Soft malware iPhone-urile, în pericol!

O companie de securitate informatică din San Francisco a anunțat că a detectat un nou software rău intenționat (tip malware), care atacă dispozitivele electronice ale mărcii Apple - telefoane iPhone, tablete iPad și computere Mac - și care a afectat deja sute de mii de utilizatori, notează agenția EFE, citată de Agerpres.
 
Noul soft malware împotriva Apple, creat pentru a provoca pagube sau a sustrage ilegal informații din computere sau alte dispozitive electronice, are ca țară de origine China și s-a propagat prin magazinul de aplicații online Maiyadi App Store.
 
Firma Palo Alto Networks, care a detectat acest program malign pe care l-a numit "WireLurker", subliniază într-un comunicat că este o amenințare "la scară mare", cea mai amplă lansată vreodată împotriva produselor Apple.
 
Potrivit companiei californiene, "WireLurker" a infectat "467 de aplicații create pentru sistemul operativ Mac OS X" care sunt disponibile în magazinul virtual Maiyadi App Store și care au fost descărcate de 356.104 de utilizatori în ultimele șase luni.
 
Acest lucru nu înseamnă că toți cei 356.104 de utilizatori au fost afectați, având în vedere că nu se știe exact când au fost virusate aplicațiile și de ce unele dispozitive au putut neutraliza soft-ul malware, dar se presupune că toate au fost supuse, sau cel puțin expuse, unui potențial risc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.