Stiri calde

UPDATE Şoferi, atenţie! Modificări importante privind regulile de circulație în stațiunea Mamaia

Modificări importante cu privire la regulile de circulație în stațiunea Mamaia. De astăzi limita maximă va fi stabilită la 60 de km/h, față de 70 km/h cât era în anii trecuți.

Mai mult, autoritățile au în vedere stabilirea unei viteze maxime pentru tot timpul anului: 50 de km/h.

„Stațiunea Mamaia nu mai este doar o stațiune, iar cine folosește argumentul bulevardului liber în această perioadă poate fi ușor contrazis. S-a construit enorm în zonă, iar Mamaia este un cartier al Constanței, deci de ce să aibă statut special? Sunt multe zone locuite tot timpul anului, multe hoteluri deschise iarna, magazine, cluburi, iar traficul este la fel de intens ca în municipiu în multe momente ale zilei. În plus, avem seria de accidente grave și foarte grave, petrecute aproape exclusiv în extra-sezon și din cauza vitezei, iar explicația e simplă. Noi iarna nu avem probleme în municipiu, ci în stațiunea Mamaia și acest lucru trebuie să se termine odată. De ce am ales să limităm la 60 viteza maximă? Legal, nu prea avem ce să le facem șoferilor dacă merg cu 80 de kilometri la oră într-o zonă cu limită de 70, iar ei vor merge cu 90, conștienți că iau aceeași amendă și la 81 și la 89. Acum îi obligăm să scadă și mai mult această limită maximă și să nu se mai expună riscurilor de producere a unor accidente grave", a declarat comisarul-șef Tudorel Dogaru pentru observator.ro

UPDATE
Primăria Constanța a transmis astăzi un comunicat oficial cu privire la modul în care se va desfășura traficul rutier în stațiunea Mamaia pe durata extrasezonului.

Începând de astăzi traficul rutier din zona Perla (intersecţia bd. Mamaia-bd. Aurel Vlaicu) va fi redirijat, astfel:
 
• din direcţia Pescărie spre Năvodari: înainte, pe 2 benzi de circulaţie, (banda întâi cu prioritate, iar banda a doua fără prioritate), iar banda a treia cu posibilitatea de a efectua virajul la stânga, fără prioritate, către b-dul Aurel Vlaicu;
         
• din direcţia Năvodari spre Constanţa: pe toate cele trei benzi se va efectua virajul la dreapta spre b-dul Aurel Vlaicu, iar de pe banda 3 se va putea efectua virajul la stânga, fără prioritate, spre zona Pescărie;
 
• din direcţia bd. Aurel Vlaicu spre Năvodari: înainte, în staţiune, pe 2 benzi de circulaţie, cu prioritate;
 
• din direcţia bd. Aurel Vlaicu spre Pescărie (Sat Vacanţă): la dreapta, pe 2 benzi de circulaţie.
 
Pe întreaga perioadă a extrasezonului 2016 - 2017, viteza maximă admisă pe bd. Mamaia, din staţiune, este de 60 km/oră, semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere la cele trei intrări în staţiunea Mamaia. Decizia reducerii vitezei maxime admise a fost luată în urma consultării dintre Primăria Municipiului Constanța, Poliția Rutieră și SC Confort Urban SRL (administratorul tramei stradale). Motivul care a stat la baza deciziei  a fost faptul că a crescut numărul de rezidenți în stațiunea Mamaia. Implicit, a crescut și traficul pietonal, iar pericolul producerii de accidente este mai mare, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.
 
Participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră, să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei şi să nu producă prejudicii proprietăţii publice sau private.
 
Oprirea, staţionarea şi parcarea se vor face în locurile special amenajate şi semnalizate, fără ocuparea spaţiilor destinate staţiilor taxi şi autobuz.  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie în Mamaia! Familii distruse după un teribil accident. Judecătorii au luat o primă decizie (video)

23 Feb 2019 130

Imagini de excepție. Cum arată stațiunea Mamaia văzută de sus (fotoreportaj+video)

20 Feb 2019 710

Stațiunea Mamaia - carte poștală din 1966

15 Feb 2019 261

Constanța. Accident rutier în stațiunea Mamaia. Două mașini făcute praf. O victimă. Au fost solicitate cadrele medicale (galerie foto+video)

14 Feb 2019 3242

Terasa Tomis din staţiunea Mamaia va fi reabilitată. Undă verde de la municipalitate

05 Feb 2019 467

Bloc de opt etaje, în Mamaia. Soţul fostei deputate PDL Maria Stavrositu investeşte în imobiliare

30 Jan 2019 1597

Atenţie şoferi! Se înlocuiesc indicatoarele la trecerile pentru pietoni de pe bulevardul Aurel Vlaicu și din Mamaia (galerie foto)

29 Jan 2019 480

Lavdor Perla Mării a demarat lucrările. Bloc de opt etaje în staţiunea Mamaia (galerie foto)

26 Jan 2019 1135

Ultramaraton de 24 de ore la Mamaia Aproape 2.500 de adulţi şi copii sunt aşteptaţi la „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

25 Jan 2019 379

Se lucrează la blocul de cinci etaje ridicat pe o plajă din Mamaia. Iată cum va arăta! (galerie foto)

25 Jan 2019 1863

Un hotel va fi ridicat în parcarea hotelului Caraiman din Mamaia, la câţiva metri de lac (document)

17 Jan 2019 492

Undă verde de la Primăria Constanţa pentru supraetajarea unui hotel din Mamaia. Detalii

11 Jan 2019 933

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Undă verde de la Primăria Constanţa

08 Jan 2019 632

Anahida Dogaru vrea să supraetajeze hotelul de pe malul lacului Siutghiol. Ce răspuns a primit de la Primăria Constanţa

01 Jan 2019 633

Trei administratori ai societăţii Litoral SA, revocaţi. Cine sunt aceştia

31 Dec 2018 594