Sute de amenzi au fost aplicate de polițiștii locali din Constanța anul acesta. Vizați, agenții economici. Ce nereguli au sancționat agenții

Direcția Generală Poliția Locală Constanța a efectuat zilnic verificări specifice conform programului de activitate și inspecție comercială stabilit pe anul în curs, controale în urma cărora s-au întocmit 998 ( 92 sancțiuni au fost înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017) procese verbale de constatare și sanționare a contravențiilor.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța Cuantumul sancțiunilor contravenționale aplicate de către oamenii legii, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.427/2017 Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța,  O.G nr. 99/2000- privind comercializarea produselor și serviciilor de piață și a Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite,  s-a ridicat la 1.106.000 lei. 

Cele mai frecvente abateri de la legislația în vigoare, constatate în perioada de referință 01.01.2018-20.11.2018, sunt cele legate de lipsa avizului program de funcționare necesar pentru activităţi comerciale şi de prestări servicii sau a autorizatiilor de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică,  activități recreative și distractive, complex hotelier, activități economice complementare la același punct de lucru, neafișarea prețurilor de vânzare a produselor comercializate, neafișarea etichetelor de produs în mod corespunzător de către agenții economici, nerespectarea orarului de funcționare prevăzut în actul emis de către autoritatea publică locală, exercitarea unor acte de comerț stradal neautorizat și în condiții improprii, etc.

De asemenea, au fost verificate și terasele sezoniere și modul de expunere a produselor din unitate, precum și modul de comercializare a produselor din unitate pe terasa amenajată la exteriorul unității de alimentație publică care se fac în baza autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public.

”S-au aplicat și sancțiuni complementare  constând în: obtinerea avizului program de funcționare în termenul dispus de către agentul constatator sau a autorizației de funcționare, suspendarea activității comerciale până la data autorizării, încadrarea în prevederile legale dispuse în actul administrativ emis de  autoritatea publică locală,etc.. Totodată menționăm faptul că, polițiștii locali cu atribuții în domeniul activității comerciale vor acționa permanent pentru imprimarea unui comportament comercial corect, bazat pe respectarea unor bune practici și a unui cadru concurențial conform prevederilor legale în vigoare.
Pe această cale, recomandăm agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale referitoare la prestarea activităților comerciale.
În decursul celor 11 luni ale acestui an, au fost verificați în total 2215 operatori ecomomici care iși desfășurau activitatea comercială pe raza administrativ teritorială a municipiului Constanța și s-a constatat faptul că 943 dintre aceștia respectau prevederile legale în vigoare.
Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!” - au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 524

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 395

Știri Constanța Controale pe autobuzele CT BUS! (FOTO)

21 Mar 2024 505

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 797

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 990

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 733

Cambela Prod SRL, controlată de afaceristul Bela Tănase, a pierdut procesul cu Poliția Locală Constanța

05 Mar 2024 1071

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 725

O femeie și un bărbat acuză angajați ai Poliției Locale de purtare abuzivă. Oficial de la IPJ Constanța

01 Mar 2024 616

Justiție Constanța SC Mega Image SRL, la judecată cu Direcția Generală Poliția Locală Constanța

25 Feb 2024 621

Comprest Util SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

24 Feb 2024 677

Afișajul stradal, în atenția polițiștilor locali din Constanța! Ce nereguli au fost constatate

22 Feb 2024 616

Amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei Drepturile și obligațiile deținătorilor animalelor de companie din municipiul Constanța!

20 Feb 2024 578

Controale ale polițiștilor locali în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi (FOTO)

15 Feb 2024 567

Constănțeanul supărat Acuzații la adresa Primăriei - „Lucrările din Inel 2 sunt făcute pe trotuar cu tevi deja corodate“

15 Feb 2024 1299