Stiri calde

Suspect de complicitate la furt, reținut de polițiști. Bărbatul acționa în special în localuri și restaurante. Ce au stabilit anchetatorii

Joi, 26 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în urma extinderii cercetărilor, au solicitat arestarea preventivă a unui bărbat în vârstă de 60 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de complicitate la furt calificat,  fapte comise pe raza sectorului 1. 
 
Potrivit Poliției Capitalei, ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care un bărbat  reclama că în data de 24 mai a.c., în timp ce se afla în incinta unui restaurant din sectorul 1, persoane necunoscute , profitând de neatenţia acestuia, i-au sustras din buzunarul hainei care se afla aşezată pe spătarul scaunului, portofelul ce conţinea  documente personale şi o sumă de bani.
 
Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie au demarat investigaţiile, iar la data de 14 iunie a.c  a fost identificat un bărbat în vârstă de 48 de ani, la acea dată aflat în control judiciar, în sarcina acestuia fiind reţinută comiterea faptei. Acesta a fost reţinut, ulterior cercetările fiind continuate cu bărbatul  în stare de arest preventiv.

În urma extinderii cercetărilor efectuate, a fost identificat un alt bărbat de 60 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, care a ajutat  la comiterea faptei reclamate în data de 24 mai a.c., în sarcina acestuia fiind reţinute încă trei infracţiuni de complicitate la furt calificat:
-în data de 16.10.2017, în jurul orei 21.30, în timp ce persoana vătămată se afla în incinta unui restaurant din sectorul 1, l-ar fi ajutat pe bărbatul de 48 de ani să-i sustragă din portofelul aflat în buzunarul jachetei, lăsat  pe spătarul scaunului, suma de 800 lei.
-în data de 15.05.2018, în intervalul orar 17.00 – 17.30, în timp ce se afla într-un alt  local din sectorul 1, l-ar fi ajutat pe acelaşi bărbat să-i sustragă unei victime un telefon mobil dintr-o haină lăsată pe spătarul scaunului.
-în data de 24.05.2018, în jurul orei 23.30, în timp ce persoana vătămată se afla în incinta unui restaurant situat tot pe raza sectorului 1, ar fi ajutat la sustragerea din buzunarul exterior al jachetei, ce se afla pe spătarul scaunului, un portofel ce conţinea documente personale şi suma de 100 de euro.
-în data de 25.05.2018, în jurul orei 23.30, în timp ce se afla într-un bar, împreună cu bărbatul de 48 de ani, l-ar fi ajutat  să-i sustragă persoanei vătămate, borseta de umăr, lăsată pe spătarului scaunului şi portofelul care conţinea suma de 130 lei plus documente personale.

Bărbatul  de 60 de ani  a fost reţinut, iar în cursul zilei de ieri a fost dispusă măsura arestării preventive față de acesta.

Cercetările sunt continuate cu bărbaţii în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de furt calificat şi complicitate la furt calificat şi a unei infracţiuni de furt si complicitate la furt.         
 
Așa cum rezultă din cele expuse, bărbații au ales victime care, aflându-se în baruri sau restaurante, și-au lăsat hainele pe spătarele scaunelor. Cei doi au avut nevoie doar de un moment de neatenție din partea lor pentru a le lăsa fără portofelele ori telefoanele mobile aflate în buzunarele acestor haine.

”De aceea venim în sprijinul oamenilor cu aceste câteva sfaturi preventive, care i-ar putea scuti de asemenea neplăceri:
 – atunci când mergeți în locuri aglomerate, precum baruri, cluburi, restaurante, încercați pe cât posibil să adoptați o conduită preventivă și nu tratați cu superficialitate importanța supravegherii bunurilor personale;
 – aruncați o privire în jurul dumneavoastră, către oamenii de la mesele din apropiere (asta pentru că majoritatea răufăcătorilor nu sunt simpli clienți și nu se comportă ca atare, ci sunt acolo doar pentru a săvârși fapte de natură penală);
 – portofelele, telefoanele mobile și alte bunuri de valoare este bine să le țineți pe masă, la vedere, pentru a le avea permanent în câmpul vizual;
– dacă v-ați lăsat haina cu bunuri în ea pe spătarul scaunului, încercați să nu vă îndepărtați și din când în când să verificați buzunarele;
– în cazul în care vă îndepărtați de masă și lăsați haina pe spătarul scaunului sau bunurile pe masă, la vedere, rugați pe cineva de la masă să le supravegheze cât timp lipsiți” - au precizat polițiștii. 

  

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai transmis reprezentanții Poliției Capitalei.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scenariu rupt din filme. Un tânăr din Constanţa a furat o maşină, apoi a dat mai multe spargeri în judeţul Constanţa

18 May 2019 361

Percheziţii într-un dosar de furt din locuinţe şi dintr-un autovehicul. Mai multe persoane, audiate

15 May 2019 296

Tone de zahăr furate din 2 vagaone aflate în Portul Constanța. Cum acționau suspecții

14 May 2019 1078

Curtea de Apel Constanţa a admis executarea mandatului european de arestare pentru o femeie acuzată de furt, în Franţa

14 May 2019 360

Constanța. Bărbat, reținut după ce ar fi încercat să intre prin efracție într-un apartament

11 May 2019 841

Cum acţiona constănţeanul pe numele căruia s-a emis mandat de arestare european? A băgat spaima în greci

09 May 2019 532

Un tânăr constănţean, condamnat pentru furt calificat. Prejudiciul este impresionant!

08 May 2019 397

Împingător ancorat pe malul canalului Dunăre Marea Neagră, prădat. Ce au găsit jandarmii într-un autoturism în zona ecluzei Cernavodă

06 May 2019 490

Bărbat din Constanța, căutat de autoritățile din Grecia pentru furt calificat, reținut de polițiști

04 May 2019 408

Percheziții la persoane bănuite de tăiere ilegală și furt de arbori. Mai multe mandate de aducere vor fi puse în aplicare

03 May 2019 362

Curtea de Apel Constanţa Deţinut din Italia, transferat în România pentru executarea pedepsei. Ce a făcut

03 May 2019 425

Cetățean tunisian depistat în Mamaia conducând o mașină ce ar fi fost furată. Ce au constatat polițiștii

29 Apr 2019 477

Suspecţi, reţinuţi după ce ar fi sustras bunuri dintr-o societate din Constanţa

25 Apr 2019 390

Suspect de furturi de locuințe din Murfatlar și Constanța, reținut de polițiști. Ce au stabilit anchetatorii

23 Apr 2019 367

Tulcea. 120.000 de lei au fost sustraşi dintr-un magazin. Suspecţii au fugit cu seiful

22 Apr 2019 816