Stiri calde

Șofer de taxi, cu permisul suspendat, depistat în trafic de polițiștii locali din Constanța. Ce alte nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

În perioada 16-17 februarie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au constatat 3 infracțiuni ( conducere autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducător auto cu permisul suspendat, exploatarea cerșetoriei), au depistat 2 minori semnalați dispăruți dintr-un centru de plasament,  au identificat 3 minori  nesupravegheați de părinți, care exercitau acte de vagabondaj pe străzile Constanței și au aplicat 346 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 65.695 lei.

Potrivit  Direcției Generale Poliția Locală Constanța, câteva dintre faptele contravenționale constatate în ultimele 48 de ore de către oamenii legii sunt:
44 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, aruncarea de ambalaje, hârtii, resturi de țigări pe jos, arderea unor deșeuri pe domeniul public de pe strada Eliberării, răscolirea gunoiului din containere,
105 încălcări ale normelor rutiere,
17 sancțiuni privind nerespectarea normelor legale privind evidența, domiciliul, reședința și actele de idetitate ale cetățenilor români, 
93 sancțiuni pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun,
1 abatere de la încălcarea normelor legale privind desfășurarea activităților de picnic,
63 abateri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de alcool, nesupravegherea minorilor, exercitarea unor acte de cerșetorie în zone de interes pubilic ( intersectii, lăcase de cult, centre comerciale, etc) ,  

Pentru persoanele care apelau la mila publicului pe raza municipiului Constanța s-au făcut notificări  către Direcția Generală de Asistență Socială Constanța și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a lua măsuri conform competențelor care le revin.

În data de 16.02.2019, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative cu atribuții în domeniul siguranței pe drumurile publice și fluenței traficului rutier au desfășurat o acțiune pe strada Jusției de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi în limita competențelor conferite de lege.

Potrivit  Direcției Generale Poliția Locală Constanța, conducătorilor auto li s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru opriri/staționări neregulamentare , nerespectărea indicatorului rutier „ Accesul interzis”, proferare de injurii, refuz de legitimare, lipsa ecosonului, lipsă afișare prețuri, carte de identitate expirată, rest de țigară aruncat pe domeniul public ,etc.

Acest gen de acțiuni vor fi organizate în mod sistematic, pentru asigurarea siguranței pasagerilor și menținerea legalității în domeniu.      

De asemenea, în data de 17.02.2019, politiștii locali au depistat un conducător auto care efectua transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat în funcțiune.
În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a constatat faptul că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, unde s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice”.

Tot în weeekend, polițiștii locali au găsit o poșetă neagră din piele care conținea acte de identitate, bunuri personale și suma de 314 lei.
Polițiștii locali au identificat deținătoarea genții și au predat-o persoanei care o  pierduse.

”Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru cu încredre pentru semnalarea faptelor antisociale care intră în competența Direcției Generale Poliția Locală Constanța  -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanța!” - au transmis reprezentanții  Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 400 de permise de conducere reţinute de către poliţişti, în ultimele 24 de ore

20 Sep 2019 305

Amenzi pentru cei care nu respectă legea Primăria Constanța a demarat campania „Constanța colectează selectiv“

18 Sep 2019 667

Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii locali din Constanţa. Ce nereguli au fost constatate

18 Sep 2019 461

Miercuri, poliţiştii locali din Constanţa au aplicat zeci de amenzi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

12 Sep 2019 509

S-au publicat în Monitorul Oficial modificările la sistemul 112 Cartele prepay cu buletinul, amenzi mai mari pentru alertarea falsă (document)

05 Sep 2019 1616

Sancţiuni în ultimele zile ale sezonului estival Poliţiştii locali au verificat litoralul. S-a lăsat cu amenzi

03 Sep 2019 362

Adio, pahare şi farfurii de plastic la evenimente publice! Nerespectarea legii duce la amenzi de peste 10.000 de euro

03 Sep 2019 802

Revista presei locale

31 Aug 2019 617

Comerţul ambulant din staţiunea Mamaia, sancţionat de poliţiştii locali (galerie foto)

27 Aug 2019 524

Imagine virală! „Aparatul nu vă merge! Să nu îndrăzniţi să-mi daţi amendă. Aveţi şase lei pentru parcare!“

21 Aug 2019 1701

Amenzi usturătoare la 36 de unități din judeţul Constanţa, aplicate de inspectorii ANSVSA

19 Aug 2019 463

Polițiștii tulceni, amenzi pentru nereguli în domeniul transportului naval

17 Aug 2019 525

Poliţiştii din Constanţa au sancţionat mai multe firme. Amenzi în valoare de 7000 de lei

12 Aug 2019 446

Nereguli constatate de Poliţia Locală pe drumurile publice din Constanţa. S-au aplicat amenzi

09 Aug 2019 583

Constanţa Litoralul, verificat de poliţiştii locali. Ce amenzi au aplicat agenţii

08 Aug 2019 643