Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Andrei” Constanța Prima procedură de chemoembolizare a fost un succes!



Pacienta care a fost supusă săptămâna trecută primei proceduri de chemoembolizare, a fost externată la începutul acestei săptămâni, având stare generală bună. Conform planului terapeutic, peste câteva săptămâni, vor avea loc următoarele ședințe.

În cursul zilei de joi, 28.06.2018, în cadrul SCJU, a avut loc prima ședință de chemoembolizare.

Procedura a durat aproximativ o oră și a fost prima intervenție efectuată cu angiograful primit de către SCJU în cadrul proiectului European “Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi  infrastructuri – DIPCDCI”.

Chemoembolizarea este alternativa la chimioterapia clasică și presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor.

Alături de colectivul din cadrul SCJU, la procedura de săptămâna trecută a participat o echipă de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni, care va lua parte și la următoarele intervenții.

Citește și: După ce doi ani a zăcut nedespachetat Angiograful adus de Academia de Ştiinţe Medicale la Spitalul Judeţean Constanţa este funcţional!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Continuă efectuarea chemoembolizărilor, la SCJU Constanţa

30 Jul 2018 2561