Șofer depistat în trafic beat și fără permis, prins în timp ce încerca să mituiască polițistul care l-a sancționat. Ce sumă i-a oferit omului legii

Ieri, 20 decembrie a.c., ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Harghita, în timp ce oferea suma de 2.000 lei unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Postul de Poliție Căpâlnița, pentru a nu continua cercetările într-un dosar penal vizând comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Potrivit DGA, în cursul zilei de ieri, polițistul s-a prezentat la sediul Serviciului Județean Anticorupție Harghita și a formulat denunț din care rezulta că, în noaptea de 19/20.12.2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic un autovehicul condus de un bărbat care nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Față de această situație, polițistul a întocmit dosar penal.

”La momentul opririi în trafic, bărbatul aflat la volan, i-a promis polițistului că îi poate oferi suma de 1.000 de lei pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i mai întocmească dosar penal. Deși polițistul a refuzat categoric oferta, în dimineața zilei de 20 decembrie a.c., bărbatul l-a contactat din nou, spunându-i că este dispus să-i dea 2.000 de lei pentru a nu mai continua cercetările, sens în care a fost formulat denunț” - au transmis reprezentanții DGA.

Acțiunea de prindere în flagrant a fost organizată la sediul postului de poliție unde bărbatul s-a prezentat și i-a oferit polițistului suma de 2.000 lei, în scopul menționat. Ulterior constatării infracțiunii flagrante de dare de mită, suspectul a fost condus la sediul unității de parchet, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

”În drept, cercetările continuă față de inculpat, pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în cauză fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.
Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au mai transmis procurorii DGA.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGAIlfov-Conducător auto prins în flagrant de dare de mită după un apel la Call-Center Anticorupție

12 Apr 2024 277

DGAArad-Un bărbat care a pretins că poate obține pașapoarte cu vize de Canada și Australia a fost prins în flagrant

12 Apr 2024 255

DGAVâlcea - Persoană fără ocupație condamnată definitiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj

12 Apr 2024 314

DGAMureș -Inculpat reținut după ce a pretins că ar avea influență pentru obținerea unui permis de conducere

12 Apr 2024 273

DGAGalați/ Persoane condamnate definitiv pentru infracțiuni de corupție

12 Apr 2024 394

Tată și fiu, reținuți după ce au încercat să mituiască doi polițiști

04 Apr 2024 494

DGABuzău/Un inspector ITM și un administrator de societate comercială, arestați preventiv pentru luare, respectiv dare de mită

29 Mar 2024 362

DGAPrahova/Agent de poliție cercetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită

21 Mar 2024 336

Dolj Procuror cercetat de DGA pentru infracțiuni de corupție. Încă un ofițer de poliție este suspect

14 Mar 2024 762

DGABuzău/Asistentă medicală reținută pentru trafic de influență

12 Mar 2024 352

DGABistrița-Năsăud/Flagrant pentru luare de mită

08 Mar 2024 348

DGAArgeș/Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești a fost reținută

08 Mar 2024 359

DGAGrefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni

06 Mar 2024 314

DGA Călărași-Persoană trimisă în judecată în stare de arest preventiv

21 Feb 2024 381

DGA Dolj - Flagrant pentru probarea infracțiunii de trafic de influență

07 Feb 2024 379