UPDATE Spectacol, pe scena Centrului Multifuncțional „Jean Constantin”, oferit de elevii Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța (galerie foto)

Evenimentul dedicat aniversării celor 10 de ani de existență a Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța continuă la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, unde va fi prezentat un spectacol pregătit de elevi pentru oaspeţi.
 
Evenimentul cultural a debutat  cu vizionarea filmului colegiului. Programul mai cuprinde momente muzicale, o piesă de teatru, dar și un recital din opera Eminescu.
 
Printre invitaţi se numără directorii mai multor licee din Constanţa, Dorin Popescu de la Casa Mării Negre, Petrică Miu, fost inspector şcolar general în cadrul ISJ Constanţa, dar şi actuali inspectori şcolari, printre care şi Gabriela Bucovală – inspector școlar general al IS Constanța.  De asemenea, la eveniment participă primarul Constanţei, Decebal Făgădău,  Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Răducu Popescu, Aliss Andreescu, Marian Sârbu, foşti inspectori şcolari generali, Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Adrian Bavaru, rector onorific al UOC, Victor Ciupina, fost rector al UOC, subprefectul Ionuţ Done, senatorul Nicolae Moga.

UPDATE 1: „Pentru mine acest eveniment este unul important. La semicentenar am participat la evenimentele din acea perioada ca elev. Acum dupa 50 de ani, ca director“, a declarat Stelian Marinescu, actualul director al Colegiul Național Mihai Emunescu,
 
 
„Am observat de-a lungul anilor de predare faptul că această  calitate de părinte îmbunătățește  modalitatea de predare. Elevii noștri simt ca fac parte dintr o comunitate strânsă. Tot această mai spune că apreciază calitatea colectivului eminescu de dorință de a se perfecționa în permanență“, a precizat directorul adjunct al colegiului Bianca Ibadula.

UPDATE 2: Prof. Claudia Portase a prezentat  cartea în care este integrată toată istoria Colegiul Național Mihai Eminescu.

UPDATE 3:  „Este fără îndoială un moment de mare emoție. Orice sărbătoare de acest fel este o sărbătoare de suflet pentru intreaga comunitate. Nu este un lucru comun faptul că un liceu împlinește 100 de ani.  Trebuie să ne bucurăm să ne aplecăm cu respect în fața celor care au contribuit la istoria acestui liceu. Purtați un nume de legendă. Pentru mine, Eminescu a fost o personalitate dedicată spațiului românesc. Mă adresez elevilor. Voi sunteti cei care veti duce mai departe prestanța și prestigiul colegiului“, a spus ministrul Educație Ecaterina Andronescu.

UPDATE 4:
Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a oferit conducerii Colegiului Național Mihai Eminescu ordinul 3080 pentru merite deosebite, dar și  o plachetă.  La rândul său, conducerea Colegiului Național Mihai Eminescu a oferit ministrului Educației o plachetă de mulțumire.

UPDATE 5: Primarul municipiului Constanța Decebal Făgădau a oferot, la rândul său, diplomă de excelență directorului institutiei din partea Primăriei Municipiului Constanța. „La colegiul Mihai Eminescu am văzut oameni cu dragoste față de oameni, ceea ce este extraordinar“, a punctat Decebal Făgădău.  

„Simt o bucurie de fiecare dată când mă aflu intr o unitate școlară. Cu atât mai mult astăzi cand unul dintre cele mai prestigioase licee ale Constanței împlinește 100 de ani“, a subliniat Gabriela Bucovala, inspectorul școlar general al ISJ Constanța.


 UPDATE 6:  „La 100 de ani de înființare a unui liceu frumos si tânăr astăzi  ne bucuram alaturi de voi. Liceul Eminescu își celebrează instituția. Valoarea unei școli este recunoscută prin relația dintre dascăli elevi“, a menționat Lidia Ceban, directorul Liceului Teoretic Mihai Eminescu din localitatea Căușeni, Republica Moldova.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce achiziție a făcut Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” înainte de evenimentul „Zilele Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin - 6 ani de la inaugurare” (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 386

Premiera filmului ,,Marele jaf al tramvaiului”, în Constanța

13 Apr 2024 513

Ai nevoie de permis de conducere categoria B Concurs de angajare la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

08 Apr 2024 793

LIVE TEXT Spectacol de Ziua Greciei la Centrul Multicultural Jean Constantin din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Mar 2024 1276

Constanța Zilele Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” - 6 ani de la inaugurare

29 Mar 2024 601

Ce evenimente sunt pregătite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța pentru a celebra Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 741

Activități de debut în cadrul proiectului ISJ Constanța- „S.A.V.E.“. Sute de elevi au participat la eveniment (FOTO)

19 Mar 2024 833

Ziua Greciei, celebrată la Teatrul Jean Bart din Tulcea

19 Mar 2024 544

Constanța Eveniment de lansare a albumului foto-documentar cu titlul „Mărțișoarele Flotei Naționale Române 1913. Colecția Anghel Georgian’’

06 Mar 2024 817

Filmul „FAMILIAR”, proiecție specială la Constanța, în prezența actorului Emanuel Pârvu

07 Feb 2024 619

„Crăciun de poveste”, la Constanța, cu Orchestra Simfonică București

16 Dec 2023 827

Crăciun de poveste, la Constanța

28 Nov 2023 1121

Documentarul “Flavours of Romania”, în premieră la Constanța de Ziua Dobrogei. OMD Mamaia Constanța inițiază noi proiecte alături de jurnalistul Charlie Ottley

15 Nov 2023 787

LIVE TEXT Primăria Constanța celebrează Ziua Dobrogei la CMET Jean Constantin, alături de jurnalistul britanic Charlie Ottley (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 1094

Ziua Dobrogei 2023 Jurnalistul britanic Charlie Ottley prezintă la Constanța documentarul Flavours of Romania – Dobrogea, la Centrul „Jean Constantin“

08 Nov 2023 1204