Ştire în curs de actualizare Percheziţii acasă la Banias şi la Mironescu

cori093.jpgÎn aceste momente se efectuează percheziţii acasă la senatorul PDL Mircea Banias şi la secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu. Din câte se pare, verificările nu ar avea legătură cu scandalul vameşilor, cu o fraudă petrolieră.

Reamintim că pe 13 decembrie 2010, procurorul anticorupţie care anchetează vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini, acesta din urmă cerând o restituire de TVA de 60 de milioane de euro, a declarat, în instanţă, că senatorul PDL Mircea Banias e "făptuitor" şi că acesta este interceptat.

UPDATE 1: Din câte se pare, au loc 50 de percheziţii în Bucureşti şi Constanţa, la şefi de vamă şi la alţi oameni cu funcţii importante. În aceste momente, în spatele blocului PA6B, din cartierul Faleză Nord, se află o maşină de poliţie şi una de jandarmerie.

Este verificată şi casa fratelui lui Mircea Banias, Emil Banias, directorul tehnic al CNAPMC.

UPDATE 2: Laurenţiu Mironescu este acasă la Eforie cu poliţiştii şi asistă la descindere.

UPDATE 3: În aceste momente, mascaţii au intrat în blocul PA6B din cartierul Faleză Nord.

UPDATE 4: Potrivit Antena 3, pe surse, Mircea Banias ar urma să fie adus la audieri cu mandat de aducere.

UPDATE 5: În urmă cu puţine minute, senatorul PDL Mircea Banias a fost adus la sediul DNA pentru audieri.

UPDATE 6: Din câte se pare, casa lui Banias din cartierul Faleză Nord nu a fost percheziţionjată, până la urmă, intenţia anchetatorilor fiind să-l aducă pe senator la DNA pentru audieri.

UPDATE 7: Surse neoficiale spun că printre cei vizaţi de percheziţii s-ar număra şi un poliţist de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră. La rândul său, Angelica Tudor, fosta soţie a secretarului Mironescu, a declarat că nu a fost vizată, până la acest moment, de percheziţiile DNA.

UPDATE 8: Surse neoficiale din cadrul Vămii Constanţa spun că atât Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, cât şi DJAOV Constanţa Sud Agigea sunt vizate de percheziţiile procurorilor anticorupţie. Aceleaşi surse spun că cele două vămi sunt sigilate, iar accesul publicului nu este permis.

UPDATE 9: Pe surse: Mironescu nu are mandat de aducere

UPDATE 10: Senatorul Banias a negat că locuinţa sa de la Constanţa a fost percheziţionată. "'La mine acasă nu s-a prezentat nimeni cu niciun mandat de percheziţie nici în dosarul returnărilor de TVA, nici în altă cauză. Pot doar să vă spun că am primit o citaţie pentru luni, la sediul DNA Bucureşti" - a declarat el.

UPDATE 11:

Ministrul Igaş: Aşteptăm să se termine ancheta. Ce se întâmplă azi cu Laurenţiu Mironescu nu se referă la perioada de când este secretar general al MAI.

UPDATE 12:

Antena 3: Senatorul Banias ar fi urmat azi să îşi depună demisia din PDL şi să treacă la PSD, sau să devină independent.

UPDATE 13:

Anchetatorii au descins şi la sediul grupului de firme al foştilor vameşi Alin Pilcă şi Marius Făinărea din portul Constanţa Sud Agigea

UPDATE 14:

Poliţistul de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră vizat de percheziţia din această dimineaţă este adjunctul serviciului,comisarul şef Adrian Sorin Pătraşcu.

UPDATE 15: 

La acest moment au loc percheziţii şi la casa pe care fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, o deţine în Bucureşti. 

UPDATE 16: 

Laurenţiu Mironescu, proaspăt demis din funcţia de secretar general al MAI, a fost luat de mascaţi de la casa lui din Eforie Sud.

