SRI Atacurile cibernetice statale vizează instituţii strategice

Florin Cosmoiu, director al Centrului Naţional CYBERINT din SRI, a precizat într-un interviu pentru TVR că este foarte greu să identifici autorul unui atac cibernetic venit din partea unui stat, precizând și care instituții sunt cele mai sensibile la agresiunile hackerilor.
 
În cazul României, atacurile cibernetice statale vizează instituţiile strategice ale ţării noastre precum Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM), Ministerul Administrației și Internelor (MAI).
 
„Este foarte greu de atribuit autorul unui atac cibernetic de tip statal. Totdeauna există indicii, care sunt analizate şi Consiliul Nord Atlantic ia decizia adecvată”, a spus Florin Cosmoiu. Cosmoiu a amintit faptul că România va juca un rol cheie în apărarea cibernetică a Ucrainei.
 
„Ţara noastră a dezvoltat proiectul tehnic care se va implementa la nivelul unor instituţii ale statului ucrainean, apoi SRI va începe procedurile de achiziţie a produselor software care se vor implementa în cadrul proiectului şi va începe procesul de instruire a specialiştilor ucraineni”.
 
Sursa: paginadepolitica.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.