Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina". Decizia ÎCCJ este definitivă

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat astăzi pe fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, unde era acuzat de complicitate la evaziune fiscală și sprijin acordat unei grupări infracționale organizate. Decizia ÎCCJ de azi este definitivă. Doar Radu Nemeş a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare. În acelaşi dosar, şeful SIPI Constanţa, Florin Dan Secăreanu, a fost achitat.

"Cod procedură penală, achită inculpatul Blejnar Sorin pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, prevăzută de art.26 Cod penal din 1969, raportat la art.9 alin.(1) lit.a), b) şi c) şi alin.(3) din Legea nr.241/2005 (în varianta de reglementare anterioară modificărilor aduse prin Legea nr.50/2013), cu aplicarea art.5 Cod penal. În temeiul art.396 alin.(5) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.c) Cod procedură penală, achită inculpatul Blejnar Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii), prevăzută de art.7 alin.(1), (2) şi (3) din Legea nr.39/2003, cu aplicarea art.5 Cod penal. III. În temeiul art.396 alin.(5) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.c)", se arată în soluţia instanţei.

Procurorii îl acuzau pe Sorin Blejnar că ar fi sprijinit gruparea condusă de soţii Nemeş şi astfel 90.000 de tone de motorină ar fi fost tranzacţionate fără ca statul să încaseze un leu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.