Șoferi, atenție unde vă amenjați parcările! Iată noile reglementări emise de Ministerul Sănătății

Parcarile de bloc pot fi amenajate la o distanță de cel putin cinci metri de ferestrele imobilului. Mai mult, gata cu activitățile pe locul unde ne lăsăm mașinile! În parcare sunt interzise activitățile de reparații și întreținere auto, se arată într-un emis de Ministerul Sănătății în mandatul lui Eugen Nicolaescu, în data de 4 februarie a.c., cu puțin înainte de încheirea celui de-al doilea mandat al său.

Potrivit Mediafax, toate prevederile la care facem referire sunt mentionațe în anexa Ordinului pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

În actul normativ se precizează că în cazul amplasamentelor cladirilor de locuit vor fi precizate și locațiile ghenelor de gunoi. Acestea vor fi amenajate la o distanță de minimum 10 metri de ferestrele locuințelor, vor fi împrejmuite, impermeabilizate, cu asigurarea unei pante de scurgere, vor fi prevăzute cu sistem de spalare și sifon de scurgere racordat la canalizare, vor fi dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului si a ritmului de evacuare a acestuia și vor fi întreținute în permanentă stare de curățenie.

Același act normativ face referire la amplasarea unor unități de producție sau servicii în vecinatatea blocurilor, fiind impusă, de asemenea, o distanță minimă față de ferestrele imobilelor de locuit.

„Unitățile cu capacitate mică de producție, comerciale și de prestări servicii, precum spălătorii auto, ateliere mecanice, tinichigerii, ateliere de tâmplărie etc., care pot crea riscuri pentru sănătate sau disconfort pentru populație prin producerea de zgomot, vibrații, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplasează în clădiri separate, la distanță de minimum 15 metri de ferestrele locuințelor. Distanța se masoară între fațada locuinței și perimetrul unității, reprezentând limita suprafeței unității respective. Pentru unitățile sus-mentionate se asigură mijloacele adecvate de limitare a nocivităților, astfel încât să se încadreze în normele din standardele in vigoare. Se interzice schimbarea destinației funcționale a unor zone, dacă prin aceasta se creează premisa apariției de riscuri pentru sănătatea populației din zona locuită", se menționează în normele anexate ordinului.

Reguli și pentru unitățile comerciale amenajate la parterul blocurilor
 La parterul cladirilor de locuit se pot amplasa sau amenaja unități comerciale, uniăți de prestari servicii, cabinete medicale umane fără paturi și cabinete veterinare pentru animale de companie, cu condiția ca acestea, „prin funcționarea lor, să nu creeze disconfort și riscuri pentru sănătatea locatarilor", se arată în ordin. Activitățile de birou pot fi organizate și la etajele imobilelor de locuit, doar dacă se obține acceptul vecinilor direcți.

Sursă foto: citynews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a emis autorizația de construire Cartierul Anadalchioi va fi modernizat

06 Mar 2024 707

Știri Constanța Noi locuri de parcare în cartierele Km 4-5 și Palas

25 Oct 2023 865

Imobiliare Constanța Naciu Pescu și Costin Samara de la Real Estate Concept vor să ridice un nou imobil în Palazu Mare

04 Oct 2023 752

Pe 10 martie are loc dezbaterea publică privind construcția și amenajarea Pieței Urbane de la Gară

03 Mar 2023 1609

Primaria Tulcea a reușit să amenajeze o parcare cu 170 de locuri la marginea orașului. Constanța nu a terminat nici studiile de fezabilitate!

05 Jan 2023 1475

Constanța Noi locuri de parcare, în zona Dacia

27 Jul 2021 2623

O firmă din Iași a semnat un contract cu CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (document)

24 Jul 2021 2864

Lucrări de amenajare a unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța

18 Dec 2020 1813

Parcare şi alei pietonale, amenajate de THR Marea Neagră SA la Complexul Hotelier Narcis - Cleopatra din Saturn

14 Feb 2020 3251

Condiţiile de circulaţie din Constanţa, îmbunătăţite de SC Confort Urban SRL (galerie foto)

28 Oct 2019 2066

Continuă amenajarea locurilor de parcare Noi locuri de parcare în locul garajelor de pe strada Unirii din Constanța

27 Jun 2019 2380

Lucrări de amenajare a unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Feb 2019 2432

CN APM construieşte o parcare în Poarta 7! Ce alte proiecte sunt conturate (document)

13 Nov 2018 3037

Cine şi de ce a atacat în instanţă regulamentul privind parcajul? Bătălia pe cele aproximativ 20.000 de locuri de parcare din municipiul Constanţa!

30 Oct 2018 7238

Repartiţia locurilor de parcare în perioada sezonului estival Ce prevede noul regulament privind parcările publice de pe raza municipiului Constanţa! (document)

13 Apr 2018 6326