Strigătul disperat i-a fost auzit Navigatorul român care cerea ajutor va ajunge acasă


Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatulului Liber al Navigatorilor (SLN), a declarat că Mihai Cojocea, navigatorul român care a transmis un mesaj disperat prin care cerea ajutor pentru a se întoarce acasă, va reveni în ţară în cursul zilei de mâine sau, cel târziu, vineri. Amintim că în această dimineaţă Mihălcioiu a dat publicităţii un mesaj primit de la acest navigator.
 
„Mă numesc Cojocea Mihai. Sunt timonier pe yacht ALEXANDER CALL SIGN 9HCH8,  staţionat în portul Jedah Saudi Arabia. Lucrăm la bord fără ventilaţie, fără aer condiţionat, în cabină temperatura este peste 40 de grade. Am probleme medicale, am solicitat îngrijiri, nu mi s-au acordat. Duminică am solicitat să fiu debarcat cât mai curând posibil, dar nimeni nu face nimic în acest sens. Muncesc de ieri dimineaţă de la ora 8 până în această dimineaţă la ora 8. Am fost ameninţat de către ofiţerul ZIAGKOS THEOFANIS că voi fi aruncat pe cheu fără bilet de avion, fără shore pass, fără acte. Vă rog, ajutaţi-mă urgent pentru a mă putea întoarce acasă. Vă mulţumesc!”, spune mesajul respectiv.
Liderul SLN susţinea că navigatorul nu a oferit mai multe informaţii, nici unde anume s-ar afla, la acest moment, nava, nici prin intermediul cărei firme s-a îmbarcat. Mihălcioiu a declarat însă că a luat legătura cu Ministerul Afacerilor Externe, dar şi cu Ambasada României în Arabia Saudită pentru a le aduce la cunoştinţă acest caz.
În urmă cu puţin timp, Adrian Mihălcioiu a declarat că navigatorul va ajunge acasă fie joi, fie în cursul zilei de vineri. „O să reuşim să îl aduce acasă. Mâine sau poimâine. Am lucrat cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Autoritatea Navală Română, am folosit mijloace specifice”, a declarat liderul SLN.
Conform declaraţiilor lui Mihălcioiu, Mihai Cojocea are 36 de ani şi este din judeţul Constanţa. El se află pe un yacht închiriat de un şeic arab, potrivit spuselor liderului SLN.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Steve Trowsdale, șeful Inspectoratului ITF Londra, la Constanța! Discuții despre cursuri privind depresia la navigatori (FOTO)

26 Mar 2024 460

Știri Portul Constanța Sfârșitul grevei. Salariile navigatorilor de pe nava ARNO, plătite la zi

21 Feb 2024 691

Știri Portul Constanța UPDATE. Grevă a navigatorilor de la bordul unui vas sub pavilion Germania! „Muncă fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită“

21 Feb 2024 578

Echipajul unei nave aflate în Portul Constanța, în grevă! Marinarii, toți din Ucraina, sunt nemulțumiți că nu li se plătesc salariile

20 Feb 2024 702

Reacția liderului SLN, la informațiile Sindicatului Europol, referitor la traficul de droguri din portul Constanța - „Navigatorii nu se ocupă cu trafic de droguri“ (VIDEO)

21 Dec 2023 903

Surprize sub brad, pentru copii, pregătite de Sindicatul Liber al Navigatorilor! Număr record de pachete, în acest an

17 Dec 2022 2407

S-au împlinit 35 de ani de când Nava Fundulea a fost atacată de 10 rachete cu napalm

25 Nov 2022 10999

Liderul SLN, Adrian Mihălcioiu, despre navigatorii români aflați în porturile și șantierele navale din China (VIDEO)

20 Apr 2022 1647

ZIUA-n amiaza mare Liderii SLN - „Navigatorii, uitați de autoritățile române”

18 Dec 2021 2887

Bombardarea navei Fundulea, rememorată la „ZIUA-n amiaza mare“

25 Nov 2021 2659

ZIUA LIVE. Carnetul de marinar ar urma să fie valabil cinci ani. „Îmbunătățiri“ aduse de criza Covid pentru navigatori

22 Apr 2021 2674

Amintiri despre comandantul Traian Băsescu, de pe Biruința. „Era unul dintre comandanții de top ai flotei naționale“

22 Apr 2021 4671

ZIUA LIVE. Adrian Mihălcioiu, lider Sindicatul Liber al Navigatorilor „Ne vom lupta să nu fie obligatorie vaccinarea pentru personalul navigant”

21 Apr 2021 2162

ZIUA LIVE. Navigatorii români și criza Coronavirus. Despre vaccinare și drepturile personalului navigant

20 Apr 2021 3912

Interviu cu inspectorul ITF Adrian Mihălcioiu, liderul SLN, despre criza „Covid“, resimțită de pe mare „Au fost mii de membri ai echipajelor ţinuţi o lună, două sau trei în condiţii aproape mai rău ca la închisoare“

04 Jul 2020 5342