Specialiști renumiți ne vor spune cum pot fi evitate afecțiunile neurologice Școală Internațională de Vară de Neurologie la Eforie Nord

În Eforie Nord va avea loc cea de-a IX ediţii a Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie. Evenimentul este programat în intervalul 7-10 iulie. Vor fi prezenți în sudul litoralului vârfuri ale medicinei şi cercetării ştiinţifice internationale, evenimentul fiind organizat de Fundaţia Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), Societatea de Neurologie din România (SNR) şi un consorţiu internaţional de universităţi, sub egida Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNRS) şi a Federaţiei Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR).

Subiectele cele mai importante, însoţite de declaraţiile unora dintre cei mai apreciaţi specialişti în domeniu vor fi prezentate într-o conferinţă de presă, luni, 7 iulie 2014, de la ora 11.00, la Hotel Europa din Eforie Nord. La eveniment va participa preşedintele SSNN şi SNR, prof. dr. Dafin Mureşanu căruia i se vor alătura alţi specialişti de marcă din domeniu.

Scleroza multiplă, neuropatiile periferice, accidentul cerebral vascular și chiar  boala Parkinson, sunt afecţiuni neurologice a căror incidenţă este în creştere şi la populaţia tânără și care vor fi aduse în discuție în cadrul evenimentului.

În prezent peste 31% din numărul total de pacienţi cu AVC ischemic, au vârsta cuprinsă între 20-64 de ani, spre deosebire de 1990, când această pondere era aproximativ de 25%. Statisticile arată că, la nivelul UE, numărul bolnavilor de scleroză multiplă a crescut semnificativ, ajungând in prezent la circa 600.000.  Aceleaşi date îngrijorătoare, care includ şi România, vizează  şi neuropatiile periferice. În ceea ce priveşte boala Parkinson, la nivel mondial, 10 oameni din 100.000 sunt diagnosticaţi anual, aceasta fiind a doua afecţiune neurodegenerativă ca frecvenţă, după maladia Alzheimer. Vârsta la care sunt diagnosticate cele mai multe persoane a scăzut destul de mult în ultimii ani.

Specialiștii prezenți pe litoral și-au propus să răspundă la întrebările: Care sunt motivele pentru care aceste afecţiuni se instalează atât de devreme? Cum le putem evita şi ce ne oferă cercetarea ca tratament al viitorului? Cât de importantă este prevenţia secundară în cazul pacientilor care au suferit deja un AVC ischemic?

Sursă foto: descopera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vârfuri ale medicinei, în România Şcoala Internaţională de Vară de Neurologie are loc la Eforie Nord

07 Jul 2014 3607