„Suntem datori să nu uităm!“ Au trecut patru ani de la moartea unui pompier de la ISU Delta. Acesta era în misiune

Au trecut 4 ani de la moartea sublocotenentului (p.m) Nicu Bâlea de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta al Județului Tulcea. Acesta a căzut la datorie la data de 19 decembrie 2013.
 
Sublocotenentul (p.m) Nicu Bâlea a decedat, la numai 36 de ani, după ce a suferit un atac cerebral în timpul unei intervenții de descarcerare, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a IGSU.
 
Era comandant de echipaj iar în cei 7 ani de carieră, pompierul militar Nicu Bâlea a participat la numeroase misiuni pentru a ajuta şi salva oamenii şi bunurile acestora.
 
Pentru faptele de eroism și sacrificarea vieții în misiune, pompierul salvator Nicu Bâlea a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și i-a fost oferită Emblema de merit "Acţiuni Umanitare” pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.
 
Potrivit ISU Delta, pompierul Nicu Bâlea s-a stins din viață în data de 19.12.2013,  ora 14.00 după patru zile în care medicii s-au străduit să îi salveze viața.
 
În data de 15 decembrie a.c., ora 19.15, pompierii de la Secţia de Pompieri Măcin au fost chemați să intervenină pe DN 22 E la ieşire din localitatea Garvăn, la un accident rutier fără victime. În aceea zi, conducatorul autospecialei de descarcerare era plutonierul major Bâlea Nicu, fiind tura lui de serviciu, care împreună cu cinci colegi subofiţeri au plecat spre locul incidentului.
 
Pe timpul deplasării, la cca. 1 km de la locul accidentului anunţat, plutonierul major Bâlea Nicu,  care se afla la volan,  a acuzat o puternică stare de rău. Colegii din autospecială au sesizat din timp comportamentul suspect al subofiţerului şi au luat măsuri de oprire a autospecialei. 
 
Într-un timp foarte scurt echipajul Serviciului de Ambulanţă Tulcea,  care se afla la locul accidentului rutier,  s-a deplasat către echipajul de pompieri unde a acordat subofiţerului primul ajutor, apoi  l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţă Galaţi. Deoarece,  s-a constatat ca acesta suferise un accident vascular,  a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă ,, Profesor dr. Bagdasar-Arseni””, unde a fost operat de urgenţă, însă plutonierul major Bâlea Nicu a intrat în comă profundă, iar după patru zile acesta a murit,  nereuşind să reziste în faţa bolii.
 

Acesta s-a născut în localitatea Galaţi, la data de 06.04.1977, fiind fiul lui Constantin şi Iordana Bâlea. A urmat şcoala primară, gimnazială şi liceul în municipiul Galaţi.
A promovat concursul organizat în cadrul etapei de profesionalizare a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, iar cu data de 1 septembrie 2006 a fost chemat în activitate cu gradul de plutonier la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea – Secţia de Pompieri Măcin, fiind încadrat pe funcţia de subofiţer operativ principal.
 

Începând cu data de 15.07.2007, a fost avansat în funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale la Secţia de Pompieri Măcin .
 
În cei 7 ani de carieră, plutonierul major Bâlea Nicu a participat la numeroase misiuni pentru a ajuta şi salva oamenii în slujba cărora s-a aflat necondiţionat la datorie. 

Sursa foto: Facebook/IGSU

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Tulcea Incendiu la o locuință din localitatea Nicolae Bălcescu. Iată ce spun pompierii (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 633

Județul Tulcea Pompierii ISU Delta, solicitați la cinci incendii în weekend. Unde au intervenit salvatorii

11 Mar 2024 463

Angajații MAI au oferit surprize doamnelor de 8 Martie la Tulcea (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 390

Ziua Protecției Civile, marcată și de pompierii din Tulcea

28 Feb 2024 422

Un bărbat a decedat în urma unui accident rutier în municipiul Tulcea (FOTO)

28 Feb 2024 1437

UPDATE A fost găsit trupul bărbatului de 24 ani, dispărut în lacul Razelm, Tulcea

24 Feb 2024 958

Oficial, în judeţul Tulcea, sunt înregistraţi 38 de ucraineni. Suma alocată de Guvernul României familiilor din Ucraina a scăzut de peste 16 ori

23 Feb 2024 712

Un bărbat și un minor, dispăruți în Lacul Razelm, județul Tulcea. Pompierii au început căutările (GALERIE FOTO)

23 Feb 2024 649

Muniție din al doilea război mondial, descoperită în localitatea Tudor Vladimirescu, județul Tulcea

22 Feb 2024 696

Aproximativ 30 ha de stuf, o locuință și o seră, cuprinse de flăcări în județul Tulcea. Au intervenit pompierii

22 Feb 2024 627

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Nenițescu” Tulcea, în vizită la ISU Delta (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 578

Incendiu produs la o anexă gospodărească în municipiul Tulcea. Intervin pompierii (GALERIE FOTO)

15 Feb 2024 559

UPDATE Incendiu violent la un service auto din localitatea Ceamurlia de Jos, județul Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Feb 2024 1236

Pompierii ISU Delta Tulcea, solicitați la cinci incendii noaptea trecută (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 706

Cățel salvat într-o misiune de urgență a pompierilor din Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Feb 2024 668