Stiri calde

Surse din Prefectură Doi primari din judeţ vor fi suspendaţi din funcţie chiar mâine. Gheorghe Chirciu - „Eu zic că e influenţa cuiva!“

Potrivit unor surse, mâine, odată întors din concediul în Turica, prefectul judeţului Constanţa, Ion Constantin, va semna ordinele privind încetarea mandatelor primarilor de la Tuzla şi Oltina. Motivele care stau la baza acestei decizii sunt legate de condamnările la închisoare cu suspendare pe care aceştia le au. Instituţia Prefectului a luat act de deciziile judecătoreşti definitive, aşa că mâine acestora le vor înceta mandatele de primar.
„Am aflat şi eu tot de la voi (n.r. din presă) că de mâine nu aş mai fi primar. Chiar dacă mă destituie prefectul, nu e niciun pericol. Nimeni nu s-a născut primar şi nu e obligatoriu ca orice primar să moară primar. Dacă va fi aşa e o binemeritată pauză. Dar vom vedea“, a declarat primarul comunei Tuzla, Constantin Micu pentru ZIUA de Constanţa.

De altă părere este primarul de la Oltina, Gheorghe Chirciu. „Am primit zilele trecute adresă la primărie prin care i s-a solicitat secretarului să le pună la dispoziţie documentele.problema este alta în cazul meu. Eu am primit o pedepasă de două luni cu suspendare şi doi ani cu încercare, fără să îmi fie restrânse drepturile. Practic, în acest moment cazierul meu este curat, iar cazierul meu este şi la prefectură, prefectul ştie acest lucru. A mai vrut şi domnul Bola să mă suspende, i-am dus documentele, i-am explicat. Domnul Volcinschi nu s-a luat deloc de mine, iar acum domnul prefect zice că vrea să mă suspende. Eu zic că acum nu are temei. Dacă va fi aşa, vom contesta oricum decizia în instanţă. Problemele sunt altele: De ce tocmai acum? De ce se procedează aşa la noi, când în toată ţara sunt aleşi locali în astfel de situaţii? Eu zic că e influenţa cuiva!“, a declarat Gheorghe Chirciu pentru ZIUA de Constanţa. Mai mult, acesta nu ştie de ce din tot judeţul doar el şi primarul de la Tuzla au intrat „în colimator“, deşi atât primarul comunei Mircea Vodă, cât şi primarul comunei Castelu s-au confruntat cu astfel de situaţii.

Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la Prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, însă acesta nu a răspuns, fiind încă în concediu până mâine.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, termen ieri la Curtea de Apel. Ce s-a întâmplat cu dosarul

23 Oct 2020 1046

Dosarul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a ajuns la Curtea de Apel

12 Oct 2020 1134

Nici Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, nu este mulțumit de decizia Judecătoriei Medgidia

21 Sep 2020 1324

Primele nemulțumiri după condamnarea cu suspendare a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

11 Sep 2020 1595

Pedeapsă pentru Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța Închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

03 Sep 2020 6924

Magistrații de la Curtea de Apel au admis recursul Prefecturii Constanța în dosarul cu viceprimarul de la Castelu. Ce au decis judecătorii?

10 Jul 2020 555

Prefectura Constanța a declarat recurs în dosarul viceprimarului comunei Castelu. Va rămâne sau nu Antoneta Prodan pe funcție?

15 May 2020 596

A atacat decizia în instanţă Nicolae Anghel, demis din funcţia de primar prin ordin al prefectului, nu se resemnează

05 Dec 2015 1905

Prefectul a semnat ordinul de suspendare din funcţie a primarului oraşului Techirghiol, Adrian Stan

26 Oct 2015 1379

Nicuşor Constantinescu, reţinut pentru 30 de zile Cristinel Dragomir - „Aşteptăm ordinul de suspendare emis de prefect“

20 Feb 2015 1399

UPDATE 4. Nicuşor Constantinescu, arestat pentru 30 de zile. Şeful CJC urmează să fie din nou suspendat din funcţie (galerie foto)

20 Feb 2015 2763

Ordinul de suspendare emis de prefect, lovit de nulitate Nicuşor Constantinescu, repus în funcţia de preşedinte al CJC

09 Dec 2014 1757

Mandatul primarul Nicolae Matei, suspendat pe perioada arestului preventiv

12 Sep 2014 1421

Apune epoca lui Nicuşor Constantinescu Preşedintele CJC, suspendat din funcţie de prefectul Volcinschi?

08 Aug 2014 5011

Senatorul Christian Gigi Chiru sare în apărarea primarului de la Castelu şi îl apostrofează pe prefect

17 Nov 2013 2605