Stiri calde

Suspecți de trafic de minori și proxenetism reținuți de procurorii DIICOT. Ce au stabilit anchetatorii

La data de 13.03.2018  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Tosun Anghel,  Paraschiv Ionuț Robert  şi Chiriac Mihaela pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori.
 
Potrivit DIICOT, la aceeaşi dată, s-a solicitat Tribunalului Călăraşi, luarea măsurii arestului preventiv în lipsă a inculpaţilor Chiriazic Claudiu Adrian şi Iancu Ionuţ Florin, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada decembrie 2016 – martie 2018, inculpatul Tosun Anghel împreună cu inculpaţii Paraschiv Ionuţ Robert şi Paraschiv Cosmina Ionela  a iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat  specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism, grup care a fost sprijinit şi de către inculpata Chiriac Mihaela.
 
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că membrii grupului infracţional locuiau  într-un  bloc din municipiul  Bucureşti, sector 3, imobil în care inculpatul Anghel Tosun  deţinea  mai multe garsoniere închiriate pe care le subînchiria în regim hotelier unor persoane de sex feminin care practicau prostituţia.
 
S-a reţinut că pentru atragerea  clienţilor, persoanele care practicau prostituţia  postau anunţuri pe site-uri de profil şi  programau  clienţii  pe zile şi ore, în funcţie de solicitări.
 
Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că inculpatul Tosun Anghel, liderul grupului infracţional organizat, se ocupa de administrarea activităţii, de găsirea  persoanelor de sex feminin  dispuse  să practice prostituţia în garsonierele deţinute de către acesta, colecta sumele de bani,  se preocupa ca persoanele care practicau prostituţia să posteze anunţuri la mica publicitate şi media conflictele ivite între acestea.
 
De asemenea, din cercetările efectuate  în cauză, a rezultat faptul că în cursul lunii decembrie 2016, inculpaţii   Chiriazic Claudiu Adrian şi Iancu Ionuţ Florin au recrutat o minoră în vârstă de 16 ani, prin folosirea metodei de inducere în eroare lover boy, în scopul traficării sale prin practicarea prostituţiei.
 
Minora a fost transportată de la domiciliul său, în municipiul Bucureşti, iar în perioada decembrie 2016-23 martie 2017  a fost cazată în mai multe garsoniere deţinute de către inculpatul Tosun Anghel, fiind determinată să practice prostituţia timp de circa 4 luni de zile.
 
Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă în lipsă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Faţă de inculpaţii Paraschiv Cosmina Ionela şi Toma Carol-Sorin procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Călăraşi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Acțiunea a fost organizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul  IPJ Călărași – Serviciul de Investigaţii Criminale.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
La acțiune au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.
 

”Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au mai precizat procurorii DIICOT.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța. Vizate, persoane bănuite de afaceri ilegale cu tutun. Cum acționau suspecții

15 Mar 2019 1532

Prins în flagrant în timp ce primea un colet în care se aflau droguri. Ce au descoperit polițiștii la locuința suspectului și a complicelui său (video)

14 Mar 2019 365

Percheziții la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări.Două persoane au ajuns după gratii (galerie foto)

14 Mar 2019 338

Persoane cercetate pentru camătă, șantaj și infracțiuni de corupție de asociate. Ce s-a descoperit în urma perchezițiilor

12 Mar 2019 544

Descinderi la persoane bănuite de înșelăciune. Incredibil cum acționau suspecții

12 Mar 2019 602

Percheziții la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat și distrugere. Cum acționau suspecții pentru a fura bani din bancomate

12 Mar 2019 506

UPDATE. Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool. Ce au constatat polițiștii constănțeni de la Transporturi (galerie foto)

09 Mar 2019 539

Percheziţii la membrii unei grupări specializate în punerea în circulaţie de bancnote contrafăcute

08 Mar 2019 409

Percheziţii în judeţul Constanţa, într-un dosar de furt calificat. Persoane reţinute

08 Mar 2019 560

Bărbaţi reținuți pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Ce s-a descoperit în urma percheziţiilor (galerie foto)

07 Mar 2019 366

Premieră în România. Polițiștii efectuează peste 1000 de percheziții la colete trimise prin corespondență. Ce valoare are prejudiciul

06 Mar 2019 613

Percheziții la persoane bănuite de fals informatic şi fraudă informatică. Cum acționau suspecții

05 Mar 2019 538

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală în prestarea de activităţi funerare

05 Mar 2019 604

Percheziții la suspecți de trafic de droguri de risc. Ce au confiscat polițiștii din locuințele verificate (video)

02 Mar 2019 543

Descinderi de amploare în București și în mai multe județe, printre care și Constanța. Ce au decis procurorii

28 Feb 2019 550