Stiri calde

Studenţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" participă la festivitatea de deschidere a noului an universitar în Piața Ovidiu din Constanța

Studenţii Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" vor participa la festivitatea de deschidere a noului an universitar de învăţământ, organizată luni, 1 octombrie, la ora 11.00, de Primăria Municipiului Constanţa în Piaţa Ovidiu, împreună cu colegii lor de la universităţile civile, publice şi particulare, din municipiul de la malul mării.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" s-au înscris în primul an de studii 591 studenţi, din care 96 de studenţi militari. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, opt studenţi militari vor urma cursurile programului de studii universitare de licenţă "Arhitectură navală" la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi.

În anul universitar 2018 -2019, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" sunt şcolarizaţi peste 2.000 de studenţi, în cadrul a 12 programe de studii de licenţă, patru specializări pentru studiile masterale şi 10 de programe de formare continuă.

În cei 146 de ani de existenţă, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" a format mii de ofiţeri de Marină, militari şi civili, iar în ultimii ani a cunoscut o semnificativă dezvoltare instituţională, adaptându-şi oferta educaţională la cerinţele pieţei forţei de muncă şi ale beneficiarilor. În luna mai a acestui an, prestigioasa instituţie de învăţământ superior a Forţelor Navale a fost gazda conferinţei comandanţilor academiilor navale din UE şi NATO, prilej cu care a preluat preşedinţia forumului educaţional naval din Uniunea Europeană şi din NATO pentru următorii doi ani.

"Viaţa de student în Academia Navală "Mircea cel Bătrân" are trei atribute definitorii: TRADITIE. PROFESIONALISM. AVENTURĂ. Dacă am ţine seama numai de aceste caracteristici, tot putem descrie ceea ce simte un student al academiei noastre, la începutul carierei sale în industria maritimă sau pentru apărarea intereselor maritime şi fluviale ale României", spunea rectorul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", comandorul prof.univ.dr Octavian Tărăbuţă la deschiderea anului universitar 2017-2018. Sistemul de învăţământ al Forţelor Navale oferă studenţilor şi elevilor, militari şi civili, posibilităţi multiple de dezvoltare profesională şi personală, într-o infrastructură modernă de învăţământ, compatibilă cu standardele NATO şi UE, formându-le acestora competenţele profesionale necesare pentru o meserie de onoare, respectată şi remunerată corespunzător” - a mai transkis Statul Major al Forțelor Navale. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava-şcoală „Mircea“ s-a întors din marşul istoric de 93 de zile. Documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, vizionat pe bric (galerie foto)

08 Aug 2019 1020

De la Maramureş, în port popular, pentru a-şi privi fiul absolvent al Academiei Navale. Mărturii ale familiilor viitorilor marinari (galerie foto)

27 Jul 2019 8578

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, conferinţă la ANMB (galerie foto)

26 Jul 2019 451

UPDATE Ministrul Apărării Naţionale, prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” (galerie foto)

26 Jul 2019 615

Sute de locuri scoase la concurs la secțiile militară și civilă ale Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța. Când se pot depune dosarele

05 Jun 2019 1605

Poveste tragică Elevul militar a văzut pentru prima şi ultima dată marea, înainte să moară înghiţit de valuri, la Constanţa

31 May 2019 1932

Şcoala de vară a MApN, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

28 May 2019 498

La mulţi ani, domnule rector Octavian Tărăbuţă! (video)

27 May 2019 652

Provocările la nivelul Uniunii Europene in domeniul securității maritime, dezbătute la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

22 May 2019 383

Nava-școală „Mircea”, la 80 de ani

17 May 2019 766

Interviu Comandant (rector) Octavian Tărăbuţă - „Ofiţerii noştri îşi vând inteligenţa şi competenţa şi aduc toţi banii în economia românească“ (galerie foto)

16 May 2019 4737

Constanța. Elevi din Vaslui au devenit „cadeți” pentru o săptămână. Participă la programul „Cadet în Forțele Navale Române”

14 May 2019 382

Patru seminare, organizate de Banca Națională a României la Constanța. Detalii

08 May 2019 532

Drumurile, aleile şi platformele asfaltate din Academia Navală vor fi reabilitate (document)

19 Apr 2019 575

LIVE VIDEO-TEXT Documentarul „Adrian V. Rădulescu – ctitorul”, proiectat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Participă personalități de prim rang ale Marinei Române (galerie foto+video)

16 Apr 2019 1289