Soprană, doctor în muzică, profesor. Vorbim de Mirela Voicu, ce tocmai şi-a lansat o carte de studii muzicale (galerie foto)

Mirela Voicu , un asistent universitar de la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius și soprană, şi-a lansat o carte de studii muzicale. La eveniment au fost invitați să prezinte lucrarea prof. univ. dr. și compozitorul Dumitru (”Mitică”) Lupu și profesorul Coralia Stan, de la Liceul Pedagogic.
 
Soprana Mirela Voicu a susținut și un scurt program artistic compus din trei lieduri pentru voce și pian de Maurice Ravel și celebra arie ”Un  bel di vedremo” a  personajului Cio-cio-san din opera ”Madama Butterfly ” de G. Puccini. 
 
Mirela Voicu este nu numai asistent universitar și soprană. Ea a terminat studiile de licență și master la Universitatea de Arte „George Enescu”  din Iași, iar Școala Doctorală la București. Mirela Voicu și-a susținut doctoratul în 2013, la Universitatea Națională de Muzică București, devenind doctor în muzică. Lucrarea de master s-a numit ”Stil și interpretare la început de secol XXI”. Ea a lucrat și la Filarmonica Moldova Iași.

Mirela Voicu este un artist complet, care a și susținut o mulțime de concerte, simpozioane, a participat la festivaluri. 


Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.