Stiri calde

Spectacol aniversar cu ocazia împlinirii a 41 de ani de la înfiinţarea Căminul Pentru Persoane Vârstnice Constanța

Căminul Pentru Persoane Vârstnice Constanța, în colaborare cu CRUCEA ROȘIE, organizează un spectacol aniversar cu ocazia împlinirii a 41 de ani de la înfiinţare, transmite SPAS Constanța. 
 
Manifestarea se va desfășura în data de 25.05.2018, în curtea căminului, la ora 14.00 la sediul instituției Serviciul Public de Asistență Socială din Constanța, strada Unirii nr.104. 
 
Programul artistic va fi unul diversificat, cu muzică populară și ușoara românească, grecească şi armânească. Printre interpreţii care vor cânta se numără  Liliana Cornilă, Rodica Rodion, Ionela Maricaș, Nicoleta Rodica Stoian, Gabriela Nistorescu, Nicu Atanase și Nick Diamond.  De asemenea, va fi prezent şi ansamblul de dansuri greceşti „Astras”.
 
Toți beneficiarii căminului vor primi mici daruri constând în produse de igienă și produse de patiserie și cofetărie oferite prin amabilitatea sponsorilor CARREFOUR CONSTANȚA, SC.GNF BAKERY SRL și SC.RO- BAKER SRL.  Sunt invitați să participe la acest eveniment toți vârstnicii beneficiari ai serviciilor instituției noastre, Serviciul Public de Asistența din Constanța.
 
Căminul pentru persoane vârstnice Constanța și-a început activitatea ca serviciu de asistență socială în data de 1 mai 1977. De curând, aici s-au făcut investiții importante. Toate camerele, cabinetele şi sala de mese au fost renovate şi mobilate, iar cabinetele medicale au fost dotate cu aparatura nouă. În toate camerele se va monta un sistem nou de interfonie.
 
Capacitatea maximă a căminului este de 270 de beneficiari, acesta oferind condiții optime pentru satisfacerea nevoilor persoanelor vârstnice. Îi informăm pe cei interesaţi că în prezent există locuri libere în cămin.
 
Căminul pentru persoane vârstnice oferă asistență pe termen lung și se află sub tutela Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei și a consiliului local. Începând cu data de 01.05.2016 Căminul se află sub autoritatea Serviciului Public de Asistență Socială Constanța și nu mai are personalitate juridică.
 
Principalele obiective ale Căminului:

Satisfacerea nevoilor beneficiarilor (fundamentale, ocupaționale, afective) facilitarea adaptării vârstnicilor la condițiile unei vieți instituționalizate, cultivarea și armonizarea relațiilor interpersonale, asigurarea persoanelor îngrijite a maximum de autonomie și siguranță, oferirea de condiții care să respecte identitatea, integritatea și demnitatea persoanei vârstnice stimularea participării persoanei vârstnice la viața socială, prevenirea și tratarea consecințelor legate de procesul de îmbătrânire.
 
Servicii oferite:
1.         Condiții de cazare și hrană:
Căminul dispune de o sală de mese și în funcție de afecțiunile vârstnicilor se stabilește un meniu specific în baza recomandărilor și respectând valorile nutriționale stabilite de către medicul nutriționist al centrului, deservirea făcându-se, după caz, și la camera persoanei asistate. Comunicarea, ca expresie a sociabilității, are cadrul asigurat prin prezența în aceeași cameră a mai multor persoane . Pentru o mai bună adaptare se încurajează personalizarea interioarelor.
 
2.         Asistență medico-socială (fizioterapie, EKG, stomatologie, infirmerie, geriatru, psihiatru, cardiolog):
Persoana vârstnică fiind vulnerabilă din numeroase puncte de vedere, confruntându-se cu o polipatologie și dependențe caracteristice, o fac să necesite asistență medicală permanent și diversificată. Acesta se asigură non-stop prin intermediul unui personal calificat, format din medici, asistente medicale și infirmiere.
Consilierea psihosocială și asistența medicală se asigură atât în birouri dar și la camere, în funcție de necesitate.
 
3.         Asistență religioasă:
Aceasta este asigurată de către un preot care oficiază săptămânal slujbe religioase și asigură satisfacerea nevoilor spirituale ale bătrânilor, permanent, prin intermediul confesiunilor și a sfintei împărtășanii.
 
4.         Servicii menajere, spălătorie, frizerie, lenjerie
 
5.         Modalități de petrecere a timpului liber (cluburi, spații pentru vizionare programe TV, bibliotecă):
Datorită unor limite care decurg din traiul în comun, din vârsta înaintată a persoanelor asistate, din starea de sănătate a acestora, folosirea timpului liber nu cunoaște un evantai prea larg de variante, dar satisfacerea cu ușurință a unor preferințe contribuie din plin la asigurarea unui grad ridicat de satisfacție.
Instituția oferă prin cele două cluburi posibilitatea beneficiarilor de a viziona programe TV, de a organiza diferite concursuri de table, șah.  Instituția încurajează activitățile intelectuale punând la dispoziția persoanelor vârstnice o bibliotecă.
 
Activități desfășurate:
 
Un grup de 30 de beneficiari au vizitat în data de 07.06.2017 Mânăstirea „Sf. Maria” Techirghiol împreună cu voluntarii Fundației „Niciodată Singuri”.

În data 12 iulie 2017 în incinta Căminului pentru persoane vârstnice Constanța s-a organizat o acțiune cu sprijinul Lions Club Constanța Balkanica și LEO Club Constanța Gaudium, care i-a încântat pe beneficiari. Acordurile muzicale i-au purtat pe vârstnici pe tărâmuri grecești. Ritmurile muzicii tradiționale românești au răsunat prin vocea doamnei Mirela Pană , cărei îi mulțumim pentru disponibilitate și dăruire.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeile social-democrate din județul Constanța, alături de persoanele vârstnice (galerie foto)

21 Dec 2018 319

Ziua Națională, sărbătorită la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța

23 Nov 2018 292

Curte interioară pentru Căminul pentru persoane vârstnice din Constanţa

06 Nov 2018 478

Căminul pentru persoane vârstnice din Constanţa are trei posturi vacante. Detalii

11 Oct 2018 572

Căminul de bătrâni caută infirmiere şi paznic

10 Oct 2018 1175

Spectacol aniversar organizat la Constanța cu ocazia zilei internaționale a persoanelor vârstnice

28 Sep 2018 451

Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa va intra în reparaţii (document)

21 Sep 2018 598

Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa angajează îngrijitoare. Ce condiții trebuie îndeplinite

27 Jul 2018 755

Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa caută un muncitor necalificat

20 Jul 2018 603

Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa recrutează personal. Nu sunt necesare studii superioare

04 Jul 2018 1936

Le-au adus primăvara în inimi Copiii de la Grădiniţa „Lumea Florilor“ din Năvodari, în vizită la bunicii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa (galerie foto)

17 Mar 2018 3103

„Un suflet mic, cu o inimă mare“ Copiii de la Grădiniţa „Lumea Florilor“ din Năvodari, vizită, înainte de Crăciun, la Căminul pentru Persoane Vârstnice (galerie foto)

13 Dec 2017 1102

Căminul pentru Persoane Vârstnice din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Constanţa, reabilitat de Fadmig SRL. Cât va încasa firma (document)

07 Nov 2017 1144

Daniel Liscan, condamnat. Suspectat de dare de mită şi de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului

17 Oct 2017 592

Ce achiziţie face municipalitatea pentru Căminul de Bătrâni

12 May 2017 1115