Stiri calde

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis a fost audiată la Parchetul General

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a fost audiată la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a unui denunţ în legătură cu sumele de bani obţinute din închirierea unui imobil, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.ro 

Reprezentanţii PÎCCJ nu au dorit să dezvăluie ziua în care aceasta s-a prezentat la Parchet, însă, conform unor surse, audierea lui Carmen Iohannis ar fi avut loc săptămâna trecută.

Iniţial, dosarul a fost instrumentat de Cristian Lazăr, adjunctul şefului Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General. Ulterior, cauza a fost preluată de un alt procuror, după ce lui Lazăr i-a expirat mandatul şi a plecat la alt parchet.

Carmen Iohannis a fost citată la Parchetul General în noiembrie şi în decembrie 2018. În noiembrie, ea le-a transmis procurorilor că nu se poate prezenta la audieri deoarece îl însoţea pe şeful statului într-o vizită în Marea Britanie, iar în decembrie i-a anunţat pe procurori că nu poate ajunge la Parchetul General din cauza unor motive de sănătate.

Prima doamnă a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar deschis în urma unui denunţ depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Iniţial, denunţul a fost înregistrat în luna mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi, ulterior, la Parchetul General.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal. În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis. 

Agerpres.ro 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Croației, Marija Pejčinović Burić

15 Mar 2019 297

Eugen Teodorovici „Mă bucur că domnul preşedinte a promulgat bugetul. E adevărat, cu o mare întârziere, nejustificată”

15 Mar 2019 251

Protestatarii #şîeu susținuți de președintele României. Ce a declarat Klaus Iohannis

15 Mar 2019 276

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019

15 Mar 2019 341

Motivarea instanței care a suspendat decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis de prelungire a mandatul şefului Armatei

14 Mar 2019 339

Mai mulți magistrați au solicitat pensionarea. Președintele Iohannis a semnat decretele

14 Mar 2019 349

Parlamentul a respins cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat. Opoziţia reclamă comportamentul dictatorial al PSD-ALDE

14 Mar 2019 444

Legea Educaţiei Naţionale a fost modificată şi publicată în Monitorul Oficial

14 Mar 2019 613

Parlamentul a respins cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, trimisă de preşedintele Klaus Iohannis

13 Mar 2019 384

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au respins cererea de reexaminare a preşedintelui la proiectul legii bugetului

13 Mar 2019 365

Ziua Francofoniei. Mesajul președintelui Klaus Iohannis "Francofonia nu e doar despre trecut"

12 Mar 2019 476

Când va fi reexaminat proiectul de buget retrimis de președintele Iohannis

12 Mar 2019 466

Viorica Dăncilă "Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români"

12 Mar 2019 592

Klaus Iohannis, despre promulgarea legii bugetului „Guvernarea PSD a eșuat, iar cei care vor plăti pentru a acoperi dezastrul produs sunt cetățenii”

11 Mar 2019 777

Decrete semnate de Klaus Iohannis. Noi legi promulgate de președintele

11 Mar 2019 488