Spectacolul „Iată, vin colindători!”, la Palatul Arhiepiscopal al Tomisului

Astăzi, 19 decembrie 2018, începând cu ora 14, în Sala Magna a Palatului Arhiepiscopal, Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul” a celebrat, într-un cadru nonformal, sărbătoarea Crăciunului.

Evenimentul a avut drept titlu: „Iată, vin colindători!” iar obiectivul fundamental al activităţii a fost evidenţierea importanţei Crăciunului, sărbătoare creştină menită să ilustreze tuturor minunata veste a Naşterii Mântuitorului. ,,Irozii”, dramă religioasă în patru tablouri, ,,Capra”, ,,Ursul”, ,,Pluguşorul” au fost momentele care au compus programul acestui spectacol muzical-teatral. Actorii şi coriştii care au asigurat punerea în scenă au fost elevii clasei a XII-a, membrii Cercului Teatral–Artistic din cadrul Seminarului Teologic Ortodox ,,Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”.

 „Organizarea acestui spectacol se înscrie deja într-o tradiţie pentru că an de an Palatul Arhiepiscopal ne găzduieşte şi, de altfel, multe dintre momentele artistice care ne compun programul sunt realizate la iniţiativa şi prin grija ierarhului nostru. Interesul  seminariştilor şi al studenţilor teologi pentru sărbătoarea Crăciunului este una firească pentru că ei, mai mult decât cei care au optat pentru învăţământul laic, sunt în căutarea adevărului”, a declarat părintele director, prof. dr. Ionuț Rusu.

Coordonatoarea proiectului, prof. dr. Carmen Ciornea, la rându-i, a subliniat următoarele: „E cunoscut faptul că, pe teritoriul românesc, Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători creştine. Colindele intonate în această perioadă ne înalţă sufleteşte, ne înnoiesc făptura interioară, ne apropie unii de alţii, ne fac mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioşi, într-un cuvânt ne picură în suflete acea linişte şi acel echilibru moral ce ne este atât de necesar în călătoria vieţii”.


În încheiere, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adresat auditoriului un cuvânt de învăţătură, evidențiind importanţa unor astfel de momente:
„Trebuie să veghem ca tinerii să nu se îndepărteze de aceste tradiţii. Colindul este o nepreţuită zestre spirituală, pe care o moştenim din moşi-strămoşi. El este sfânt, pentru că transmite un mesaj ceresc, o veste de la Dumnezeu. Din vremuri vechi, colindele, datinile şi obiceiurile noastre de Crăciun au fost o adevărată şcoală de virtuţi morale, întărind simţămintele de frăţietate şi de bună înţelegere.”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 788

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1380

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 691

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 526

Arhiepiscopia Tomisului a recuperat controlul asupra paginii de Facebook a Radio Dobrogea

02 Mar 2024 661

Clarificare referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române cu privire la sancțiunea cu dojană sinodală scrisă a Arhiepiscopului Tomisului

01 Mar 2024 543

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 514

Unde slujește ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 martie 2024

29 Feb 2024 881

Știri Constanța Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului fac precizări privind informațiile false și îndemnurile la adunări “de susținere”

29 Feb 2024 631

Sinodul BOR discută joi "actele de răzvrătire şi indisciplină" ale arhiepiscopului Tomisului

29 Feb 2024 614

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului la mesajul transmis de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

25 Feb 2024 969

Arhiepiscopia Tomisului anunță Perioadă de rugăciune și post pentru împlinirea dorinței poporului de pace

24 Feb 2024 867

Știri Constanța Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în perioada 24 – 29 februarie 2024

23 Feb 2024 936

Știri Constanța Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare. Programul liturgic

20 Feb 2024 577

UPDATE. Constanța Paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului și Radio Dobrogea, sparte! Iată despre ce e vorba

17 Feb 2024 789