Sute de kilograme de peşte, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă.
 
În cadrul acţiunilor, ieri, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Midia au oprit pentru control, în zona Vadu – Edighio – Periboina, un autoturism  marca Dacia, condus de un cetăţean român în vârstă de 53 de ani, alături de care se mai aflau doi cetăţeni români ca pasageri.

În urma controlul asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 180 kg peşte specia rizeasca, în valoare totală de 669,6 lei, pentru care cei trei bărbaţi nu deţineau documente de provenienţă.
 
Tot ieri, în jurul orei 10.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat, pe raza localităţii Baia, două persoane de 36, respectiv 31 de ani,  care transportau, cu un atelaj hipo, mai mulţi saci cu unelte de pescuit tip plasă monofilament.
 
În urma verificărilor au fost descoperite 17  plase tip monofilament în lungime de 845 m şi 33,5  kilograme de peşte din speciile caras şi biban.
 
În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, precum şi uneltele interzise de lege, conform procedurilor legale.
 
Persoanelor  în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documentele legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit, precum şi deţinerea şi utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.