Suprafaţa incendiată din Deltă, cât 430 de terenuri de fotbal

Stufăriş ars, arici şi câini enoţi prinşi între flăcări, păsări care se pregăteau să migreze, dezorientate de fum, insecte, broaşte şi şerpi captivi în vegetaţia arsă! Acestea sunt, deocamdată, singurele evaluări, asupra florei şi faunei afectate, ce pot fi făcute în urmă incendiului izbucnit sâmbătă seară în Deltă Dunării. Valoarea pagubelor va fi determinată cel mai devreme miercuri, o echipă formată din specialişti, sub conducerea Administraţie Rezervaţiei Bioseferei Deltă Dunării (RBDD), aflându-se deja în teren lângă localitatea Vadu, judeţul Constanţa.

Biologi şi ornitologi evaluează pagubele incendiului

Grigore Baboianu, guvernatorul RBDD, a avansat totuşi o prima estimare, bazându-se pe informaţiile oferite de pompierii de la ISU Constanţa care au stins focul. Suprafaţa din Deltă, cuprinsă de incendiu, ar putea avea între 100 şi 300 de hectare. Ceea ce ar presupune că 430 de terenuri de fotbal ori o suprafaţa de 3 ori mai mare decât Parcul Herăstrău ar fi luat foc peste noapte. "La Vadu, se află o echipă formată din specialişti, membri ai unor institute de cercetare, în special profesori, biologi şi ornitologi, membri ai Corpului de Control al Gărzii de Mediu a RBDD, cât şi reprezentanţi ai ISU Dobrogea. Tuturor acestor specialişti le-am cerut ajutorul şi sunt pregătiţi să decidă atât asupra suprafatei afectate, cât şi valoarea pagubelor pricinuite, de incendiu, florei şi faunei. Dimensiunile reale ale acestui accident, suprafaţa şi pagubele ecologice, nu le vom putea află însă decât în urmă investigatiilor", a declarat, pentru Green Report, Grigore Baboianu, guvernatorul RBDD.

La Vadu a ars stufărişul în care se ascund arici şi enoţi

Baboianu a mai spus că la Vadu au ars mai ales stufărişul şi păşunile, dintre păsările ce ar fi putut fi afectate de flăcări a amintit pelicanii, lişiţele, iar dintre mamifere, mistreţii şi aricii. Şi Corpul de Control al Gărzii de Mediu al RBDD, condus de prim-comisarul Costel Ifrim, este implicat în investigarea acestui caz. "Alături de RBDD, vom luă la pas zonă afectată de incendiu, încercând să aflăm valoarea pagubelor şi să stabilim dimensiunea suprafeţei afectate, lucru destul de greu de făcut având în vedere accesul destul de anevoios. În paralel cu investigaţiile noastre terestre se va desfăşura şi un survol, realizat de un elicopter pus la dispoziţie de RBDD", a spus prim-comisarul Costel Ifrim. Păsările îşi întârzie migraţia din cauza flăcărilor şi fumului. Citeşte mai mult pe green-report.ro.

http://www.realitatea.net/suprafata-incendiata-din-delta-de-trei-ori-mai-mare-decat-parcul-herastrau_864090.html#ixzz1VqjoifiQ


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

gigi kent

23 Aug, 2011 15:16

Candva, se va finaliza si "ancheta", doar ca atunci acolo va trona o foarte "luxoasa" statiune turistica... si pe cine va mai interesa in 2030 rezultatul unei anchete incepute in 2011

Articole asemanatoare

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 525

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 249

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 602

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 507

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 574

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 450

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1038

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 230

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 514

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 555

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1127

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 645

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1293

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 482

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 427