nu l-a invitat niciodata la Cotroceni cât a fost preşedinte. Alături de fostul preşedinte la înmormântare va fi prezentă şi Elena Udrea, scrie România TV.

Fostul preşedinte al României îşi va conduce sâmbătă socrul, Gheorghe Adruşcă, pe ultimul drum. Socrul lui Traian Băsescu a decedat joi, la vârsta de 96 de ani, la căminul de bătrâni din Ilişeşti, acolo unde a stat din anul 2012, după moartea soţiei sale. Corpul neînsufleţit a fost depus încă de joi la capela Bisericii „Sfânta Treime" din cartierul Burdujeni Sat, aflată la doar câţiva paşi de casa în care a locuit o viaţă întreagă.

De joi seara, la Suceava se află şi fostul şef al statului Traian Băsescu şi soţia acestuia, Maria, care împreună cu cealaltă fiică a lui Gheorghe Andruşcă, Stela Derla, au vegheat toată noaptea la căpătâiul celui care le-a fost socru şi tată.

Mai mulţi lideri politici, apropiaţi ai lui Traian Băsescu, între care şi Elena Udrea, sunt aşteptaţi, sâmbătă, la înmormântarea lui Gheorghe Adruşcă, socrul lui Traian Băsescu, care va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, la cimitirul Eternitatea din cartierul Burdujeni Sat. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea a confirmat în cursul zilei de vineri că va fi prezentă la înmormântarea socrului lui Traian Băsescu, scrie monitorulsv.ro.

În cursul zilei de vineri, fostul şef al statului i-a primit, alături de ceilalţi membri ai familiei, pe toţi cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Gheorghe Andruşcă.

La capela în care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Andruşcă a fost arborat şi tricolorul României, iar la intrare au fost puse coroanele aduse de Traian Băsescu şi soţia sa Maria, de fiicele Ioana şi Elena şi familiile acestora şi de sora soţiei fostului preşedinte, Stela Derla.

Vineri seara a ajuns la Suceava şi Ioana Băsescu, urmând ca sâmbătă dimineaţa să vină pentru înmormântare şi cealaltă fiică a fostului preşedinte, Elena Băsescu.

Aflat la Suceava, fostul preşedinte le-a povestit jurnaliştilor despre socrul său.

„A trăit frumos şi drept", a spus Băsescu despre socrul său, care era cel mai bătrân veteran de război din judeţul Suceava. „Povestea din viaţa lui şi perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa, cred. A fost foarte lungă perioada aia şi când vorbea de mareşal îi curgeau lacrimile", a mai arătat Băsescu.

Fostul şef de stat a adăugat că Gheorghe Andruşca a fost un om care a trecut prin tot ce putea trece un om născut în 1919 şi că regretă că nu l-a invitat la Cotroceni de Ziua Naţională ca să nu dea naştere la discuţii şi din acelaşi motiv a refuzat propunerile de a-l ridica în grad de general în rezervă.


„Îmi pare rău că nu l-am invitat niciodată la Cotroceni", a mărturisit Băsescu.

Băsescu a vorbit şi despre căsătoria cu Maria. "Veneam tocmai din Constanţa în Bucovina să îi iau fata lui cea mare... N-a acceptat greu, dar a fost iscoditor. Mai degrabă l-a convins sotia mea că sunt bun soţ pentru ea decât eu pe socrul meu... Probabil si conformatia de jandarm, suspiciunea... (râde). Acum inteleg mai bine, mai ales tată cu fiice. Taţii isi dau mai greu fiicele", a spus Băsescu.


Sursa: România TV
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.