Stiripesurse.ro UPDATE. Noi dezvăluiri revoltătoare despre dezinfecţia din spitale

 
Pe 25 aprilie 2016, Cătălin Tolontan și Gazeta Sporturilor începeau publicarea rezultatelor unei investigații privind diluarea cu intenție a substanțelor dezinfectante din spitale. Pe 28 aprilie 2016, Cătălin Tolontan și Gazeta Sporturilor publică dovada privind diluarea unor substanțe dezinfectante de până la 10 ori față de concentrațiile menționate pe etichete relatează stiripesurse.ro

În centrul investigației este firma Hexi Pharma, producător de substanțe dezinfectante și lider de piață, care a livrat produse inclusiv pentru Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică (Spitalul de Arși), unde au fost internate mai multe victime ale tragediei de la Colectiv și care au decedat din cauza infecțiilor din spital.

Pe 25 aprilie 2016, în primul drept la replică al Hexi Pharma, compania îl acuză pe Cătălin Tolontan de defăimare și afirmă că substanțele dezinfectante produse de Hexi Pharma nu au fost achiziționate de Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică (Spitalul de Arși) în 2015, anul tragediei Colectiv.



Mișcarea civică Inițiativa România a demarat o analiză proprie privind situația contractelor cu statul ale companiei Hexi Pharma în perioada 2012-2015. Au fost descoperite astfel sume fabuloase pe care această firmă le încasează de la stat, nu doar prin licitații, ci și prin achiziții directe de ordinul a milioane de euro. E vorba de mii de achiziții directe prin care se fentează competiția (licitațiile) și pentru care statul român și administratorii spitalelor sunt direct responsabili, mai spun cei de la stiripesurse.ro

În urma analizării datelor oficiale, s-a dovadit că Hexi Pharma a avut 20 de contracte cu Spitalul de Arși în 2015 și că patronul Hexi Pharma a mințit când a afirmat că nu a avut contracte cu spitale în care au murit din cauza infecțiilor victime ale tragediei din Colectiv.



Analiza realizată de Iniţiativa România prezintă şi o statistică a contractelor Hexi Pharma cu spitalele din București în perioada 2012-2015, în valoare totală de 5.998.211,8 de euro, dar şi o statistică a contractelor Hexi Pharma cu spitalele din România în perioada 2012-2015, în valoare totală de 20.534.992,1 de euro, se mai arată pe stiripesurse.ro.

Contractele Hexi Pharma cu Spitalul de Arşi sunt menționte în imaginea de mai jos:




Articol complet pe stiripesurse.ro
sursa: Stiripesurse.ro


UPDATE.
De cealaltă parte, Hexi Phama a timis un punct de vedere cu privire la cele semnalate.

„Hexi Pharma: suntem de aceeași parte

Deși nu vede relevanța unei 'știri' care era deja informație publică, Hexi Pharma reafirmă: nu s-au livrat Suprasept și Thor la Spitalul de Arși. După ce a devenit oaia neagră a întregului sistem sanitar românesc pentru o greșeală care nu știm încă cui aparține, Hexi Pharma a fost acuzată astăzi și de prostie: i se reproșează că a mințit în condițiile în care informațiile erau deja publice. Așadar, reafirmăm: nu am livrat cele două produse menționate în ancheta Gazetei Sporturilor către Spitalul de Arși. Aceste contracte sunt deja informații publice independent de anchetă apărută azi și din păcate nici nu schimbă cu nimic situația de fond.

Thor spray este un produs gata de lucru care se folosește prin pulverizare, nu are legătură cu produsul concentrat despre care s-a discutat în anchetă.

Suntem de aceeași parte

Reprezentanții Hexi Pharma vor să sublinieze că sunt la fel de stupefiați și de îngrijorați ca și întregul mediu public referitor la problema Thor și Suprasept. 'Reamintim că facem tot ce depinde de noi, că am închis fabrica, că am renunțat la 20 de ani de muncă și că cei 50 de angajați ai fabricii sunt acum acasă, până aflăm exact ce s-a întâmplat. Că ținem toate produsele în depozit, nu numai cele două, și nu livrăm nimic până nu suntem siguri că totul este în regulă.

Am acceptat situația — desființarea publică a unei companii românești — dar faptul că am ajuns să fim catalogați astfel ni se pare prea mult.'

Nu am mințit !

Încă de la începutul săptămânii, întreaga comunicare cu presa s-a făcut pe bază de adevăruri sau de recunoașterea informațiilor pe care încă nu le avem, nicidecum pe minciună.

Am înțeles situația la adevărata ei gravitate și am plecat capul până când vom avea mai multe informații, dar nu vom accepta să fim catalogați drept mincinoși și nicidecum drept proști. În spiritul transparenței și al bunei-credințe, am dat publicității lista spitalelor către care s-au livrat Thor și Suprasept. O informație care era deja publică, putea fi consultată de oricine și care chiar nu solicită 'o anchetă'. Sistemul de achiziții publice disponibil online arată că Spitalul de Arși a achiziționat Thor Spray, un alt produs decât Thor concentrat; Thor Spray este o substanță care se pulverizează ca atare, în timp ce Thor este un produs care se diluează 1/200 sau 1 /400.

Știm că în astfel de situații tendința este 'să aflam ce este în spate', dar vă asigurăm: în spatele nostru este o fabrică românească, sunt 50 de angajați, mulți dintre ei foarte buni specialiști și oameni cu familii și copii și toate sunt azi în pericol. Vă asigurăm, încă o dată, de întreaga noastră cooperare și așteptăm întrebări atunci când sunt neclarități“, se arată în comunicatul remis de Hexi Pharma.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Comuna Gârliciu construiește un centru de colectare în comună, cu peste 420.000 de euro (DOCUMENT)

04 Apr 2024 910

Constanța Sindicaliştii din Poşta Română, în grevă generală (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 606

Avertizare de grevă la Poșta Română. Sindicatul anunță acțiuni pe 1 aprilie

31 Mar 2024 601

Editorial Constanța, orașul sensurilor unice... fără sens

22 Mar 2024 855

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 537

Teatrul de Stat Constanța cumpără Toyota Rav4 Hybrid AWD Dynamic!

07 Mar 2024 480

IPJ ClujEvaluarea activităților

01 Mar 2024 420

Este oficial! Club Sportiv Universitar Neptun Constanța, radiat!

25 Feb 2024 1102

Garda de Mediu Județul Constanța, pe locul al doilea pe țară în activitatea de mediu pentru 2023

17 Feb 2024 690

IPJ Sibiu Evaluarea activității Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu în anul 2023

16 Feb 2024 376

#ConstanțaEsteBine Valul 2 de energie – partea întâi – ziua 10 4 februarie 2024 Zi de duminică, cu prezență și conexiune interioară profundă

04 Feb 2024 700

Ciolacu Rana lăsată de Holocaust în mentalul colectiv românesc poate fi tratată doar prin asumare onestă și promovarea adevărului istoric

27 Jan 2024 669

Federația SANITAS din România a demarat procedurile pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă

09 Jan 2024 730

Mesajul președintelui României cu prilejul Anului Nou „Finalul de an este și o bună ocazie pentru a privi spre viitor cu optimism și încredere“ (VIDEO)

31 Dec 2023 1053

Tradiții pentru ultima zi din an. Alimente specifice în noaptea de Revelion pentru a atrage norocul

31 Dec 2023 937