 UPDATE 17: Fapte de corupţie, apartenenţă la grup infracţional organizat, luare şi dare de mită şi trafic de influenţă. Acestea sunt acuzaţiile pentru care se fac cercetări de către procurorii DNA în dosarul în care senatorul Mircea Banias şi secretarul general al MAI Laurenţiu Mironescu, alături de alte persoane, au fost vizitaţi de mascaţii cu percheziţiile. Surse apropiate cazului spun că urmărirea penală a început faţă de senatorul Banias pe data de 20 mai 2011, pentru apartenenţă la grup infracţional organizat şi trafic de influenţă. Foarte interesant, urmărirea penală a fost începută şi pentru Mironescu, dar şi pentru Eugen Bogatu, fostul director portuar trimis deja în judecată în alt dosar pentru fapte de corupţie.

UPDATE 17:

Adriana, soţia lui Laurenţiu Mironescu: „Soţul meu este liniştit pentru că ştie că nu a făcut nimic "

Soţia lui Laurenţiu Mironescu, Adriana a fost cea care s-a trezit la prima oră a dimineţii cu forţele DIICOT şi DNA în locuinţa lor din Eforie Sud. Soţul său apucase să plece spre Bucureşti acolo unde până astăzi a ocupat funcţia de secretar general al Ministerul Administraţiei şi Internelor. Imediat şi-a anunţat soţul care s-a întors degrabă la Eforie. De aici povestea este deja arhicunocută. Adrian Mironescu a plecat la Bucureşti în cursul zilei de astăzi, înainte ca angajaţii DNA să termine percheziţia de la Constanţa. Femeia este şocată pentru că nu înţelege nimic din ce se petrece însă susţine nevinovăţia soţului său, despre care spune că este foarte liniştit pentru că ştie că nu a făcut nimic ilegal.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

aura

23 May, 2011 12:50

Mergeti in Techirghiol la Titimeaua si curva lui Guteanu sa vedeti cum combustibilul furat se vinde cu acoperirea politiei

morar

23 May, 2011 09:28

intelegeti ce e la dna constanta ptr ei totul a fost secret-ratavoi,dinut,etc sint vai de mama lor-tene si altii luau salrii si pensii de sute milioane lei pe luna si au arestat un plutonier ca a luat un bidon de tuica si de 21 de ani marfa din china ptr niro si europa venea prin port agigea sud si constanta -si droguri si arme-proxenetii fac milioane euro pe strazi dau spagi mari la virg ipj procuratura si diicot-protectie mafiota-minore ptr sex -milioane euro-la bariere caraiman si baba novac ,spre ovidiu etc -spga mari-al quaida la constanta-dgipi ,dga si dna corupte -sa se desfiinteze

dna

23 May, 2011 09:04

sponsorii lui dan diaconescu de la niro si seful europa sint bagati-ibiza ceva?dan grigore,ion badea,niky,udrea,-cum intrau marfurile din china...sa nu fie praf in ochi

oddi

23 May, 2011 08:08

Ia uite! Domnul Mironescu? Nu se poate! Asta nu e ala cu soacra-sa? De la trafic de influenta la deturnare de tva? Se tine bine!

oddi

23 May, 2011 08:08

Ia uite! Domnul Mironescu? Nu se poate! Asta nu e ala cu soacra-sa? De la trafic de influenta la deturnare de tva? Se tine bine!

Articole asemanatoare

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 61 Ghimpați-Găești

29 Mar 2024 100

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 170

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 2

29 Mar 2024 126

IGPR Infotrafic Circulație întreruptă pe DN 65

29 Mar 2024 138

IGSU despre pompierii care au participat la evenimentul de la Rafinăria Petromidia „Îi felicităm pentru modul în care au acționat!”

29 Mar 2024 634

LIVE VIDEO+TEXT Ana Hotels Europa Eforie își redeschide porțile, după un proces de modernizare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 512

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 934

Alertă meteo! ANM a transmis o informare de intensificări ale vântului. Vizată, toată țara

29 Mar 2024 382

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1172

DGASPC Constanța cumpără servicii de proiectare (DOCUMENT)

29 Mar 2024 301

IGPR Infotrafic Trafic restricționat pe DN 17

29 Mar 2024 241

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 415

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 670

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1368

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 335